malinabar Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Zacznijmy używać wędek do łowienia komfortowo na różne techniki(przynęty),a dopiero później do ryb jakie chcielibyśmy łowić,bo przyłów nie śpi i też żeruje.A ja kurczę właśnie to czynię za pomocą passe ptaszorów . I do dzisiejszego wieczora było mi z tym dobrze , a przez Daniela czuję się tak , jakbym do moich białych skarpetek założył eleganckie , czarne Kuboty . Jak żyć ?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 A ja kurczę właśnie to czynię za pomocą passe ptaszorów . I do dzisiejszego wieczora było mi z tym dobrze , a przez Daniela czuję się tak , jakbym do moich białych skarpetek założył eleganckie , czarne Kuboty . Jak żyć ?...No to teraz pozostaje mi tylko przeprosic.Nie chcialem nikomu zobrzydzic jego wedek. Protestowalem i protestuje tylko przed porownywaniem nieporownywalnego POLAMANIA KIJA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Bartek,ja też się tak jakoś dziwnie teraz czuję patrząc w kąt pokoju gdzie, jak z popiołów się cztery ptaszyska wyłaniają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 (edytowane) Protestowalem i protestuje tylko przed porownywaniem nieporownywalnego Guzu, nie porownywalem zadnej z tych firm! Napisalem tylko ze inne firmy tez robia blanki specjalnie na polski rynek, to ze Gary tez zrobil (co sie chwali, i co mi sie podoba) nie znaczy ze to jakies ladowanie na ksiezycu Edytowane 3 Marca 2016 przez Del Toro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 (...)POLAMANIA KIJA!A niech Cię ! Byle nie TX-a tylko , please .A swoją drogą , wracając do przytaczanych Loomis'ów , pamiętam jak po ubiegłorocznej Rybomanii gdzieś pisałem o wrażeniu ( bardzo pozytywnym zresztą ) , jakie wywarł na mnie kijek zrobiony na 8 lb blanku G.Loomisa , wystawiony bodajże na stoisku Art-Rodu . Wyszła z tego mega fajna okoniówka , a zaraz rozległy się głosy o jakimś kwadratowym ugięciu czy cóś ... A ja tam nic takiego nie widziałem . Opinie innych potrafią być przekleństwem dla poszukujących w ciemno . Zarówno te negatywne , jak i pozytywne . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 tak wracając do samej pracowni.....poszedłem kilka dni temu pooglądać i pomachać blankiem nad którym się zastanawiałem..... oczywiście gadu gadu do czego i co miałby ten blank robić.... no koniec końców zmacałem 3 kuzynki i.... gdyby nie to że mają 2.20-2.30 to już bym się zastanawiał który będzie "psuty" przeze mnie....a tak....koncepcje mi się mieszają....niewątpliwą zaletą jest to że filtrując marketing i skupiając się na tym co się trzyma w ręku można obejrzeć baaardzo duże spektrum blanków. może nie olbrzymiej ilości producentów ale za to w ramach tych kilku jest w czym mieszać i to jest zdecydowany ich atut, z którym się nie da dyskutować. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Bartek,ja też się tak jakoś dziwnie teraz czuję patrząc w kąt pokoju gdzie, jak z popiołów się cztery ptaszyska wyłaniają Może jakaś zasłonka to zniweluje... z popiołów mówisz to może blaszana?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 (edytowane) Grześ,nie będzie żadnej zasłonki ,bo jak każdy wie to i tak, materiał byłby na nią był tkany w chrl. a ja jakoś się tego nie wstydzę ,tak jak i pan ITO,że jego wędki nie są tkane w pod górą świata,tak samo jak przelotki Fuji Toritze .Oczywiście nic nie ujmując posiadaczom Amerykańskiej technologi https://www.youtube.com/watch?v=z0NoSwyeios Edytowane 4 Marca 2016 przez kogut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Kolejne, tym razem lżejsze Nano dotarło Kijek z przeznaczeniem na jazio-klenie z pływadła oraz pstrągi. Uzbrojone lekko, piana, DPS gs, Alconite w systemie KR 20-4.0 Wykonanie ładne, schludne, zgodne z oczekiwaniami - Dzięki Panie Irku Nano będzie sparowane z Vańkiem 4000. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Mój zestaw UL S842-2 (96 gram) od FC, Vaniek 4000 oraz pajęczyna Oshikage. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 (edytowane) Filmik z pracą FC NFC REV 4, myślę, że może zainteresować osoby które myślą o tym blanku lub gotowej wędce na nim wykonanej. Edytowane 24 Marca 2016 przez Apioo 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 24 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 @Apioo - wrzuć link również do wątku o blankach loomisa pls dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Filmik z pracą FC NFC REV 4, myślę, że może zainteresować osoby które myślą o tym blanku lub gotowej wędce na nim wykonanej. ile waży przynęta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Mój zestaw UL S842-2 (96 gram) od FC, Vaniek 4000 oraz pajęczyna Oshikage.11 kg hamulca i 240 g do UL...Brawurowa koncepcja. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bear95 Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 ile waży przynęta? Ta, która była użyta na filmie ważyła około 20g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 11 kg hamulca i 240 g do UL...Brawurowa koncepcja.Jak sie bawic to sie bawic...Nie ma ze na pol gwizdka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Nie lubię małych kołowrotków, a ten waży 240 gram i jest najlżejszy z tych co mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Czyli słów kilka o nowej serii blanków Batsona - Eternity Made in USA.Ano wpadłem dziś do Irka Matuszewskiego z Fishing Center, bo zdradził, że ma już parę blanków z najnowszej, amerykańskiej produkcji Batson Enterprises. Kilka spinbasów, dwa dropszoty i jeden krankbejt (prawda, że ładna pisownia? ) Wyglądają one wszystkie jakoś tak znajomo ... gdzież to ostatnio takie wykończenie widziałem ... aaa! Wiem! Na blankach NFC, czyli od Gary'ego Loomis'a . Czyżby to on je produkował? Oczywiście ... zaskoczeni? Nie sądzę No to przejdźmy do konkretów: ETES68ML-SS - 12lb w dole się czuje, dość delikatna, ale nie wklejkowa szczytówka, bardzo ładne ugięcie, sięgające dolnika. Kołek to nie jest.ETES68M - krótka piłka - po prostu mocniejsza wersja powyższego ... wyraźnie mocniejsza.ETES610MXF - Delikatny, czuły szczyt, ale dół też chodzi. Zacytuję Irka: "ładny dropshot"ETES68MXF - ciut krótszy, mocniejszy szczyt, aczkolwiek zbliżony do 610MXF. Mnie się bardziej 610 podobał. Wreszcie crankbait - ETEC68M-SS - Moc jest z nim. Oczywiście głębsze ugięcie, niż spinbassy, czy DS. Szczupakowy, ale i kogutem nie pogardzi. Wszystkie te blanki są dość lekkie, ścianki nie są strasznie mięsiste, ale zapewne wytrzymałość mają odpowiednią. Na pewno lekkości, ale i wytrzymałości sprzyja zastosowanie nanokompozytu. Wrażenia ogólne: bardzo ładne blanki, wzorcowe w swych kategoriach, z przyjemnie płynnym ugięciem. Irek zwrócił uwagę, że stanowią uzupełnienie oferty NFC, gdyż dotychczas Gary w swej produkcji takich blanków nie miał. No jakoś tak się fajnie zazębiają Ceny wysokie, coś jak NFC HM, ale przecież to to samo 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Uzupełnienie po spojrzeniu jeszcze raz w notatki i przypomnieniu sobie wrażeń na sucho: Spinbassy są bardzo uniwersalne. Obu można użyć i do gum, i do żelastwa, i wreszcie do wobków. Wyjdą na nich kije zarówno sandaczowe jak i szczupakowe. Nie wiem, czy coś z tego wyjdzie, ale ten ML korci mnie MXF'y zdecydowanie bardziej "gumiane". Z kolei o crankbaicie chyba wiele nie dodam, poza tym, że jeśli skrajnie lekkie, bądź skrajnie ciężkie przynęty odpadną, to na zębatego ten jeden spokojnie starczy. Wszystkie mają jedną cechę wspólną: to są blanki, które całe pracują. Oczywiście nie od razu, ale dolnik w nich, to nie pień, choć porządną moc w amerykańskim stylu ma! Gary ... eee Batson ... rulez 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2016 no i trza będzie do FC jechać..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Lajf iz brutal end ful of zasadzkas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Bez tysiaka za 1 ea ani rusz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Jak Dzadek G.Loomis maczal w tym lapy to musi kosztowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Irek mówił, że cenowo zbliżone do NFC HM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 MIchał, a wiesz coś o tych "kuzynach". Przeglądałem ich stronę i jest tam jedna perełka. Może miałeś okazję pomacać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi