Skocz do zawartości

Pracownia Fishing Center opinie

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

Zacznijmy używać wędek do łowienia komfortowo na różne techniki(przynęty),a dopiero później do ryb jakie chcielibyśmy łowić,bo przyłów nie śpi i też żeruje.

A ja kurczę właśnie to czynię za pomocą passe ptaszorów . I do dzisiejszego wieczora było mi z tym dobrze , a przez Daniela czuję się tak , jakbym do moich białych skarpetek założył eleganckie , czarne Kuboty  :D . Jak żyć ?...

A ja kurczę właśnie to czynię za pomocą passe ptaszorów . I do dzisiejszego wieczora było mi z tym dobrze , a przez Daniela czuję się tak , jakbym do moich białych skarpetek założył eleganckie , czarne Kuboty  :D . Jak żyć ?...

No to teraz pozostaje mi tylko przeprosic.

Nie chcialem nikomu zobrzydzic jego wedek. 

Protestowalem i protestuje tylko przed porownywaniem nieporownywalnego :)

POLAMANIA KIJA!

Protestowalem i protestuje tylko przed porownywaniem nieporownywalnego :)

Guzu, nie porownywalem zadnej z tych firm! Napisalem tylko ze inne firmy tez robia blanki specjalnie na polski rynek, to ze Gary tez zrobil (co sie chwali, i co mi sie podoba) nie znaczy ze to jakies ladowanie na ksiezycu ;)

Edytowane przez Del Toro
  • Like 1

(...)

POLAMANIA KIJA!

A niech Cię ! Byle nie TX-a tylko , please  :D .

A swoją drogą , wracając do przytaczanych Loomis'ów , pamiętam jak po ubiegłorocznej Rybomanii gdzieś pisałem o wrażeniu ( bardzo pozytywnym zresztą ) , jakie wywarł na mnie kijek zrobiony na 8 lb blanku G.Loomisa , wystawiony bodajże na stoisku Art-Rodu . Wyszła z tego mega fajna okoniówka , a zaraz rozległy się głosy o jakimś kwadratowym ugięciu czy cóś ... A ja tam nic takiego nie widziałem . Opinie innych potrafią być przekleństwem dla poszukujących w ciemno . Zarówno te negatywne , jak i pozytywne .

• Like 1

tak wracając do samej pracowni.....

poszedłem kilka dni temu pooglądać i pomachać blankiem nad którym się zastanawiałem..... oczywiście gadu gadu do czego i co miałby ten blank robić.... no koniec końców zmacałem 3 kuzynki i.... gdyby nie to że mają 2.20-2.30 to już bym się zastanawiał który będzie "psuty" przeze mnie....a tak....koncepcje mi się mieszają....

niewątpliwą zaletą jest to że filtrując marketing i skupiając się na tym co się trzyma w ręku można obejrzeć baaardzo duże spektrum blanków. może nie olbrzymiej ilości producentów ale za to w ramach tych kilku jest w czym mieszać i to jest zdecydowany ich atut, z którym się nie da dyskutować.

• Like 3

Bartek,ja też się tak jakoś dziwnie teraz czuję patrząc w kąt pokoju gdzie, jak z popiołów się cztery ptaszyska wyłaniają :)

Może jakaś zasłonka to zniweluje... :P

z popiołów mówisz to może blaszana?! :)

Grześ,nie będzie żadnej zasłonki ,bo jak każdy wie to i tak, materiał byłby na nią był tkany w chrl. a ja jakoś się tego nie wstydzę ,tak jak i pan ITO,że jego wędki nie są tkane w pod górą świata,tak samo jak przelotki Fuji Toritze .

Oczywiście nic nie ujmując posiadaczom Amerykańskiej technologi

https://www.youtube.com/watch?v=z0NoSwyeios

Edytowane przez kogut

Kolejne, tym razem lżejsze Nano dotarło :) 

Kijek z przeznaczeniem na jazio-klenie z pływadła oraz pstrągi.

Uzbrojone  lekko, piana, DPS gs, Alconite w systemie KR 20-4.0

Wykonanie ładne, schludne, zgodne z oczekiwaniami - Dzięki Panie Irku :good: 

k4bhx0.jpg
yh2bk.jpg
259lh8x.jpg
1z4ekuq.jpg

Nano będzie sparowane z Vańkiem 4000.
20gk4zm.jpg

• Like 13

• 5 miesięcy temu...

Czyli słów kilka o nowej serii blanków Batsona - Eternity Made in USA.

Ano wpadłem dziś do Irka Matuszewskiego z Fishing Center, bo zdradził, że ma już parę blanków z najnowszej, amerykańskiej produkcji Batson Enterprises. Kilka spinbasów, dwa dropszoty i jeden krankbejt (prawda, że ładna pisownia? :P )

Wyglądają one wszystkie jakoś tak znajomo ... gdzież to ostatnio takie wykończenie widziałem ... aaa! Wiem! Na blankach NFC, czyli od Gary'ego Loomis'a :rolleyes: . Czyżby to on je produkował? Oczywiście ... zaskoczeni? Nie sądzę :D

No to przejdźmy do konkretów:

ETES68ML-SS - 12lb w dole się czuje, dość delikatna, ale nie wklejkowa szczytówka, bardzo ładne ugięcie, sięgające dolnika. Kołek to nie jest.

ETES68M - krótka piłka - po prostu mocniejsza wersja powyższego ... wyraźnie mocniejsza.

ETES610MXF - Delikatny, czuły szczyt, ale dół też chodzi. Zacytuję Irka: "ładny dropshot"

ETES68MXF - ciut krótszy, mocniejszy szczyt, aczkolwiek zbliżony do 610MXF. Mnie się bardziej 610 podobał.

Wreszcie crankbait - ETEC68M-SS - Moc jest z nim. Oczywiście głębsze ugięcie, niż spinbassy, czy DS. Szczupakowy, ale i kogutem nie pogardzi.

Wszystkie te blanki są dość lekkie, ścianki nie są strasznie mięsiste, ale zapewne wytrzymałość mają odpowiednią. Na pewno lekkości, ale i wytrzymałości sprzyja zastosowanie nanokompozytu.

Wrażenia ogólne: bardzo ładne blanki, wzorcowe w swych kategoriach, z przyjemnie płynnym ugięciem. Irek zwrócił uwagę, że stanowią uzupełnienie oferty NFC, gdyż dotychczas Gary w swej produkcji takich blanków nie miał. No jakoś tak się fajnie zazębiają  ;)  :D

Ceny wysokie, coś jak NFC HM, ale przecież to to samo  :)

• Like 5

Uzupełnienie po spojrzeniu jeszcze raz w notatki i przypomnieniu sobie wrażeń na sucho:

Spinbassy są bardzo uniwersalne. Obu można użyć i do gum, i do żelastwa, i wreszcie do wobków. Wyjdą na nich kije zarówno sandaczowe jak i szczupakowe. Nie wiem, czy coś z tego wyjdzie, ale ten ML korci mnie :D

MXF'y zdecydowanie bardziej "gumiane". Z kolei o crankbaicie chyba wiele nie dodam, poza tym, że jeśli skrajnie lekkie, bądź skrajnie ciężkie przynęty odpadną, to na zębatego ten jeden spokojnie starczy.

Wszystkie mają jedną cechę wspólną: to są blanki, które całe pracują. Oczywiście nie od razu, ale dolnik w nich, to nie pień, choć porządną moc w amerykańskim stylu ma! :)

Gary ... eee Batson ... rulez ;)  :lol:

• Like 3

• 2 tygodnie później...