Skocz do zawartości

Pracownia Fishing Center opinie

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo fajna wędeczka Kamilu, gratuluję ! Czy przeszła już jakiś test nad wodą (na rybie)? Czy mógłbyś scharakteryzować blank obszerniej - myślę że wiele osób skorzytałoby z takiej informacji zwłaszcza że blanki są w ofercie od niedawna i wiele kijów na nich jeszcze pewnie nie powstało :D

Pozdrawiam

Sam blank to już opisywałem wcześniej. Po uzbrojeniu wiadomo, że można trochę zmienić jego charakterystykę w zależności od dobranego uzbrojenia.

W swoim egzemplarzu wstawiłem dość krótką rękojeść - rear grip 21cm, a poza tym przedłużyłem go do 2,2m. Wyszedł fajny czuły kijek pod lekkiego jiga. Ładuje się krótki fragment szczytówki, reszta jest twarda. Zapracuje dopiero pod jakimś garbuskiem większym od dłoni. Ugięcie pokazane na zdjęciu to jest takie pod powiedzmy małym okonkiem.

Kamil, gratuluje nowego dziela!

Masz bardzo pragmatyczne podejscie do sprawy B) AluOxy jak i Alconite sa top! Jedyne co bym doradzil: Sprobuj zastosowac jak najmniejszych rozmiarow - szczegolnie na lajtach daje to odczuwalny efekt (kij wydaje sie bardziej ciety). Nawet srednie kije zbroje w stylu: 10; 8; 6; reszta (lacznie z TipTopem) 5,5-tki lub mniejsze (micros). Akurat w castingu wielkie srednice przelotek wejsciwych nie sa potrzebne...

Pozdrawiam --Yacar?--

Rozumiem, ale to akurat bardzo sensowne uwagi, myślę że dla Kamila też mogą być ciekawe. W każdym razie bardzo się cieszę że pojawia się na rynku nowy blank i od razu naszym forum możemy się zapoznać z wrażeniami wędki wykonanej na nim - to się nazywa szybki serwis, tak że dzięki Kamil raz jeszcze :D

Dziękuję za miłe komentarze.

Jedyne co bym doradzil: Sprobuj zastosowac jak najmniejszych rozmiarow - szczegolnie na lajtach daje to odczuwalny efekt (kij wydaje sie bardziej ciety). Nawet srednie kije zbroje w stylu: 10; 8; 6; reszta (lacznie z TipTopem) 5,5-tki lub mniejsze (micros). Akurat w castingu wielkie srednice przelotek wejsciwych nie sa potrzebne...

Dzięki za radę, ale najchętniej stosuję 6 na wysokich stopkach.

W jerkówkach kończę 8, a szczytową zwykle daję większą, wywiniętą.

Także moje podejście jest wybitnie nieksiążkowe :D

Spoko Kamil, nieksiązkowe nie znaczy niepraktyczne. Na przedzimiu większe przelotki są jak znalazł, ksiązkowe reguły w tym obszarze w większości tworzone są przez ludzi którzy łowią bassy w temperaturze otoczenia +40 st. C , w naszych realiach warto na to wziąc poprawkę B)

• 6 miesięcy temu...

Witam,

Miło mi poinformować, że właśnie otrzymaliśmy z Portugalii nowe elementy korkowe do rękojeści. Wprowadzamy je ze względu na prośby wielu naszych klientów. Są to różnego rodzaju pierścienie korkowe: rubber cork, burnt, copano (dwa rodzaje) i agglomerated cork. Mamy również moduły z korka aglomerowanego oraz fore gripy w nowych wzorach. Wszystko jest już dostępne w pracowni. W przeciągu kilku dni oferta bedzie zamieszczona na stronie FC.

Pozdrawiam

Hubert Matuszewski

Chciałoby się powiedzieć - wreszcie ! Tego mi brakowało w ofercie Fishing Center.

Udało mi się dziś wpaść do pracowni żeby zobaczyć te nowości i potwierdzam - rzeczywiscie dostępne są chyba wszystkie rodzaje korka jakie można sobie wymarzyć.

Design nowych rękojeści, których kilka prototypów Hubert juz zmontował - jak to się teraz mówi miazga :o Łączenia korków, wstawki tak wymyślne, że jeszcze takich nie widziałem B)

Okazało się to silniejsze ode mnie i uległem... :blush: zamówiłem od razu trzy kije na nowych rękojeściach korkowych :lol:

wyglada na to że tym razem moje MHX-y trafiły w dobre ręce bo za 2 tyg jak wrócę z ryb mam już mieć zmontowane rękojeści na nowych kijach, więc na pewno wstawię fotki.

Aha, last but not least, ceny też są nie-złe, 30cm dolnik z aglomerowanego korka - 40zł. Nie myślałem że dożyję takich pięknych czasów :mellow:

Dobra robota - Hubert

Ciesze sie podwojnie. Choc ostatnio nie mialem okazji odwiedzac pracowni Fishing Center doskonale pamietam, ze od zawsze rekojesci korkowe (i inne) stamtad byly prima sort.

Teraz jak slysze oferta jeszcze sie wzbogaca...ponadto rosnie nam nowy mistrz rodbuilderski..

...ponadto tak dlugo lezace MHXy w koncu zostana przetestowane, jako ze trafily w odpowiednie rece...

Same plusy....i pozostajace w takiej ciszy....no ale do tego nas FC przyzwyczail. Przyslowie- krowa, ktora glosno ryczy daje malo mleka byloby tutaj chyba najbardziej trafione...

Friko wstaw zdjecia jakies...moj MHX bedzie uzbrojony pewnie mniej kunsztownie ale porzadnie (zreszta poklask dla polechtania mojej proznosci bywal niewielki - szkoda zdjec wstawiac)

Gumo