a.marcin Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 (edytowane) Hejka, Tak od paru lat chodzi za mną muchowanie i teraz mam kolejne podejście . Tak się zastanawiam czy na początek wystarczy mi zestaw z Cabelasa oparty o kijek St. Croix Avid a dokładnie myślę o A864.4 8'6" - chcę się pobawić na mazowieckich małych rzeczkach, dlatego długość myślę OK, a myślę o suchej muszce ew. czasem mokra... może kij A865.4 byłby bardziej uniwersalny ale nie wiem czy to dobra droga. W spiningu generalnie lubię w miarę szybkie kije i delikatne. To jest ten zestaw: St. Croix Avid®/Cabela's RLS+ Fly Combo w tym zestawie jest podkład i sznur Mastery GPX weight-forward floating fly line oraz pojemnik na ten sznur: Cabela's RLS+ Fly Reel Myślicie że warto? czy też poszukać coś w PL i tańszego na początek? Dzięki za sugestie. Pozdrawiam,Marcin Edytowane 26 Sierpnia 2013 przez a.marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszek11 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Hej. Jak policzysz wszystkie koszty łącznie (przesyłka, cło, vat) to wydaje mi się że w Polsce kupisz też tego avida, do tego jakiś sprawdzony kołowrotek (np. Vision Koma) i dobry sznur trochę taniej. Tego kołowrotka sygnowanego przez Cabelasa nie znam wieć nie oceniam.Oczywiście można też skompletować całkiem przyzwoity zestaw na początek za mniejsze pieniądze, wszystko zależy od tego jak dużo chcesz wydać i jak szybko to zrobić. Może najpierw poczytaj forum, pytania dotyczące zestawu dla początkującego pojawiają się regularnie. Tomaszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a.marcin Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Dzięki Tomasz. Nie dodalem malego szczegółu - znajoma leci do USA i by mi pzywiozla - za cenę avida w PL tam będę miał komplet. Kołowrotek ma tam pozytywne opinie. Czytałem trochę postów i większość poleca uniwersal: kij 275 #5 sznur pływający #6. Ja sie zastanawiam czy nie lepiej oczko delikatniej i krócej. Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Powinno byc OK, chociaż jeśli często łowisz w warunkach wietrznych, to #5 byłaby lepsza, a 8'6" będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a.marcin Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Oki, to wezmę #5 . Powiedzcie laikowi z jakich owadów zbudować zestaw imitacji na początek? Generalnie rzeczki na Mazowszu i na wiosnę na San. Myślę o trenowaniu na Wkrze może jeszcze w tym roku i na wiosnę - czyli jakieś klenie, może okoń i boleń. PozdrMarcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a.marcin Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2013 (edytowane) Ok, już nie czekając zamówiłem ten zestawik jak Fatso sugerował #5. Wziąłem do tego ze 100 muszek na amerykanckie ryby - ciekawe czy u nas będą działały.... [głównie odmiany jętki i chruścika + puchacze na okonia... ] Edytowane 31 Sierpnia 2013 przez a.marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Dobry wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a.marcin Opublikowano 2 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 Dzięki . Mam nadzieję iż kij nie będzie za wolny... przyleci do 20 września i jeśli pogoda się będzie nadawała to 21 pojadę na Wkrę poczynić pierwsze kroczki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a.marcin Opublikowano 20 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Oki, więc sprzęcik przyleciał - ostatecznie jest to St.Croix Avid A865.4 - kijek śliczny [choć kolega muszkarz twierdzi że St.Croix nie robi dobrych muchówek - się nie zrażam....], młynek Cabela's RLS+ Fly Reel #5-6, sznur pływający #5 - jutro jak pogoda dopisze jadę na Wkrę przeprowadzić autonaukę... - zobaczymy co z tego wyniknie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi