Skocz do zawartości

Pracownia Fishing Center opinie

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

Szczytówka waży 16,6 grama więc na pysk to lecieć nie będzie za bardzo. Blank jest szybki z można rzec subtelnym szczytem. Ugięcie dolnika jest głębsze niż BR 2,52 20 lb ale moc jest. Krzywa całego ugięcia jest delikatnie głębsza niż w BR. Taki ciepły blank z ostrym pazurem pod plecionkę. Jak już ubiorę i przejdzie pomyślnie testy napisze coś więcej.

• 3 miesiące temu...

Jakby ktoś pytał. Orka 2,45 10-35 gr. 20 lb. szczyt 1,9 mm. dolnik 13 mm. waży to 77 gr.

Na dniach uzbroję i zobaczymy co z tego wyjdzie.

Mógłbyś już coś więcej napisać na temat tego blanku. Szukam kija w dwóch kawałkach pod szczupaka z łódki. Głównie gumy do 6 cali na max 15 gramowych główkach. Od czasu do czasu sliderek i większa obrotówka. Zastanawiałem się właśnie nad tym modelem i modelem do 50 gram.

Mógłbyś już coś więcej napisać na temat tego blanku. Szukam kija w dwóch kawałkach pod szczupaka z łódki. Głównie gumy do 6 cali na max 15 gramowych główkach. Od czasu do czasu sliderek i większa obrotówka. Zastanawiałem się właśnie nad tym modelem i modelem do 50 gram.

Nada się jesienią pod plecionką go męczyłem ale zbyt krótko by jeszcze cokolwiek konkretnego o nim powiedzieć. Szczyt jest bardziej spolegliwy niż w BR i a dolnik nadal mocarny. Ogarniał do 40 gr.

Fabryczna Orka CD 2,9m od kilku godzin jest moja . Karol dzięki za podrzucenie linku , bo pewnie bym przegapił. :good:

Panu Ireneuszowi dziękuję za miłą rozmowę i fachową poradę. :)

28g i 35lb,hmm.Ciekaw jestem czy są jeszcze w Wiśle ryby które choć w połowie powyginają Orkę ;)

Oczywiście Życzę taakiej,będzie okazja to strzelenia bursztynowej pianki :)

Maniek w znanym Ci miejscu :ph34r: , w tym roku trzeba było łowić na 7cm SDR , w moim Batsonie brakowało mocy do zacięcia i parę rybek straciłem :( .Myślę że Orka da radę :) .

Na Wisełce coraz częściej zdarzają się wąsate przyłowy . Nasz wspólny kolega może coś w tym temacie powiedzieć.Trzeba być przygotowanym :D .

• Like 1

28g i 35lb,hmm.Ciekaw jestem czy są jeszcze w Wiśle ryby które choć w połowie powyginają Orkę ;)

Te 35lb to gruuuba przesada lub jakiś błąd . Powyginałem trochę Orkę i swojego Batsona XST1144F. Porównując te dwa kije , to Orka jawi mi się jako bardzo solidne 20 lb , może 25lb .

Sprawa jest trochę zagadkowa :ph34r: .Wędka zarówno na firmowym pokrowcu jak i naklejce opisującej kij opisana jest jako 16-35lb. Na stronie FC moc kija  została określona jako zawyżona przez producenta , a realnie 25lb. Na stronie CD jedyny blank  o długości 2,9m z serij Orka jest oznaczony jako 8-17 lb.Na stronie Art-Rod też ten blank określony jest jako 8-17lb. Oznaczenia kodowe blanków są identyczne i w FC, Art- Rod ,CD.

Albo ja coś przegapiłem i źle zinterpretowałem, albo .........?

Mialem w rekach blank opisany do uncji i 35 lbs, probowalismy z Irkiem go polamac ciagnac w dol ile wlezie ale sie nie udalo. Gdybym mial lowic regularnie metrowe pstragi na spina przy uzyciu sredniej wielkosci przynet to bez cienia watpliwosci wybral bym ta Orke. Na sumach sie nie znam, ostatni raz je probowalem lowic na spina sprzy uzyciu Germiny z pelnego szkla, Katiuchy i polmilimetrowej zylki. Spuscily mi wp....ol :)

• Like 1

Mialem w rekach blank opisany do uncji i 35 lbs, probowalismy z Irkiem go polamac ciagnac w dol ile wlezie ale sie nie udalo. Gdybym mial lowic regularnie metrowe pstragi na spina przy uzyciu sredniej wielkosci przynet to bez cienia watpliwosci wybral bym ta Orke.

Dlatego po moich testach i przemyśleniu tematu , wędka zostaje u mnie.W sumie to spełnia moje oczekiwania i jestem zadowolony :) . Zawirowania z opisem zostawiam jako ciekawostkę dla tych którzy chcą Orać :D

Edytowane przez pisarz