yankis Opublikowano 18 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 (edytowane) http://www.fishingcenter.com.pl/composite_developments_blanki_spinningowe.php http://www.fishingcenter.com.pl/forum/viewtopic.php?f=1&t=746 I mam nadzieję że nikt mi głowy nie urwie ze to przekazałem "Blanki jakosci absolutnej" - he, he, he - dobre, naprawdę czad. Edytowane 18 Lipca 2014 przez yankis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 18 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 Krzysiek, napisz coś więcej o tych cd nano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 18 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 Jakościowo: dobre wykończenie, równa ścianka, proste złącza, w miarę proste szczytówki.Technicznie: dość zbieżne, kielich nie pogrubiony, bardzo zbieżne ostatnie 15-20cm szczytówki i co za tym idzie bardzo małe fi tipu, w lżejszych modelach ostanie 5-10cm szczytówki prawie nie szlifowane, tip wygląda praktycznie jakby był pełny, z trudem się wetknie koniec igły. Rzut okiem do środka balnku ujawnia bardzo drobny splot maty, musiała być cieniutka.Użytkowo: blanki żywe, nie pałowate, nie przesztywnione. Bardzo lekkie, krótsze porównywalne np. do XSB RX8, ale są dwuczęściowe. Szczyt czuły, ugięcie progresywne. 12lb 7'0 pod 40g - nie pamiętam dokładnie - najmniej szczytowy, 17lb 7'0 już bardziej, 42g - kupię sobie, a co tam. 17lb 7'6, chyba 54g - bardzo mi się podobał. Dłuższe - relatywnie bardziej szczytowe. Szybko tłumią, po wymachu praktycznie nie drgają. Zdecydowanie nie do szlajania, deptania etc. Blue Rapidy to kije z przeciwnego bieguna: cięższe, grubościenne, bardziej środkowe, takie typowe heavy duty. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 18 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 (edytowane) 17lb 7'0 już bardziej, 42g - kupię sobie, a co tam. Choć i ten 12lb kusi. Lekki jak piórko, ogarnąłby mi dużego okonia i pstrągi na lekko...Jeszcze jedno mi się przypomniało: wygląda na to, że są dość trafnie opisane. Istotne przeciążanie nie wchodzi w grę. Edytowane 18 Lipca 2014 przez krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 18 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 Krzysiek, czyli Blue Rapidy dość mocno się zmieniły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 19 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 "Blanki jakosci absolutnej" - he, he, he - dobre, naprawdę czad.Trzeba przyznać, że Pan Matuszewski ''ma gadane'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 20 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 (edytowane) Krzysiek, czyli Blue Rapidy dość mocno się zmieniły?Różnica nie jest jakaś diametralna, ale dla mnie wyraźna. Obniżono modułowość maty i to czuć. Są żywsze, nadal elastyczne, ale absolutnie się nie leją. Mi się bardzo podobały te najkrótsze 17 i 20lb. Te najdłuższe - to już prawdziwe armaty. Tak sobie macam moją starą uncjówkę 3,20 - sprawia wrażenie jakby była... jakby to powiedzieć... mniej "heavy duty" Edytowane 20 Lipca 2014 przez krzysiek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 20 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 czyli ten br 3.00 do 35g nie jest prawidlowo opisany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 20 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 Chyba go macałem, nie pomnę. Na pewno próbowałem 2,52 i 2,75. Pytanie, co masz na myśli - cw. czy np. możliwości podbicia gumy w nurcie? Według mnie bez testów się nie obejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 20 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 (edytowane) nie , bardziej bod bolenia i letniego sadacza woblerem 9-12cm , najbardziej by mi pasowal model 320cm ale nie widze go w ofercie fc , jest za to na stronei CD. Edytowane 20 Lipca 2014 przez antilag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thor13 Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Panowie, niestety tymi nowymi CD na granicy gornego cw nie da sie podbijać agresywnie gumy, w silnym nurcie, blanki nie bedą pracowały szczytem, dotyczy to wszystkich dł od 2,52 do 3,2, do takiego podbicia tylko rapidy II generacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thor13 Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Panowie, niestety tymi nowymi CD na granicy gornego cw nie da sie podbijać agresywnie gumy, w silnym nurcie, blanki nie bedą pracowały szczytem, dotyczy to wszystkich dł od 2,52 do 3,2, do takiego podbicia tylko rapidy II generacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ireneusz Matuszewski Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Kolego Thor13,Obłowiłeś nowe Blue Rapidy wcześniej jak ja? Zapraszam do pracowni w celu weryfikacji swojej błędnej oceny. Wydajesz opinie o blankach które są jeszcze niedostępne? