salmon1977 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 (edytowane) Witam serdecznie.Jaki klej byście polecili do łaczenia:pawęż -guma.Musi to być solidny glut.Poxipol nie trzyma.. Z góry dziekuje.Grzehup.s.gdyby ktoś miał za wiele ,się dogadamy Edytowane 26 Sierpnia 2013 przez salmon1977 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kamil Z. Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Nie wiesz, czy łączy ze sobą także różne powierzchnie? Np. Sklejkę z gumą? Gdzie kupowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zbrojarz Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Kupiony tutaj http://centrumklejow.bazarek.pl/index/przykleiłem na próbę pcv do sklejki, zobaczymy jak połączy, sam jestem ciekawy efektu. Czas wiązania do 4 godzin. Wieczorem napisze jak wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Żbiku Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Kupiony tutaj http://centrumklejow.bazarek.pl/index/przykleiłem na próbę pcv do sklejki, zobaczymy jak połączy, sam jestem ciekawy efektu. Czas wiązania do 4 godzin. Wieczorem napisze jak wyszło.Też przed chwilą zamówiłem ten sam klej. Miejmy nadzieję, że się sprawdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zbrojarz Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 No i pvc do sklejki nie klei. Ale znalazłem coś takiego:http://ibiss.pl/produkty/1720:Klej-do-folii-PVC-M-385ten pewnie da rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 deejaybialy Opublikowano 12 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Witam, mam pytanie, tematyka chyba podobna, kolega jakimś cudem przedziurawił belly tzn sama powłokę materiałową nie balon ktoś coś poleci? dziura jest niewielka ledwo paluch można włożyć ;-) czym to połatać? najlepiej jakiś elastyczny klej i łatki z 2ch stron dać ale jakie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tornado Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Nic prostszego wsadzić kawałek cadury jako łatki na Butapren od środka i po temacie. Balon zawsze ją mocno dociśnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robisum1 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 A jaki polecicie do przyklejenia PCV z PCV ilość potrzebna do przyklejenia całej podłogi w pontonie 3m plus wzmocnienia z paskow pcv 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Potwierdzam klej Camping cement+ plastic. Mam na nim przyklejone rolki knaga prowadnice przyssawki . Trzyma super po dwoch h na wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hermano Opublikowano 17 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 Witajcie, Panowie mam mały problem. Mam łódke z lakinatu. Kupiłem od jednego gościa gumę zabezpieczająca kil. Powiedział ze mam przykleić ja na klej do szyb samochodowych . Pooglądałem trochę w necie. Kupiłem klej do szyb samochodowych czarny Sikaflex, zmatowiłem miejsce klejenia na Łodzi, wyczyściłem, odtłuciłem, gumę tez odlucilem. Na Łodzi zmatowiłem i odtłuciłem szerszy o 2 cm pas nic ma guma, zeby klej jeszcze zachodzodzil za gumę, zeby lepiej trzymało. Co sie okazało, do laminutu klej trzychma jak cholera, ale to gumy wogole. Gumę trzyma tylko ten klej co zachodzi dzięki zabiegowi o którym pisałem ze zrobiłem szersza powierzchnie klejenia niż szerokość pasa, ale to nie wystarczy. Musi trzymać tez od spodu. Sprzedający gwarantował ze bedzie wszystko mega zajebiscie. Teraz zrywać ten klej to bedzie masakra, ale cóż. Podpowiedzcie prosze jaki użyć klej zeby ten pas sie trzymał. Zeby tezymal sie i gumy i laminatu???? Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 @Hermano - albo kupiłeś Sikaflex nie ten co trzeba ( jest kilka rodzai ) mają różne symbole trzy cyfrowe zaczynające się na 2, albo przeterminowany. Ja do laminatu i gumy używałem 292 ,używałem też tego. http://allegro.pl/boll-klej-do-szyb-samochodowych-komplet-i6529956603.html I dobra rada zanim przykleisz duży kawałek zrób próbę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hermano Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Nooo :-) Polak mądry po szkodzie. Wiesz gdyby mi ten gość nie mówił to pewnie bym szperał i pytał. Użyłem kleju do wklejania szyb samochodowych SikaTack Go4It. Mam kawałek wyciętego laminatu z przeróbek łodki. Mam Sikaflex 221 i 292i i zaraz robie próby. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hermano Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 Napisze w skrócie małe podsumowanie. Generalnie klej do szyb samochodowych sie sprawdził, ale... Zatrzymałem sie przy kleju tak jak kolega wyżej pisał firmy Boll, ale inne tez sie sprawdzą. Ważne jest aby gumę od strony klejenia zmatowić papierem ściernym - jak najgrubszym. Ja użyłem 40-tki. Do tego należy zastosować aktywator. Bez aktywatora niestety łączenie puszczało. Testowałem dwa rodzaje papieru ściernego, 400 i 40 i bez matowienia. Z aktywatorem i bez. Przy 40 plus aktywator - musiałem użyć dużej siły i kombinerki aby oderwać testowany kawałek gumy i o dziwo odeszło od laminatu a klej gumy trzymał sie nadal. Laminatu nie smarowałam aktywatorem, tylko go zmatowiłem i odluscilem spirytusem. Jak cos to piszcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KrySeb Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 (edytowane) Spirytus nie jest dobry do odtłuszczania. Pod klej do szyb odtłuszcza się acetonem. Z resztą spirytus nie nadaje się do jakiegokolwiek odtłuszczania. Edytowane 27 Czerwca 2017 przez KrySeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 elpojo Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Z resztą spirytus nie nadaje się do jakiegokolwiek odtłuszczania. Widzisz, a mi się sprawdza jak tłusto pojem na grillu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radmac5 Opublikowano 30 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 https://anmur.eu/Klej-do-pontonu-rosyjskiego-Czajka-Jas-Mewa-p27348czy ktos jest wstanie mi udzielic informacji jak tym przykleic uchwyty do pontonu ??( w komplecie nie bylo instrukcji ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 30 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 (edytowane) Nanieść na element przyklejany i podłoże. Podgrzać opalarka aż się zrobi białe . Docisnąć i trzyma. Wpierw oczyscic powierzchnie Edytowane 30 Września 2017 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radmac5 Opublikowano 30 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 Dziękuję Ci bardzo ... nie wiedziałem że ta metoda sprawdza się przy kolejach z tubki ( myślałem to to sprawdza się tylko przy kolejach dwuskaldnikowych ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 30 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 Kleilem tym system boriki u siebie. Póki co trzyma dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radmac5 Opublikowano 30 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 Tym samym klejem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 30 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 Możesz jeszcze zmatowić obie klejone powierzchnie drobnym papierem ściernym - najlepiej mi się sprawdza ten czyścik do rur miedzianych , znaczy kostka gąbki z naniesioną masą ścierną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 30 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 (edytowane) Tak. Używałem też plastic nad cement tip top. Równie skuteczny bez opalarki Edytowane 30 Września 2017 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radmac5 Opublikowano 30 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 jestem po pierwszym klejeniu ... nanioslem klej na uchwyt i ponton ... i czekalem ... mialo byc 20 min a juz po 3 minutach byly obie powierzchnie "suche" ...w panice zaczelem grzac szuszarka na maxa .... ciagle bylo suche( nic nie robilo sie biale...zdolowany ze upierdzielilem ponton niepotrzebnie od niechcenia przylozylem uchyt do pontonu (nasmarowanymi powierzchniami do siebie ) i wtedy bylo WOWW ... zadzialalo po 5 minutach delikatnie podszrpywalem i mam wrazenie ze wszystko sie trzyma lux ... odczekam 24 godziny i jutro beda testy na powaznie dziekuje wszystkim za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radmac5 Opublikowano 1 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 Testy wykonane ... trzyma się że ho ho ... nie wiem jakiej siły trzeba użyć żeby to wyrwać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 1 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 (edytowane) ja u siebie chcialem oderwac knage dziobowa... , skonczylo sie na tym ,ze wzielem szlifierke i ja odcielem :)Inaczej sie nie dalo Edytowane 1 Października 2017 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 1 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 ja u siebie chcialem oderwac knage dziobowa... , skonczylo sie na tym ,ze wzielem szlifierke i ja odcielem :)Inaczej sie nie dalogrzałeś suszarką/opalarką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
salmon1977
Witam serdecznie.
Jaki klej byście polecili do łaczenia:pawęż -guma.Musi to być solidny glut.
Poxipol nie trzyma..
Z góry dziekuje.
Grzehu
p.s.gdyby ktoś miał za wiele ,się dogadamy
Edytowane przez salmon1977Odnośnik do komentarza
Top użytkownicy dla tego pytania
6
6
5
5
Popularne dni
30 Wrz
8
1 Kwi
7
20 Mar
5
27 Sie
5
Top użytkownicy dla tego pytania
Zbrojarz 6 odpowiedzi
siarq 6 odpowiedzi
thug 5 odpowiedzi
radmac5 5 odpowiedzi
Popularne dni
30 Wrz 2017
8 odpowiedzi
1 Kwi 2015
7 odpowiedzi
20 Mar 2015
5 odpowiedzi
27 Sie 2013
5 odpowiedzi
Popularne posty
martek
Hej---jak ma kleic guma-guma polecam angielski "stormsure" na alle.... jest
thug
Mnie się sprawdził ten z tokarexu z ruskimi napisami za coś koło 10zł tubka. Kleiłem podstawę wiosła. edit Jest na tej stronie za 8zł http://www.pontony.net.pl/kolibri_akcesoria.php#thumb
superKRYSTEK1
Ja takim z tubki klejom nie wierze, kleiłem numery na taki klej i połowa się odkleiła. "Tuningowałem" trochę swój ponton, półka na echo i jakieś przynęty, musiałem przykleić uchwyty na śruby i do teg
Opublikowane grafiki
58 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi