Skocz do zawartości

Pracownia Fishing Center opinie

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie, wiec jeśli ktoś rozumie te "czary" loomisowe, to niech się tu podzieli wiedzą :)

Prosty ze mnie człowiek a i wiedzą prawie żadną nie dysponuję, to może i zbyt powierzchownie a może nawet opacznie to interpretuję.

Może dla tego czarów tu nie widzę, a bardzo "chytre" i rozsądne podejście do specyficznych nawyków ryb zależnych czy to od gatunku czy od niszy pokarmowej związanej z cyklem rozwojowym, ogólnie ujmując, organizmów wodnych (narybku, raków, larw itd.).

Wiem, że wdepnąłem na bardzo niestabilny grunt, z tego powodu być może powyższe pytanie? , a nie próba analizowania takiej propozycji ze strony Loomisa. Nie będę rozwodził się nad tym, że niektóre gatunki ryb, przy okazji silnych i walecznych, bytują w bardzo trudnych technicznie dla wędkarza miejscach, jednocześnie najlepiej reagują na małe i bardzo małe przynęty.

U nas nie ma takich ryb, jednak z innych, równie istotnych powodów dla mnie to bardzo ciekawa propozycja :)

• Like 3

Niektórzy wiedzą, gdzie kupić taniej i mogą taniej sprzedać - odsyłam do kolegi Shavt.

Robert z BRC skorzystał z kontaktu

W Polsce jak z paliwem - musi być drożej, ale może być taniej, jak tylko ludzie nie zapałają chęcią szybkiego ,acz krótkiego zysku....

Edytowane przez Dano-G
  • Like 1

Ciekawa ta opcja cen Fuji KR Torzite ;) 25H w BRC kosztuje 144zł, w FC równiutko... 2x tyle (288zł)!

O co tu chodzi?

Chodzi o to,że można sprzedawać tego Torzita 25H za 288zł i zarobić i sprzedawać tego Torzita za 144zł i też zarobić. Wnioski każdy sam sobie wyciągnie.

Edytowane przez Piokowal

Może ktoś mie oświeci skąd takie duże ròżnice w cenach Torzite, Sic? Może to podròbki? Albo inny producent?

288 a 144 ? Może 288 to cena za komplet?

Edytowane przez pwizer

Może ktoś mie oświeci skąd takie duże ròżnice w cenach Torzite, Sic? Może to podròbki? Albo inny producent?

288 a 144 ? Może 288 to cena za komplet?

Pewnie wiele osób chciało by to wiedzieć.

Na szczęście jest wybór, wolny rynek mamy. Na początku w BRC też były drogie, może BRC na początku kupiło mniejszą partię, a FC odwrotnie. Może BRC zmieniło dostawcę. Dużo "może".

Nie sądzę, żeby FC nie znało cen innych sklepów, albo celowo utrzymywało taką cenę, żeby nie sprzedawać.

Kiedyś już ktoś rzucał takie sugestie o podróbkach, bez dowodów.

• 5 miesięcy temu...

Dziś odebrałem i zadowolony z wyboru blanku  oraz z wykonania mocno jestem, to się pochwalę :)

CD NANO 235cm 10-35g do 20lb; uchwyt DPS18 GunSmoke; przelotki Alconite w systemie KR, szczyt SIC; będzie grał z TP4000

Zdecydowałem się mniej konserwatywnie :) 

Do tej pory tylko pełna rękojeść korkowa.

Kijek z przeznaczeniem rapy oraz sandacze z pontonu, kolejność nie jest przypadkowa ;) 

2whqzo9.jpg
bj98r7.jpg
f03eab.jpg
14tttgl.jpg
10n5lie.jpg14deszk.jpg

• Like 7

Nie wierze co widze, a raczej nie wierze, ze to co widze, to dla Ciebie .

Co za zmiana :o

Oby wyniki nie ulegly drastycznej zmianie ;)

Powodzenia z nowym mieczem!

Człowiek potrzebuje zmian.

Żona jeszcze się trzyma, na nowe sportowe auto mnie nie stać, wiec padło na zmianę wędek, a raczej stylu ich zbrojenia. ;)

• Like 4

Jeszcze nie miałem przyjemności z CD nano 702M, wiec nie jestem w stanie porówna go z CD nano 792MH :mellow:

Jeżeli chodzi o CD nano 792MH, to nigdy nie określiłbym go jako sztywna pałka.

To bardzo lekka i szybka konstrukcja o ugięciu bardziej szczytowym, ale już pod niewielkim ciężarem przechodzi w płynne ugięcie.

Lekko uzbrojony powinien obsłużyć szerokie spektrum przynęt. U mnie będzie robił za boleniowo/sandaczową szpadę (woblery, gumy RH i inne)

P.S.

@Persi jako mieszkaniec stolicy masz ten duży komfort, którego mi brakuje, że możesz udać się do Fishing Center i pomachać wszystkimi modelami Nano :)

• Like 1

jaka jest minimalna waga główki + gumy, by widoczny był opad? Czy nadaje się  pod koguta do 20 g?

Jak wspominałem wcześniej wędkę na tym blanku odebrałem przed kilkoma dniami, więc jeszcze nie miałem przyjemności nią połowić.

Po kanapowo-fotelowych testach wolałbym wstrzymać się z odpowiedzią na Twoje pytanie.

Z tego co widziałem na stronie FC w dziale "testy"  ów kijek jest opisany z uwzględnieniem min. i max. gramatury przynęt, które obsłuży.

• 3 tygodnie później...

Jaki Urząd S, ten Smutny :ph34r:  

Jednak gdyby to czytać tak jak Del Toro raczej chciał przedstawić, to w United States prawdopodobne, że gwarancja była by jednak uznana. Producent na pewno nie wysłał do weryfikacji i testów blanków niepełnowartościowych, nieobjętych gwarancją.

• Like 1

Ale najłatwiej napisac , "bez gwarancji i prawa zwrotu" dać ludzią i sie nie martwić :) Jakie to typowe ...Z reszta jak czytam temat wątku ''Fc opinie" a robi sie nam  jakiś wątek promocyjny wątek o blankowy - Panowie ,troszkę nie na temat :)

Od takie wczesno niedzielne rozkminki Pawła S.

Pozdrawiam