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Kolego Thor13,Obłowiłeś nowe Blue Rapidy wcześniej jak ja? Zapraszam do pracowni w celu weryfikacji swojej błędnej oceny. Wydajesz opinie o blankach które są jeszcze niedostępne?A Pan już je obłowił, skoro wie, że Thor13 się myli?Z wypowiedzi Pana wynika, że nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 kiedy i czy bedą 320cm do 35g w fc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ireneusz Matuszewski Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Nie łowiłem, ale wykonałem kilka rzutów tymi wędziskami pod różnymi obciążeniami i wiem co piszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ireneusz Matuszewski Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Nie dostałem ostatnio w dostawie 3,20m. i nie wiem czy są dostępne. Jeżeli będą w magazynie CD przyjadą w następnej dostawie prawdopodobnie w sierpniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thor13 Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Panie Ireneusza, z całym szacunkiem nie istnieje tylko Pana pracownia i teren Polski, świat sie ostatnio bardzo skurczył ???? , a i nasz kraj nie jest traktowany priorytetowo przez ww producenta, tak sie składa za oglądałem jeden z blankow cd i jednak będzie różnił sie od odp z tzw II Generacji rapida, zwłaszcza w sytuacji podbicia gum w silnym uciagu, oczywiście określenie podbicie i silny uciąć u każdego wędkarza inne???? jak i odczucia z tym związane. A co do łowienia to oczywiście nie lowilem i śmiem twierdzić ze raczej wczesniej przed Panem nie będę co nie znaczy ze nie mam racji. Blue rapidy II Generacji bardzo wędkarzom w Polsce pasowały z rożnych powodów ww, a te które bedą, są u Pana po prostu są inne, nie znaczy gorsze????. Pozdrawiam thor13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ireneusz Matuszewski Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Oglądał Pan jeden z blanków CD a pisze Pan na publicznym forum że dotyczy to wszystkich blanków CD w długościach od 2,52 do 3,2m. Który blank Pan oglądał, w jakich parametrach, seryjny czy przedprodukcyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Panie Ireneuszu, a jak jest szansa, aby na stronie przy ofercie blanków pojawiały się informacje na temat wagi blanków oraz średnic tip'ów i butt'ów? Pozdrawiam,Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thor13 Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Nie pisze na publicznym forum ze oglądałem wszystkie, tylko blue rapida 2,52 i pewnie był to egz przedprodukcyjny i moja sugestia odnosi sie tylko do Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ireneusz Matuszewski Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 W najbliższym czasie nie. Postaram się to uzupełnić po urlopach. Mogę podać wymiary teraz, który blank? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Panie Ireneuszu, do zakupów jeszcze trochę czasu, więc nie ma sensu zawracanie teraz głowy, ale dziękuję za informację, że te rzeczy się pojawią. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thor13 Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Ww modelu i proszę przyznać ze jednak blanki blue rapida bedą sie różnic od tych z II generacji a nie wprowadzać kolegów w błąd, najlepiej będzie to ocenić właśnie w pracowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 (edytowane) Witam, panie IRKU jeżeli to możliwe poproszę parę danych o blanku 2,75m 10-35gr 10-20lb BLU RAPID i NANO 2.6m 8-35grA te BLU RAPIDY 2,75m 10-35gr znam świetnie i tego I oraz II gen , porównam z danymi z III gen. Edytowane 21 Lipca 2014 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi