Skocz do zawartości

Pracownia Fishing Center opinie

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

MIchał, a wiesz coś o tych "kuzynach". Przeglądałem ich stronę i jest tam jedna perełka. Może miałeś okazję pomacać?

Czy masz na myśli batsonowych kuzynów NFC, czy blanki Cousins? Wydaje mi się, że to drugie, więc mogę odpowiedzieć tylko tyle: nie wiem, coś tam macałem, ale nie pamiętam. Mam ISH 903 (9'0" | 8-12 lb. | 1/4 - 5/8 oz. | Fast Action | Medium-Heavy Power | Salmon & Steelhead). Czeka już chyba pół roku na zrobienie :o

Edytowane przez Fatso

Czy masz na myśli batsonowych kuzynów NFC, czy blanki Cousins? Wydaje mi się, że to drugie, więc mogę odpowiedzieć tylko tyle: nie wiem, coś tam macałem, ale nie pamiętam. Mam ISH 903 (9'0" | 8-12 lb. | 1/4 - 5/8 oz. | Fast Action | Medium-Heavy Power | Salmon & Steelhead). Czeka już chyba pół roku na zrobienie :o

Dzięki, czyli chyba muszę ruszyć 4 litery na Wawelską.

Dodam, że macałem dawno (pół roku temu), kiedy Irek wziął tego trochę na sprawdzenie. Coś tam mu zostało, ale "kuzynów" nie ma w ofercie. Podobnie zresztą, jak i nowych "blanków z eternitu". Kilka ma, ale na razie nie w ofercie, bo ma jeszcze sporo poprzedniej wersji (jeśli dobrze zrozumiałem).

• 1 miesiąc temu...

Raczej do ciężkiego łowienia sandaczy się nie nadaje. To taka "cięższa" (jest stosunkowo lekka) wędka na pstrągi.Ładnie ładuje woblery, ale z zacinaniem sandaczy z dalszej odległości mogą być problemy. Gumy nie za duże i nie za ciężka główka, gdyż szczytówka poddaje się. Większe obrotówki powyżej 4 też powodują poddawanie się.

20 lb na papierze. Mam krótszą wersję cd 792 mh. Sandaczówka typowa to to nie jest. W porównaniu do Savage Gear Finezze (niestety krótszej) gorzej radzi sobie z podbijaniem przynęty. mocniej się poddaje. Moim zdaniem maksimum komfortu gumy 5cali cm i główki maks 18-20 g lub 25 g z 3 calową główką z wielką biedą. i tak nie podbije przynęty jak finezka. Na sandarza lepiej może było w tej długości batsonik HS1023F.

Minimum tej wędki CD  to 10 g i 3cale

Edytowane przez Persi

Jeżeli szukasz kija na sandacza w klasie F1 to polecam kij na blanku Phenixa k2 TX 765 H-C. Nic lepszego jak na razie nie spotkałem. Czucie przynęty niesamowite błyskawicznie zacięcie pozwalające na zacięcie sporych sandaczy, nawet ponad 1 metr,bardzo mało spadow bo kij przepiękne amortyzuje, lekki cięty blank powoduje bezwysilkowe łowienie cały dzień. Ogarnie bez problemu 30g główka + guma. Startuje już od 7g główka +guma. Kij jest w miarę uniwersalny więc da radę szczupakom.

Edytowane przez mrWhite7
  • Like 1

I zamówiłem na blanku CD (CDEXN-862MH) plus uchwyt ALPS. Ktoś użytkuje coś podobnego, jakieś opinie?

i przy zamawianiu nie było mowy o zakresie obsługiwanych przynęt ? :huh: ,

może o opinie użytkowników należało pytać PRZED zmówieniem ? :rolleyes:

• Like 1

• 3 tygodnie później...

Dowiedzialem się ze sprawdzonego zródła , że Panowie Matuszewscy wchodzą w blanki Matagiego :) Dla mnie dobra informacja :) Odejdzie koszt wysyłki :) A jeszcze paru mi brakuję w kolekcji :)

Tylko pytanie od kiedy.....Ktoś coś wie?

Edytowane przez pablo208

Dowiedzialem się ze sprawdzonego zródła , że Panowie Matuszewscy wchodzą w blanki Matagiego :) Dla mnie dobra informacja :) Odejdzie koszt wysyłki :) A jeszcze paru mi brakuję w kolekcji :)

Tylko pytanie od kiedy.....Ktoś coś wie?

Najprostsza alternatywa to zadzwonić do Pana IRKA .... 22 823-63-29

603-203-490

Najprostsza alternatywa to zadzwonić do Pana IRKA .... 22 823-63-29

603-203-490

Dobra może inaczej - dowiedziałem się tego od Panów M. Natomiast nie zapytalem od kiedy itp...informacje, że blanki będa w ofercie chciałem przekazać dla ogółu .Ponieważ uważam ,iż jest to fajna informacja, i pare osób może być z tego powodu "heppy " :)

Edytowane przez pablo208
  • Like 1