Forecast Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Szczytówka waży 16,6 grama więc na pysk to lecieć nie będzie za bardzo. Blank jest szybki z można rzec subtelnym szczytem. Ugięcie dolnika jest głębsze niż BR 2,52 20 lb ale moc jest. Krzywa całego ugięcia jest delikatnie głębsza niż w BR. Taki ciepły blank z ostrym pazurem pod plecionkę. Jak już ubiorę i przejdzie pomyślnie testy napisze coś więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 ...no to się będzie giął za 2-3 tygodnie...najpierw próba generalna pod skrzynką birry;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 ...no to się będzie giął za 2-3 tygodnie...najpierw próba generalna pod skrzynką birry;) Chyba trochę wcześniej jutro klejenie rękojeści i omotki w lakier na suszarkę. Ugięcie ma fajniutkie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Chyba trochę wcześniej jutro klejenie rękojeści i omotki w lakier na suszarkę. Ugięcie ma fajniutkie.Coś Ci przelotek zabrakło :-)Ugiecie bardzo ładne. Daj znac jak z czułością blanku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Chyba trochę wcześniej jutro klejenie rękojeści i omotki w lakier na suszarkę. Ugięcie ma fajniutkie.Ugięcie fajne tylko jak kolega napisał, przelotke gdzieś wcięło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Kilka ciekawych propozycji http://www.fishingcenter.com.pl/forum/viewtopic.php?f=1&t=757 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Jakby ktoś pytał. Orka 2,45 10-35 gr. 20 lb. szczyt 1,9 mm. dolnik 13 mm. waży to 77 gr. Na dniach uzbroję i zobaczymy co z tego wyjdzie.Mógłbyś już coś więcej napisać na temat tego blanku. Szukam kija w dwóch kawałkach pod szczupaka z łódki. Głównie gumy do 6 cali na max 15 gramowych główkach. Od czasu do czasu sliderek i większa obrotówka. Zastanawiałem się właśnie nad tym modelem i modelem do 50 gram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Macałem oba, zrobiłem kij na tym 28lb. Niestety nie wypróbowany w boju. Zastosowanie 6 cali + 25g, duże wirówki i średni troll. Moim zdaniem nieźle namiesza w moim arsenale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Mógłbyś już coś więcej napisać na temat tego blanku. Szukam kija w dwóch kawałkach pod szczupaka z łódki. Głównie gumy do 6 cali na max 15 gramowych główkach. Od czasu do czasu sliderek i większa obrotówka. Zastanawiałem się właśnie nad tym modelem i modelem do 50 gram. Nada się jesienią pod plecionką go męczyłem ale zbyt krótko by jeszcze cokolwiek konkretnego o nim powiedzieć. Szczyt jest bardziej spolegliwy niż w BR i a dolnik nadal mocarny. Ogarniał do 40 gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 (edytowane) 28lb to chyba pomylka na str FC bo na str CD ma 25lb...nieistotny szczegol.Ale kto wie o co chodzi:CDBLORKA2245-1035TIP za 37 $,aCDBLORKA2245-1035 za 75 $moze to ceny szczytowek? Edytowane 2 Stycznia 2015 przez yglo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 28lb to chyba pomylka na str FC bo na str CD ma 25lb...nieistotny szczegol.Ale kto wie o ci chodziCDBLORKA2245-1035TIP za 37 $,aCDBLORKA2245-1035 za 75 $no i kazdy modek ma dwa razy tanszy odpowiednik z dopiskiem TIP,a moze to ceny szczytowek?Fakt, 25lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 28lb to chyba pomylka na str FC bo na str CD ma 25lb...nieistotny szczegol.Ale kto wie o co chodzi:CDBLORKA2245-1035TIP za 37 $,aCDBLORKA2245-1035 za 75 $moze to ceny szczytowek?Tak to cena samej szczytówki. Czy to jest częsta praktyka w sprzedaży golych banków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Kilka ciekawych propozycji http://www.fishingcenter.com.pl/forum/viewtopic.php?f=1&t=757Fabryczna Orka CD 2,9m od kilku godzin jest moja . Karol dzięki za podrzucenie linku , bo pewnie bym przegapił. Panu Ireneuszowi dziękuję za miłą rozmowę i fachową poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 28g i 35lb,hmm.Ciekaw jestem czy są jeszcze w Wiśle ryby które choć w połowie powyginają Orkę Oczywiście Życzę taakiej,będzie okazja to strzelenia bursztynowej pianki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 28g i 35lb,hmm.Ciekaw jestem czy są jeszcze w Wiśle ryby które choć w połowie powyginają Orkę Oczywiście Życzę taakiej,będzie okazja to strzelenia bursztynowej pianki Maniek w znanym Ci miejscu , w tym roku trzeba było łowić na 7cm SDR , w moim Batsonie brakowało mocy do zacięcia i parę rybek straciłem .Myślę że Orka da radę .Na Wisełce coraz częściej zdarzają się wąsate przyłowy . Nasz wspólny kolega może coś w tym temacie powiedzieć.Trzeba być przygotowanym . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Jasne,przy okazji paru "meneli" po grzbiecie pociągnąć żeby nad wodą nie zostawiali śmieci.Przyłowy są miłym dodatkiem i urozmaiceniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 28g i 35lb,hmm.Ciekaw jestem czy są jeszcze w Wiśle ryby które choć w połowie powyginają Orkę Te 35lb to gruuuba przesada lub jakiś błąd . Powyginałem trochę Orkę i swojego Batsona XST1144F. Porównując te dwa kije , to Orka jawi mi się jako bardzo solidne 20 lb , może 25lb .Sprawa jest trochę zagadkowa .Wędka zarówno na firmowym pokrowcu jak i naklejce opisującej kij opisana jest jako 16-35lb. Na stronie FC moc kija została określona jako zawyżona przez producenta , a realnie 25lb. Na stronie CD jedyny blank o długości 2,9m z serij Orka jest oznaczony jako 8-17 lb.Na stronie Art-Rod też ten blank określony jest jako 8-17lb. Oznaczenia kodowe blanków są identyczne i w FC, Art- Rod ,CD.Albo ja coś przegapiłem i źle zinterpretowałem, albo .........? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Nie ciekawie,bo jezeli faktycznie to 17lb badyl,może być "tam" ciężko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Mialem w rekach blank opisany do uncji i 35 lbs, probowalismy z Irkiem go polamac ciagnac w dol ile wlezie ale sie nie udalo. Gdybym mial lowic regularnie metrowe pstragi na spina przy uzyciu sredniej wielkosci przynet to bez cienia watpliwosci wybral bym ta Orke. Na sumach sie nie znam, ostatni raz je probowalem lowic na spina sprzy uzyciu Germiny z pelnego szkla, Katiuchy i polmilimetrowej zylki. Spuscily mi wp....ol 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 A tak apropo sumow to widzialem dwa blanki ok trzech metrow wlasnie od CD, scianki mialy baaardzo masywne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 A tak apropo sumow to widzialem dwa blanki ok trzech metrow wlasnie od CD, scianki mialy baaardzo masywne zapewne taiaha 25 lb czy sie mylę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 (edytowane) Mialem w rekach blank opisany do uncji i 35 lbs, probowalismy z Irkiem go polamac ciagnac w dol ile wlezie ale sie nie udalo. Gdybym mial lowic regularnie metrowe pstragi na spina przy uzyciu sredniej wielkosci przynet to bez cienia watpliwosci wybral bym ta Orke.Dlatego po moich testach i przemyśleniu tematu , wędka zostaje u mnie.W sumie to spełnia moje oczekiwania i jestem zadowolony . Zawirowania z opisem zostawiam jako ciekawostkę dla tych którzy chcą Orać Edytowane 6 Stycznia 2015 przez pisarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Blanki to nie Taiaha, te mam, sa takie jasno-niebieskie, Taiaha przy nich wyglada bardzo delikatnie sa ich dwa modele ale nie pamietam opisow ale c/w powyzej 100 gram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Bujo, ale to z aktualnej produkcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Raczej tak ale trzeba sie dopytac u zrodla 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi