Skocz do zawartości

Pracownia Fishing Center opinie

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

"Blanki jakosci absolutnej" - he, he, he - dobre, naprawdę czad.

Edytowane przez yankis
  • Like 1

Jakościowo: dobre wykończenie, równa ścianka, proste złącza, w miarę proste szczytówki.

Technicznie: dość zbieżne, kielich nie pogrubiony, bardzo zbieżne ostatnie 15-20cm szczytówki i co za tym idzie bardzo małe fi tipu, w lżejszych modelach ostanie 5-10cm szczytówki prawie nie szlifowane, tip wygląda praktycznie jakby był pełny, z trudem się wetknie koniec igły. Rzut okiem do środka balnku ujawnia bardzo drobny splot maty, musiała być cieniutka.

Użytkowo: blanki żywe, nie pałowate, nie przesztywnione. Bardzo lekkie, krótsze porównywalne np. do XSB RX8, ale są dwuczęściowe. Szczyt czuły, ugięcie progresywne. 12lb 7'0 pod 40g - nie pamiętam dokładnie - najmniej szczytowy, 17lb 7'0 już bardziej, 42g - kupię sobie, a co tam. 17lb 7'6, chyba 54g - bardzo mi się podobał. Dłuższe - relatywnie bardziej szczytowe. Szybko tłumią, po wymachu praktycznie nie drgają. Zdecydowanie nie do szlajania, deptania etc.

Blue Rapidy to kije z przeciwnego bieguna: cięższe, grubościenne, bardziej środkowe, takie typowe heavy duty.

• Like 2

17lb 7'0 już bardziej, 42g - kupię sobie, a co tam.

Choć i ten 12lb kusi. Lekki jak piórko, ogarnąłby mi dużego okonia i pstrągi na lekko...

Jeszcze jedno mi się przypomniało: wygląda na to, że są dość trafnie opisane. Istotne przeciążanie nie wchodzi w grę.

Edytowane przez krzysiek

Krzysiek, czyli Blue Rapidy dość mocno się zmieniły?

Różnica nie jest jakaś diametralna, ale dla mnie wyraźna. Obniżono modułowość maty i to czuć. Są żywsze, nadal elastyczne, ale absolutnie się nie leją. Mi się bardzo podobały te najkrótsze 17 i 20lb. Te najdłuższe - to już prawdziwe armaty. Tak sobie macam moją starą uncjówkę 3,20 - sprawia wrażenie jakby była... jakby to powiedzieć... mniej "heavy duty" :)

Edytowane przez krzysiek
  • Like 1

Kolego Thor13,

Obłowiłeś nowe Blue Rapidy wcześniej jak ja? Zapraszam do pracowni w celu weryfikacji swojej błędnej oceny. Wydajesz opinie o blankach które są jeszcze niedostępne?

A Pan już je obłowił, skoro wie, że Thor13 się myli?

Z wypowiedzi Pana wynika, że nie.

Panie Ireneusza, z całym szacunkiem nie istnieje tylko Pana pracownia i teren Polski, świat sie ostatnio bardzo skurczył ???? , a i nasz kraj nie jest traktowany priorytetowo przez ww producenta, tak sie składa za oglądałem jeden z blankow cd i jednak będzie różnił sie od odp z tzw II Generacji rapida, zwłaszcza w sytuacji podbicia gum w silnym uciagu, oczywiście określenie podbicie i silny uciąć u każdego wędkarza inne???? jak i odczucia z tym związane. A co do łowienia to oczywiście nie lowilem i śmiem twierdzić ze raczej wczesniej przed Panem nie będę co nie znaczy ze nie mam racji. Blue rapidy II Generacji bardzo wędkarzom w Polsce pasowały z rożnych powodów ww, a te które bedą, są u Pana po prostu są inne, nie znaczy gorsze????. Pozdrawiam thor13

Witam, panie IRKU jeżeli to możliwe poproszę parę danych o blanku 2,75m 10-35gr 10-20lb BLU RAPID i NANO  2.6m 8-35gr

A te BLU RAPIDY 2,75m 10-35gr znam świetnie i tego I oraz II gen  , porównam z danymi z III gen. ;)

Edytowane przez miramar69