Jozi Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Są jeszcze wklejki Jaxon i Mikado, które zawsze można oskrobać . 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepccio Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Tak czytam i czytam i czytam ... i im więcej czytam, tym mniej wiem. Jest tylko jedno wyjście, zamówię sobie i zobaczę, Po co język strzępić po próżnicy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Tak czytam i czytam i czytam ... i im więcej czytam, tym mniej wiem. Jest tylko jedno wyjście, zamówię sobie i zobaczę, Po co język strzępić po próżnicy dla kolegi za poświęcenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ireneusz Matuszewski Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Witam, Pragniemy przeprosić za pomyłkę jaka powstała na skutek naszej winy i nieporozumienia. Blanki Just Ace produkowane są w Chinach i Korei. Projektowane w całości w Just Ace i przechodzące bardzo szczegółową kontrolę. Informacja na naszej stronie już została poprawiona. Ireneusz Matuszewski 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
talon Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Pazerność rożnie można określać- Fishing Center-ciągnie maksymalnie.Jesli ktoś jest przedstawicielem danej firmy na kraj to ceny ma katalogowe,jeśli nie jest przedstawicielem to płacimy dwa razy drożej,a nam ktoś wmawia bajki o podatkach ,cłach.Prostym przykładem jest przedstawiciel Graphiteleader na Polskę-ceny mocno zbliżone do katalogowych,wiem bo kupowałem tam wędki.Kupowałem też wędki w FC. Powyżej MAŁA pomyłka 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Dziś w promocji blank MHX S871-2, może komuś się to info przyda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 3 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 ...no cóż, nie byłbym sobą gdybym mając pracownię w swoim mieście nie wybrał się i ja obejrzeć nowe blanki JUSTACE (więcej o tej firmie: http://www.justace.co.jp ) https://www.facebook.com/justacecustom/ Cieszę się z dwóch rzeczy: po pierwsze ze na rynku rodbuildingowym pojawiły się nowe blanki w dosyć słabo reprezentowanym segmencie UL/L a po drugie ze są fizycznie dostępne - wczoraj przerzuciłem 38 modeli, to jest naprawdę spory wybór. Z tej szerokiej ofery moją uwagę przykuły zwłaszcza następujace modele: AJK682UL - blank wygląda na materiał na bardzo przyjemną okoniówkę, jest zwarty z fajnym kompromisem pomiędzy sprężystością a miękkością, o ładnym ugięciu - feeling przypomina blanki Matagi LST702L - znaczący skok mocy w porównaniu do UL ( zwróćcie uwagę że blanki UL Justace są opisane na 8lb a L na 12 lb - "brakuje" 10lb więc jest spory przeskok pomiędzy UL a L) moim zdaniem materiał na bardzo uniwersalny lekki kijek którym komfortowo będzie można ogarnąć kila gatunków ryb - na pewno okonia i sandacza na lekko, nie powinien się też przestraszyć przyłowu w postaci większego szczupaka również. Moim zdaniem bardzo ciekawy kandydat dla kogoś kto np. jedzie do Szwecji i chciałby kij na okonia którym poradzi sobie ze szczupakowym przyłowem. LST762ML - odrobinkę dłuższy i odrobinę mocniejszy odpowiednik 702L dla tych którzy wola dłuższe kije lub łowią czasem z brzegu. W porównaniu do blanków Matagi Super Shore seria LST Justace jest nieco mniej sprężysta w części szczytowej Oczywiście jest również ten "rodzynek" : AMI682S - blank o rzadko spotykanej konstrukcji, można powiedzić "solid tip" tylko że tutaj "wklejką" jest cała szczutówka a więc połowa blanku która wtykamy do dolnika. Widać że ktoś bardzo starannie zaprojektował ten blank, również materiały użyte do budowy sa wysokiej klasy - to czuć w ręku. Z prób na sucho rzutowo blank powinien ogarniać zakres 1-10gr, szczytóweczka chociaż cieniutka jak włos (0.8mm) jest dosyc sprężysta, jest to bardzo szybki kij. Jakie będa jego mozliwości i zastosowania będzie można najlepiej ocenić po zbudowaniu na nim wędki - co mam nadzieję Irek wkrótce uczyni - bo konstrukcja blanku na tyle odbiega od tradycyjnych kijów że wolałbym nie silić się na takie dywagacje "na sucho". W zasadzie jedynym mankamentem tego blanku co w dosyć oczywiście wynika z jego konstrukcji jest to ze jest on nieco gorzej wyważony - ta pełna szczyówka jednak troche zaburza balans, natomiast jest to na tyle nieznaczne że wydaje mi się ze w gotowej wędce może być niewyczuwalne To takie moje 3 grosze w temacie JUSTACE, może komuś się przyda pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Co rusz coś nowego, trochę rodzimych blanków, trochę zagranicznych, które lepsze, co przyjemniejsze w użytkowaniu ? Tylko budować, łowić i dzielić się spostrzeżeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 (edytowane) Ale przecież nie ma monopolu !Otwórzcie sklep, stronę www, magazyn i leccie na wedle siebie uznanych marzach, tych " nie przesadzonych".Zamieccie rynek.To wszystko jest w Waszym zasięgu Jak cena nie pasuje, to się po prostu nie kupuje . Albo się kupuje gdzieś indziej.A jak się chce tylko ponarzekać to można sobie spisać taka wypowiedź na kartce papieru. Zamiast na komputerze Dodam : ostatnia wędkę w Fc zbudowano dla mnie przeszło 10 lat temu.Nie chodzi mi o FC, Tylko o te dziecinne wyliczanki i moralizowanie w kwestii cen, opłat itd itp ... Edytowane 3 Marca 2017 przez Guzu 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Ale przecież nie ma monopolu !Otwórzcie sklep, stronę www, magazyn i leccie na wedle siebie uznanych marzach, tych " nie przesadzonych".Zamieccie rynek.To wszystko jest w Waszym zasięgu Jak cena nie pasuje, to się po prostu nie kupuje . Albo się kupuje gdzieś indziej.A jak się chce tylko ponarzekać to można sobie spisać taka wypowiedź na kartce papieru. Zamiast na komputerze Dodam : ostatnia wędkę w Fc zbudowano dla mnie przeszło 10 lat temu.Nie chodzi mi o FC, Tylko o te dziecinne wyliczanki i moralizowanie w kwestii cen, opłat itd itp ...strona, magazyn,sklep....zapomniałeś o wynajęciu karków do zmuszania do zakupu towaru, bo wiele wpisów wskazuje ,że tacy funkcjonują 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 http://www.fishingcenter.com.pl/artykuly/nowe-blanki-just-ace-pierwsze-wra%C5%BCenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 9 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2017 Panowie, czy już ktoś z Was miał do czynienia z blankami Justace lub wędkami na tych blankach? Interesuje mnie seria LST, głównie LST 762UL oraz LST 762 L. Z parametrów "na sucho" ciężko wywnioskować przeznaczenie tych blanków. Ciężar wyrzutu do 7g i 12lb nijak się mają do dotychczasowych "standardów". Bardziej kierować się ciężarem wyrzutu czy mocą? Patrząc na średnice blanków, można wysunąć wniosek że są to blanki raczej uniwersalne, bardziej w stronę twardych przynęt niż typowo jigowe. Chyba że się mylę. Niby daleko nie mam do pracowni ale jakoś tak nigdy po drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 9 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2017 Tutaj jest trochę informacji: http://jerkbait.pl/topic/7545-jedna-w%C4%99dka-druga-wedka-las/page-65Darek po powrocie ze Szwecji zapewne napisze coś więcej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Nowe blanki batsona w ofercie FC http://www.fishingcenter.com.pl/blanki/batson-enterprises/blanki-spinningowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanisław Mas Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Oglądałem te blanki w piątek. Ultra lajty fajne pod okonia. Pozostałe podobne do dawnych ISB. Tyle że są 2częściowe, ja pod sandacza preferuję jednoskłady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Panowie, czy już ktoś z Was miał do czynienia z blankami Justace lub wędkami na tych blankach? Interesuje mnie seria LST, głównie LST 762UL oraz LST 762 L. Z parametrów "na sucho" ciężko wywnioskować przeznaczenie tych blanków. Ciężar wyrzutu do 7g i 12lb nijak się mają do dotychczasowych "standardów". Bardziej kierować się ciężarem wyrzutu czy mocą? Patrząc na średnice blanków, można wysunąć wniosek że są to blanki raczej uniwersalne, bardziej w stronę twardych przynęt niż typowo jigowe. Chyba że się mylę. Niby daleko nie mam do pracowni ale jakoś tak nigdy po drodze Mam 16lb i moim zdaniem to bardziej 12lb,a wyrzut 14g raczej dobrze opisany i z15g glowka plus 8-10cm waska gumka sobie radzi.Moj ma dl.2,13. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefan_m Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Długo oczekiwana seria blanków Batsona w dwóch kawałkach. Brawo!!! Po powrocie z działki trzeba podjechać i ponaginać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Daj znać jak to wygląda... Pozdrawiam, Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefan_m Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Byłem, oglądałem. Wrażenia bardzo pozytywne. Blanki świetnie wyważone. Seria blankow Revelation, czyli dawne RX7 a dynamika mnie zaskoczyła. Super alternatywa dla blanków w jednym kawałku. chyba sie skuszę na REVS68UL-2. Będzie ze mną jeździł na moje ukochane okonie. ML-ki sprawdzą się pod sandacza, mozna je porównać do serii spin bass w jednym kawałku. M-ki to mocne spin bassy. MH to już mocarze pod wielkie przynęty. Ogólnie blanki moim zdaniem mocniejsze, niż opis na blanku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 W pracowni pojawiły się nowe blanki NFC DELTA ciekawe połączenie szkła z grafitem, coś nowego na naszym rynku ciekawe jak się przyjmie.Czekam na testy blanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 NFC MB664-1 DELTA 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 (edytowane) Pytanie odnośnie immortala 2.02 17lb...Jaki zakres leniwie prowadzonych przynęt ogarnie ? Edytowane 10 Listopada 2017 przez Profil_Nieaktywny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Czarny tydzień! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi