salmon1977 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 (edytowane) Witam serdecznie.Jaki klej byście polecili do łaczenia:pawęż -guma.Musi to być solidny glut.Poxipol nie trzyma.. Z góry dziekuje.Grzehup.s.gdyby ktoś miał za wiele ,się dogadamy Edytowane 26 Sierpnia 2013 przez salmon1977 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 martek Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Hej---jak ma kleic guma-guma polecam angielski "stormsure" na alle.... jest 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 (edytowane) Mnie się sprawdził ten z tokarexu z ruskimi napisami za coś koło 10zł tubka. Kleiłem podstawę wiosła. editJest na tej stronie za 8zł http://www.pontony.net.pl/kolibri_akcesoria.php#thumb Edytowane 26 Sierpnia 2013 przez thug 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 superKRYSTEK1 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 (edytowane) Ja takim z tubki klejom nie wierze, kleiłem numery na taki klej i połowa się odkleiła."Tuningowałem" trochę swój ponton, półka na echo i jakieś przynęty, musiałem przykleić uchwyty na śruby i do tego kupiłem ten klej:Klej przemysłowy 2 składnikowy 100 ml. - 40 złPieruńsko mocny Z tej strony: http://www.pontony.waw.pl/akcesoria JUŻ NIE WIDAĆ NA STRONIE CENNIKA Z KLEJEM ALE NAPEWNO BĘDĄ MIELI, ZADZWOŃ DO NICH.Moja dobra rada:Gdy będziesz aktywował klej suszarką (aktywacja termiczna), w momencie łączenia dwóch elementów musisz równo przyłożyć klejony element bo jak zrobisz to krzywo to już NIE ODKLEISZ szybko łapie i mocno trzyma, całkowity czas schnięcia to chyba 24h, wszystko będziesz miał w instrukcji i na YT. ten sam klej to nie jest reklama, nie jestem pracownikiem sklepu pozdrawiam Edytowane 27 Sierpnia 2013 przez Krystek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jacosław Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Hej @Krystek.Takie kleje z tubki, którym nie wierzysz, niejednokrotnie mogą okazać się dużo lepsze do zastosowań o których pisze @salmon1977. Poxipol oczywiście trzymał nie będzie bo jak każdy "szybkoschnący" nie klei PCV.Przyklejając cokolwiek na nasz ponton musimy pamiętać aby dobrać klej do miękkiego PCV. Wszystkie elementy w pontonach są ( a przynajmniej powinny być) klejone takimi właśnie klejami.Podczas pompowania jak również zwykłego użytkowania każdy element pracuje - poddawany jest naprężeniom, przeciążeniom, wygięciom i Bóg wie co jeszcze.Klej powinien być niesamowicie solidny i trwały a jednocześnie elastyczny. W przeciwnym razie nasz uchwyt po pewnym czasie po prostu odpadnie bo popęka pod nim klej. Dlatego właśnie bardziej obawiałbym się klejów termicznych, zwłaszcza na ciemnych pontonach, które w pełnym słońcu potrafią poparzyć dupsko. Nie wiem czy taki klej nie straci swoich właściwości pod wpływem dużej temperatury. Na pewno swoich właściwości nie straci jakikolwiek klej do miękkiego PCV. Z powodzeniem stosują go i w Tokarexie i w Proscanie i w ProMarine,Dla przykładu wklejam link z produktem, który z całą pewnością nie zawiedzie ( skład kleju identyczny z klejami zestawów naprawczych ww marek) a kosztyje... 5zł. http://allegro.pl/klej-do-pcv-pontonow-materacy-technicqll-20ml-i3455854749.html PozdrawiamJacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 superKRYSTEK1 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Przerabiałem dwa kleje z tubki, jeden badziew drugi troszkę lepszy. Połowa numerów trzyma na ten troszkę lepszy a te klejone tym gorszym to się odkleja.Nie będę pisał firm u których nabyłem te kleje ale są znane. Raczej wątpię że ten puści, jak na razie mnie nie zawiódł. Co do pontonów koloru czarnego, mój w połowie jest czarny i nie ma tragedii, aż taki gorący to nie jest żeby poparzył dupsko. Ja śmiało siadam na balon, nawet w pełnym słońcu jakie było ostatnio, żar z nieba. Czasami leżę sobie na burcie i nie ma tragedii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bluzer Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Polecam Fix All firmy Soudal ,klej jest w tubie pod pistolet. Po zaschnięciu klej przybiera forme twardej gumy- bardzo dobry do klejenia elastycznych powierzchni.Dostępny w sklepach budowlanych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 salmon1977 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Dzieki koledzy za informacje.Ogólnie również nie wierze kleją typy Pattex-własnie sprawdzałem to miejsce-puścilo i tym podobnym gumowym budaprenom..Miejsce jest dosc sztywne-miejsce gdzie przyklejona jest decha do burty..chyba moze być zastosowanie na sztywno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Władysław Nowakow Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Witam,czy ktoś korzystał z kolegów z kleju do pontonów pvchttp://www.epontony.pl/klej-do-pontonow-z-pvc-id-93.htmlProszę o opinię. Dzięki. Władek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 StCroix Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 (edytowane) w Tokarexie mają dwuskładnikowy klej. dostałem taki zamawiając znaki rejestracyjne na drugą gumę (pierwszą oklejali Oni i nie wiem czy używali tego samego).dwa sezony w słońcu, deszczu i na mrozie. myślę, że i dla Twoich zastosowań zda egzamin. zadzwoń i poproś właśnie o taki. nie ten z zestawów naprawczych. Edytowane 20 Marca 2015 przez StCroix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Też kupowałem dwuskładnikowy z Tokarexu. Działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Ja używałem kleju z tokarexu z napisami po rusku (jednoskładnikowy)http://www.pontony.net.pl/kolibri_akcesoria.php#thumb pozycja 231 I po dwóch sezonach nie ma oznak odklejania, a jest to element windy do kotwicy mojego pomysłu, więc trochę musi znieść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tornado Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 A ja polecam klej Polichronoprenowy S-11z utwardzaczem w komplecie.do kupienia pod tym adresem FH.U kleje szczecin Gdańska 10 tel 91 48365 91 www. kleje-szu.pl klejenie dla zawodowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Witam serdecznie.Jaki klej byście polecili do łaczenia:pawęż -guma.Musi to być solidny glut.Poxipol nie trzyma.. Z góry dziekuje.Grzehup.s.gdyby ktoś miał za wiele ,się dogadamy ..spercement ..nie znam lepszego kleju..sprawdzone!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bartekm Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Hej, ja też swojego gumiaka sklejałem klejem firmy TIPTOPOL, mój był dwuskładnikowy i trzyma do dziś. To klej do taśmociągów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 ..kleiłem nim nawet neopren, doszczelniałem szwy w neo od wewnątrz, itp, itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zbrojarz Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Witam,podepnę się do tematu. Mam taki mały problem, zakupiłem w zeszłym roku do swojego proscana dużą knagę, uchwyty trollingowe i kilka innych pierdółek do przyklejenia. Przyszły w komplecie z klejem dwu składnikowym, tym aktywowanym termicznie. Jednak z racji skróconego urlopu i innych perypetii w pracy nie miałem kiedy tego pokleić. Chciałem to zrobić wczoraj jednak jak się okazało, klej zasechł. I teraz nie wiem co robić, zamawiać taki sam, a mam pewne obawy do grzania pontonu opalarką, boję się, że go uszkodzę. Czy kupić ten jednoskładnikowy w tubce? Ponton zrobiony jest pvc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Bezpieczniejsza od opalarki będzie suszarka do włosów. Ja bym kupił nową porcję kleju, któregoś z polecanych wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Władysław Nowakow Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Witam, Koledzy pomóżcie z doborem kleju. Znalazłem tylko w tym sklepie dostępny klej http://www.epontony.pl/klej-do-pontonow-z-pvc-id-93.htmlMówią, że ponoć będzie trzymał uchwyty jak przykleje. Proszę o opinię czy ktoś korzystał ? Dzięki i pozdrawiam Władek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zbrojarz Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Thug piszesz, że ten jednoskładnikowy dobrze trzyma i nad nim się właśnie zastanawiam, pytanie ponton wozisz napompowany czy składasz do transportu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Ponton zawsze skladalem, uzywalem go dwa sezony. Naklejony element nie wykazywal oznak odklejania sie. Gumiak juz nie jest moja wlasnoscia, ale dalej mam na niego oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zbrojarz Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Więc jeśli wytrzymał ze składaniem to musi być dobry, z resztą zawsze można poprawić, podkleić. Zamawiam go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Wez pod uwage, ze naklejony element znajduje sie w miejscu, ktore nie jest narazone na jakies mocne zginanie podczas prawidlowego skladania.ps. popros o instrukcje uzycia tego kleju, chociaz jest ona raczej standardowa. Zmatowienie, odtluszczenie itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysztof Kacprzak Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 ..spercement ..nie znam lepszego kleju..sprawdzone!!! Oderwały się balony od podłogi V w ribie i trzeba czymś to skleić, podłoga z laminatu, a balony z pcv.Czy ten klej da radę ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 ...zawsze kleiłem nim dwie podobne warstwy ( PCV-PCV, guma-guma, guma-tkanina itp). Nie mam pojęcia czy zwiąże PCV z laminatem.Można tu podpytać... TEL/FAX 41 348 01 79gsm 503 10 10 48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zbrojarz Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 No i w końcu kupiłem taki klejTrzyma niesamowicie. Przyklejona na próbę do knagi łatka z maty pvc za cholerę nie chciała się oderwać, musiałem nożem zeskrobać. Klej dostępny także w 6g. tubkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
salmon1977
Witam serdecznie.
Jaki klej byście polecili do łaczenia:pawęż -guma.Musi to być solidny glut.
Poxipol nie trzyma..
Z góry dziekuje.
Grzehu
p.s.gdyby ktoś miał za wiele ,się dogadamy
Edytowane przez salmon1977Odnośnik do komentarza
Top użytkownicy dla tego pytania
6
6
5
5
Popularne dni
30 Wrz
8
1 Kwi
7
20 Mar
5
27 Sie
5
Top użytkownicy dla tego pytania
Zbrojarz 6 odpowiedzi
siarq 6 odpowiedzi
thug 5 odpowiedzi
radmac5 5 odpowiedzi
Popularne dni
30 Wrz 2017
8 odpowiedzi
1 Kwi 2015
7 odpowiedzi
20 Mar 2015
5 odpowiedzi
27 Sie 2013
5 odpowiedzi
Popularne posty
martek
Hej---jak ma kleic guma-guma polecam angielski "stormsure" na alle.... jest
thug
Mnie się sprawdził ten z tokarexu z ruskimi napisami za coś koło 10zł tubka. Kleiłem podstawę wiosła. edit Jest na tej stronie za 8zł http://www.pontony.net.pl/kolibri_akcesoria.php#thumb
superKRYSTEK1
Ja takim z tubki klejom nie wierze, kleiłem numery na taki klej i połowa się odkleiła. "Tuningowałem" trochę swój ponton, półka na echo i jakieś przynęty, musiałem przykleić uchwyty na śruby i do teg
Opublikowane grafiki
58 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi