JanuszD Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 No właśnie, wiec jeśli ktoś rozumie te "czary" loomisowe, to niech się tu podzieli wiedzą Prosty ze mnie człowiek a i wiedzą prawie żadną nie dysponuję, to może i zbyt powierzchownie a może nawet opacznie to interpretuję.Może dla tego czarów tu nie widzę, a bardzo "chytre" i rozsądne podejście do specyficznych nawyków ryb zależnych czy to od gatunku czy od niszy pokarmowej związanej z cyklem rozwojowym, ogólnie ujmując, organizmów wodnych (narybku, raków, larw itd.).Wiem, że wdepnąłem na bardzo niestabilny grunt, z tego powodu być może powyższe pytanie? , a nie próba analizowania takiej propozycji ze strony Loomisa. Nie będę rozwodził się nad tym, że niektóre gatunki ryb, przy okazji silnych i walecznych, bytują w bardzo trudnych technicznie dla wędkarza miejscach, jednocześnie najlepiej reagują na małe i bardzo małe przynęty.U nas nie ma takich ryb, jednak z innych, równie istotnych powodów dla mnie to bardzo ciekawa propozycja 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Ciekawa ta opcja cen Fuji KR Torzite 25H w BRC kosztuje 144zł, w FC równiutko... 2x tyle (288zł)! O co tu chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 (edytowane) Niektórzy wiedzą, gdzie kupić taniej i mogą taniej sprzedać - odsyłam do kolegi Shavt.Robert z BRC skorzystał z kontaktuW Polsce jak z paliwem - musi być drożej, ale może być taniej, jak tylko ludzie nie zapałają chęcią szybkiego ,acz krótkiego zysku.... Edytowane 23 Sierpnia 2015 przez Dano-G 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 W yukejowym sklepie, jak kupowalem ze dwa miechy temu, to wychodzilo jeszcze taniej niz w BRC Ale w BRC wiekszy wybor tych torzite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piokowal Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 (edytowane) Ciekawa ta opcja cen Fuji KR Torzite 25H w BRC kosztuje 144zł, w FC równiutko... 2x tyle (288zł)! O co tu chodzi?Chodzi o to,że można sprzedawać tego Torzita 25H za 288zł i zarobić i sprzedawać tego Torzita za 144zł i też zarobić. Wnioski każdy sam sobie wyciągnie. Edytowane 24 Sierpnia 2015 przez Piokowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwizer Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 (edytowane) Może ktoś mie oświeci skąd takie duże ròżnice w cenach Torzite, Sic? Może to podròbki? Albo inny producent?288 a 144 ? Może 288 to cena za komplet? Edytowane 24 Sierpnia 2015 przez pwizer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszD Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Może ktoś mie oświeci skąd takie duże ròżnice w cenach Torzite, Sic? Może to podròbki? Albo inny producent?288 a 144 ? Może 288 to cena za komplet?Pewnie wiele osób chciało by to wiedzieć.Na szczęście jest wybór, wolny rynek mamy. Na początku w BRC też były drogie, może BRC na początku kupiło mniejszą partię, a FC odwrotnie. Może BRC zmieniło dostawcę. Dużo "może".Nie sądzę, żeby FC nie znało cen innych sklepów, albo celowo utrzymywało taką cenę, żeby nie sprzedawać.Kiedyś już ktoś rzucał takie sugestie o podróbkach, bez dowodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Prośba o powrót do tematu wątku, niepotrzebne komentarze wyciąłem ( obrażanie ) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Dziś odebrałem i zadowolony z wyboru blanku oraz z wykonania mocno jestem, to się pochwalę CD NANO 235cm 10-35g do 20lb; uchwyt DPS18 GunSmoke; przelotki Alconite w systemie KR, szczyt SIC; będzie grał z TP4000 Zdecydowałem się mniej konserwatywnie Do tej pory tylko pełna rękojeść korkowa. Kijek z przeznaczeniem rapy oraz sandacze z pontonu, kolejność nie jest przypadkowa 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Nie wierze co widze, a raczej nie wierze, ze to co widze, to dla Ciebie . Co za zmiana Oby wyniki nie ulegly drastycznej zmianie Powodzenia z nowym mieczem! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Rozwód z Phenixem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Rozwód z Phenixem? Dlaczego, jakieś Ptaszory jeszcze mam.CD'eki ze starszych serii również.Nigdy nie przywiązywałem się tylko do jednej marki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Nie wierze co widze, a raczej nie wierze, ze to co widze, to dla Ciebie . Co za zmiana Oby wyniki nie ulegly drastycznej zmianie Powodzenia z nowym mieczem!Człowiek potrzebuje zmian.Żona jeszcze się trzyma, na nowe sportowe auto mnie nie stać, wiec padło na zmianę wędek, a raczej stylu ich zbrojenia. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 To jesteś na dobrej drodze do osiągania wyników Taśka.... 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Persi Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 CD 792 MH 10-35 g jak wygląda w stosunku do tej wersji cd exn 702M 6-24 g?792 MH nie za sztywna pałka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Jeszcze nie miałem przyjemności z CD nano 702M, wiec nie jestem w stanie porówna go z CD nano 792MH Jeżeli chodzi o CD nano 792MH, to nigdy nie określiłbym go jako sztywna pałka. To bardzo lekka i szybka konstrukcja o ugięciu bardziej szczytowym, ale już pod niewielkim ciężarem przechodzi w płynne ugięcie. Lekko uzbrojony powinien obsłużyć szerokie spektrum przynęt. U mnie będzie robił za boleniowo/sandaczową szpadę (woblery, gumy RH i inne) P.S.@Persi jako mieszkaniec stolicy masz ten duży komfort, którego mi brakuje, że możesz udać się do Fishing Center i pomachać wszystkimi modelami Nano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Persi Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 jaka jest minimalna waga główki + gumy, by widoczny był opad? Czy nadaje się pod koguta do 20 g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 jaka jest minimalna waga główki + gumy, by widoczny był opad? Czy nadaje się pod koguta do 20 g?Jak wspominałem wcześniej wędkę na tym blanku odebrałem przed kilkoma dniami, więc jeszcze nie miałem przyjemności nią połowić. Po kanapowo-fotelowych testach wolałbym wstrzymać się z odpowiedzią na Twoje pytanie. Z tego co widziałem na stronie FC w dziale "testy" ów kijek jest opisany z uwzględnieniem min. i max. gramatury przynęt, które obsłuży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Wyprzedaż blanków ... http://www.fishingcenter.com.pl/forum/viewtopic.php?f=1&t=771 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Bez gwarancji i mozliwosci zwrotu - jak zwykle.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Bez gwarancji i mozliwosci zwrotu - jak zwykle....To trochę uliczne ''prawo'' w wykonaniu Pana Ireneusza , mimo wszystko jasne i czytelne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 W sumie to sie nie dziwie, blanki wzieli na probe, narazie nie sa dystrybutorem. Wiec czemu mieli by dawac gwarancje? Ale mozliwe ze grawancja by byla, jakby sie ktos nbesposrednio do US zglosil, bo o tym nic nie napisane? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 W sumie to sie nie dziwie, blanki wzieli na probe, narazie nie sa dystrybutorem. Wiec czemu mieli by dawac gwarancje? Ale mozliwe ze grawancja by byla, jakby sie ktos nbesposrednio do US zglosil, bo o tym nic nie napisane? Na pewno ten Urząd? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszD Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Jaki Urząd S, ten Smutny Jednak gdyby to czytać tak jak Del Toro raczej chciał przedstawić, to w United States prawdopodobne, że gwarancja była by jednak uznana. Producent na pewno nie wysłał do weryfikacji i testów blanków niepełnowartościowych, nieobjętych gwarancją. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Ale najłatwiej napisac , "bez gwarancji i prawa zwrotu" dać ludzią i sie nie martwić Jakie to typowe ...Z reszta jak czytam temat wątku ''Fc opinie" a robi sie nam jakiś wątek promocyjny wątek o blankowy - Panowie ,troszkę nie na temat Od takie wczesno niedzielne rozkminki Pawła S. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi