Skocz do zawartości

Pracownia Fishing Center opinie

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Pragniemy przeprosić za pomyłkę jaka powstała na skutek naszej winy i nieporozumienia. Blanki Just Ace produkowane są w Chinach i Korei. Projektowane w całości w Just Ace i przechodzące bardzo szczegółową kontrolę. Informacja na naszej stronie już została

poprawiona.

Ireneusz Matuszewski

• Like 5

Pazerność rożnie można określać- Fishing Center-ciągnie maksymalnie.Jesli ktoś jest przedstawicielem danej firmy na kraj to ceny ma katalogowe,jeśli  nie jest przedstawicielem to płacimy dwa razy drożej,a nam ktoś wmawia bajki o podatkach ,cłach.Prostym przykładem jest przedstawiciel Graphiteleader na Polskę-ceny mocno zbliżone do katalogowych,wiem bo kupowałem tam wędki.

Kupowałem też wędki  w FC. :) Powyżej MAŁA pomyłka ;)

• Like 6

...no cóż, nie byłbym sobą gdybym mając pracownię w swoim mieście nie wybrał się i ja obejrzeć nowe blanki JUSTACE (więcej o tej firmie:  http://www.justace.co.jp )

https://www.facebook.com/justacecustom/

Cieszę się z dwóch rzeczy: po pierwsze ze na rynku rodbuildingowym pojawiły się nowe blanki w dosyć słabo reprezentowanym segmencie UL/L a po drugie ze są fizycznie dostępne - wczoraj przerzuciłem 38 modeli, to jest naprawdę spory wybór. Z tej szerokiej ofery moją uwagę przykuły zwłaszcza następujace modele:

AJK682UL  - blank wygląda na materiał na bardzo przyjemną okoniówkę, jest zwarty z fajnym kompromisem pomiędzy sprężystością a miękkością, o ładnym ugięciu - feeling przypomina blanki Matagi

LST702L - znaczący skok mocy w porównaniu do UL ( zwróćcie uwagę że blanki UL Justace są opisane na 8lb a L na 12 lb - "brakuje" 10lb więc jest spory przeskok pomiędzy UL a L) moim zdaniem materiał na bardzo uniwersalny lekki kijek którym komfortowo będzie można ogarnąć kila gatunków ryb - na pewno okonia i sandacza na lekko, nie powinien się też przestraszyć przyłowu w postaci większego szczupaka również. Moim zdaniem bardzo ciekawy kandydat dla kogoś kto np. jedzie do Szwecji i chciałby kij na okonia którym poradzi sobie ze szczupakowym przyłowem.

LST762ML - odrobinkę dłuższy i odrobinę mocniejszy odpowiednik 702L dla tych którzy wola dłuższe kije lub łowią czasem z brzegu. W porównaniu do blanków Matagi Super Shore seria LST Justace jest nieco mniej sprężysta w części szczytowej

Oczywiście jest również ten "rodzynek" :  AMI682S  - blank o rzadko spotykanej konstrukcji, można powiedzić "solid tip" tylko że tutaj "wklejką" jest cała szczutówka a więc połowa blanku która wtykamy do dolnika. Widać że ktoś bardzo starannie zaprojektował ten blank, również materiały użyte do budowy sa wysokiej klasy - to czuć w ręku. Z prób na sucho rzutowo blank powinien ogarniać zakres 1-10gr, szczytóweczka chociaż cieniutka jak włos (0.8mm) jest dosyc sprężysta, jest to bardzo szybki kij. Jakie będa jego mozliwości i zastosowania będzie można najlepiej ocenić po zbudowaniu na nim wędki - co mam nadzieję Irek wkrótce uczyni - bo konstrukcja blanku na tyle odbiega od tradycyjnych kijów że wolałbym nie silić się na takie dywagacje "na sucho". W zasadzie jedynym mankamentem tego blanku co w dosyć oczywiście wynika z jego konstrukcji jest to ze jest on nieco gorzej wyważony - ta pełna szczyówka jednak troche zaburza balans, natomiast jest to na tyle nieznaczne że wydaje mi się ze w gotowej wędce może być niewyczuwalne

To takie moje 3 grosze w temacie JUSTACE, może komuś się przyda :)

pozdrawiam

• Like 2

Ale przecież nie ma monopolu !

Otwórzcie sklep, stronę www, magazyn i leccie na wedle siebie uznanych marzach, tych " nie przesadzonych".

Zamieccie rynek.

To wszystko jest w Waszym zasięgu :)

Jak cena nie pasuje, to się po prostu nie kupuje . Albo się kupuje gdzieś indziej.

A jak się chce tylko ponarzekać to można sobie spisać taka wypowiedź na kartce papieru. Zamiast na komputerze :)

Dodam : ostatnia wędkę w Fc zbudowano dla mnie przeszło 10 lat temu.

Nie chodzi mi o FC, Tylko o te dziecinne wyliczanki i moralizowanie w kwestii cen, opłat itd itp ...

Edytowane przez Guzu
  • Like 6

Ale przecież nie ma monopolu !

Otwórzcie sklep, stronę www, magazyn i leccie na wedle siebie uznanych marzach, tych " nie przesadzonych".

Zamieccie rynek.

To wszystko jest w Waszym zasięgu :)

Jak cena nie pasuje, to się po prostu nie kupuje . Albo się kupuje gdzieś indziej.

A jak się chce tylko ponarzekać to można sobie spisać taka wypowiedź na kartce papieru. Zamiast na komputerze :)

Dodam : ostatnia wędkę w Fc zbudowano dla mnie przeszło 10 lat temu.

Nie chodzi mi o FC, Tylko o te dziecinne wyliczanki i moralizowanie w kwestii cen, opłat itd itp ...

strona, magazyn,sklep....zapomniałeś o wynajęciu karków do zmuszania do zakupu towaru, bo wiele wpisów wskazuje ,że tacy funkcjonują :P

• Like 1

• 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Panowie, czy już ktoś z Was miał do czynienia z blankami Justace lub wędkami na tych blankach? Interesuje mnie seria LST, głównie LST 762UL oraz LST 762 L. Z parametrów "na sucho" ciężko wywnioskować przeznaczenie tych blanków. Ciężar wyrzutu do 7g i 12lb nijak się mają do dotychczasowych "standardów". Bardziej kierować się ciężarem wyrzutu czy mocą? Patrząc na średnice blanków, można wysunąć wniosek że są to blanki raczej uniwersalne, bardziej w stronę twardych przynęt niż typowo jigowe. Chyba że się mylę. Niby daleko nie mam do pracowni ale jakoś tak nigdy po drodze :)

• 1 miesiąc temu...

Panowie, czy już ktoś z Was miał do czynienia z blankami Justace lub wędkami na tych blankach? Interesuje mnie seria LST, głównie LST 762UL oraz LST 762 L. Z parametrów "na sucho" ciężko wywnioskować przeznaczenie tych blanków. Ciężar wyrzutu do 7g i 12lb nijak się mają do dotychczasowych "standardów". Bardziej kierować się ciężarem wyrzutu czy mocą? Patrząc na średnice blanków, można wysunąć wniosek że są to blanki raczej uniwersalne, bardziej w stronę twardych przynęt niż typowo jigowe. Chyba że się mylę. Niby daleko nie mam do pracowni ale jakoś tak nigdy po drodze :)

Mam 16lb i moim zdaniem to bardziej 12lb,a wyrzut 14g raczej dobrze opisany i z15g glowka plus 8-10cm waska gumka sobie radzi.Moj ma dl.2,13.

• 3 tygodnie później...

Byłem, oglądałem. Wrażenia bardzo pozytywne. Blanki świetnie wyważone. Seria blankow Revelation, czyli dawne RX7 a dynamika mnie zaskoczyła. Super alternatywa dla blanków w jednym kawałku. chyba sie skuszę na REVS68UL-2. Będzie ze mną jeździł na moje ukochane okonie. ML-ki sprawdzą się pod sandacza, mozna je porównać do serii spin bass w jednym kawałku. M-ki to mocne spin bassy. MH to już mocarze pod wielkie przynęty. Ogólnie blanki moim zdaniem mocniejsze, niż opis na blanku.

• Like 2

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...