Mekamil Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 W weekend pewnie go dobrze wytestuję i zrobię jakieś foty. Nad wodą sprzęt się ładniej prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 9 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 czekamy, czekamy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Kamil i jak? Gdzie foteczki? Ja szykuje sie do 4 Projektow wiec na nude w zime narzekac nie bede Bede zbroil 3 Batsony IP844, SH1024-2, IST1082F a czwrty To tajemnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Fajny blank. Górny cw spokojnie można pomnożyć x2.Musiałem zabić jakość, żeby weszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 @Mekamil, Ty to masz fajnie z tą prawą korbą . 5,5 dałeś na szczycie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Się nauczyłem to mam Set wybrałem bez zbytniego cudowania 12, 10, 8, 7, reszta 6. Wszystkie 6 to Alconite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Myślę że niedługo zaistnieje nowy profesjonalny budowniczy wędek w polskiej krainie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Trochę jeszcze brakuje mi do profesjonalizmu, a pracowni to na pewno nie będę zakładał, jeśli o to Ci chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 A jak długo przestawiałeś się na lewą rękę? Tzn. czy zacinanie i rzuty wychodzą po pewnym czasie tak jak prawą rękę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Z miesiąc się przestawiałem. Po drugim miesiącu nie czułem już żadnej różnicy. Teraz jest mi zupełnie obojętne, którą kręcę. Mogę np mieć na łódce dwa zestawy, jeden 'lewy', drugi 'prawy' i co rzut zmieniać zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Cenna wiadomość. Próbowałem ostatnio spinem, z ciekawości, ale szybko się zniechęciłem. Może warto jednak potrenować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Spinem nie próbowałem kręcić prawą ręką, bo nie ma takiej potrzeby. Korbkę da się przełożyć. W multikach się nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 No ja za to nie wiem jak by szło prawym multikiem. Ale męczy mnie to strasznie, bo nie raz są super oferty multików używanych na ebayu na prawą ręke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 22 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 Bardzo fajna wędeczka Kamilu, gratuluję ! Czy przeszła już jakiś test nad wodą (na rybie)? Czy mógłbyś scharakteryzować blank obszerniej - myślę że wiele osób skorzytałoby z takiej informacji zwłaszcza że blanki są w ofercie od niedawna i wiele kijów na nich jeszcze pewnie nie powstało Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 Sam blank to już opisywałem wcześniej. Po uzbrojeniu wiadomo, że można trochę zmienić jego charakterystykę w zależności od dobranego uzbrojenia.W swoim egzemplarzu wstawiłem dość krótką rękojeść - rear grip 21cm, a poza tym przedłużyłem go do 2,2m. Wyszedł fajny czuły kijek pod lekkiego jiga. Ładuje się krótki fragment szczytówki, reszta jest twarda. Zapracuje dopiero pod jakimś garbuskiem większym od dłoni. Ugięcie pokazane na zdjęciu to jest takie pod powiedzmy małym okonkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 Wyszla CI bardzo Fajna Witka Kamilu Zapytam tylko czy jest to powod ekonomiczny czy moze z innych wzgledow nie uzywasz nakrecanych foregripow? zdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacaré Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 Kamil, gratuluje nowego dziela!Masz bardzo pragmatyczne podejscie do sprawy AluOxy jak i Alconite sa top! Jedyne co bym doradzil: Sprobuj zastosowac jak najmniejszych rozmiarow - szczegolnie na lajtach daje to odczuwalny efekt (kij wydaje sie bardziej ciety). Nawet srednie kije zbroje w stylu: 10; 8; 6; reszta (lacznie z TipTopem) 5,5-tki lub mniejsze (micros). Akurat w castingu wielkie srednice przelotek wejsciwych nie sa potrzebne... Pozdrawiam --Yacar?-- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 23 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 ...ew. warto rozwazyc np. 10 SV Forecast zamiast 12 LN Fuji - kwestia wysokosci vs. srednica/waga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacaré Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 Friko, nie chcialem zbytnio zasmiecac watku PozdrawiaM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 23 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 Rozumiem, ale to akurat bardzo sensowne uwagi, myślę że dla Kamila też mogą być ciekawe. W każdym razie bardzo się cieszę że pojawia się na rynku nowy blank i od razu naszym forum możemy się zapoznać z wrażeniami wędki wykonanej na nim - to się nazywa szybki serwis, tak że dzięki Kamil raz jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 Dziękuję za miłe komentarze.Jedyne co bym doradzil: Sprobuj zastosowac jak najmniejszych rozmiarow - szczegolnie na lajtach daje to odczuwalny efekt (kij wydaje sie bardziej ciety). Nawet srednie kije zbroje w stylu: 10; 8; 6; reszta (lacznie z TipTopem) 5,5-tki lub mniejsze (micros). Akurat w castingu wielkie srednice przelotek wejsciwych nie sa potrzebne...Dzięki za radę, ale najchętniej stosuję 6 na wysokich stopkach.W jerkówkach kończę 8, a szczytową zwykle daję większą, wywiniętą.Także moje podejście jest wybitnie nieksiążkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 23 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 Spoko Kamil, nieksiązkowe nie znaczy niepraktyczne. Na przedzimiu większe przelotki są jak znalazł, ksiązkowe reguły w tym obszarze w większości tworzone są przez ludzi którzy łowią bassy w temperaturze otoczenia +40 st. C , w naszych realiach warto na to wziąc poprawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Matuszewski Opublikowano 27 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 Witam, Miło mi poinformować, że właśnie otrzymaliśmy z Portugalii nowe elementy korkowe do rękojeści. Wprowadzamy je ze względu na prośby wielu naszych klientów. Są to różnego rodzaju pierścienie korkowe: rubber cork, burnt, copano (dwa rodzaje) i agglomerated cork. Mamy również moduły z korka aglomerowanego oraz fore gripy w nowych wzorach. Wszystko jest już dostępne w pracowni. W przeciągu kilku dni oferta bedzie zamieszczona na stronie FC. Pozdrawiam Hubert Matuszewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 27 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 Chciałoby się powiedzieć - wreszcie ! Tego mi brakowało w ofercie Fishing Center. Udało mi się dziś wpaść do pracowni żeby zobaczyć te nowości i potwierdzam - rzeczywiscie dostępne są chyba wszystkie rodzaje korka jakie można sobie wymarzyć. Design nowych rękojeści, których kilka prototypów Hubert juz zmontował - jak to się teraz mówi miazga Łączenia korków, wstawki tak wymyślne, że jeszcze takich nie widziałem Okazało się to silniejsze ode mnie i uległem... zamówiłem od razu trzy kije na nowych rękojeściach korkowych wyglada na to że tym razem moje MHX-y trafiły w dobre ręce bo za 2 tyg jak wrócę z ryb mam już mieć zmontowane rękojeści na nowych kijach, więc na pewno wstawię fotki. Aha, last but not least, ceny też są nie-złe, 30cm dolnik z aglomerowanego korka - 40zł. Nie myślałem że dożyję takich pięknych czasów Dobra robota - Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 27 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 Ciesze sie podwojnie. Choc ostatnio nie mialem okazji odwiedzac pracowni Fishing Center doskonale pamietam, ze od zawsze rekojesci korkowe (i inne) stamtad byly prima sort.Teraz jak slysze oferta jeszcze sie wzbogaca...ponadto rosnie nam nowy mistrz rodbuilderski.....ponadto tak dlugo lezace MHXy w koncu zostana przetestowane, jako ze trafily w odpowiednie rece... Same plusy....i pozostajace w takiej ciszy....no ale do tego nas FC przyzwyczail. Przyslowie- krowa, ktora glosno ryczy daje malo mleka byloby tutaj chyba najbardziej trafione... Friko wstaw zdjecia jakies...moj MHX bedzie uzbrojony pewnie mniej kunsztownie ale porzadnie (zreszta poklask dla polechtania mojej proznosci bywal niewielki - szkoda zdjec wstawiac) Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi