Skocz do zawartości

Pracownia Fishing Center opinie

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

To mój pierwszy post na forum. Chciałem się zapytać, czy ostatnio był ktoś w pracowni FC? Chodzi mi o to, czy jest w tej chwili taki duży wybór jak pokazują na filmiku powyżej. Chcę tam pojechać a mam 250 km w jedną stronę i nie chcę stracić czasu niepotrzebnie.

G

M

T

Dzień dobry,

To mój pierwszy post na forum. Chciałem się zapytać, czy ostatnio był ktoś w pracowni FC?

Chodzi mi o to, czy jest w tej chwili taki duży wybór jak pokazują na filmiku powyżej. Chcę tam pojechać a mam 250 km w jedną stronę i nie chcę stracić czasu niepotrzebnie.

A nie mozna zadzwonic do pracowni i sie spytac? Mysle ze bardzo chetnie udziela info ile roznych blankow maja obecnie na stanie :)

• Like 1

Bez obaw, FC od lat utrzymuje w stałej ekspozycji kilkaset blanków, Jak kogoś interesuje konkretny model (upatrzony) to faktycznie najpierw lepiej zadzwonić zeby sie upewnic ze jest dostepny ale jesli chodzi o mozliwosc poogladania wedek / blankow to na miejscu zawsze jest kupa towaru

Dobe jest tez to ze jest sporo gotowych wedek co umozliwia wyobrazenie sobie jak moze lezec w reku wedka wykonana na danym modelu blanku - mysle ze to jest bardzo pomocne zwlaszcza dla ludzi zamawiajacych swoj pierwszy kij z pracowni

• Like 3

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Nie wiem czy Ekipa pracowni śledzi to forum. Jeśli tak, to czy w filmach z pracowni zobaczymy Pana Huberta?

Mieliśmy okazję rozmawiać podczas mojej ostatniej wizyty w Warszawie .

Pozdrawiam

Marcin

Jasne, że zobaczycie ;-). W najbliższym sezonie postaramy się nagrać jak najwięcej testów video, które również ja będę prowadził.

• Like 2

Czego możemy się spodziewać? Jakie wędziska będziecie testować?

Będziemy przedstawiać przede wszystkim to, czego jeszcze nie było. Nowe modele Batsona różnych serii, NFC i dużą część oferty Justace.

Tak jak już pisałem na naszym FB, również będziemy robić testy na prośby klientów.

Edytowane przez Hubert Matuszewski
  • Like 1

• 4 tygodnie później...

Tasiek, 20lb przy 2.30 to już niezła pałka. Ugnie się to wogóle pod bolkiem mniejszym niz 70? :). Ja w ubiegłym roku łowilem kijem 2.32 ale nie podeszła mi ta długość, miałem mniejsza kontrole nad przynętą. Może to była kwestia kija ale w tym roku złożyłem kijka 2.60, 17lb tyle ze St Croixa. Na Wiśle czesto łowi się bolki na płytkich blatach i za krótki kij się nie sprawdza.

Edytowane przez wujek
  • Like 1

Tasiek, 20lb przy 2.30 to już niezła pałka. Ugnie się to wogóle pod bolkiem mniejszym niz 70? :). Ja w ubiegłym roku łowilem kijem 2.32 ale nie podeszła mi ta długość, miałem mniejsza kontrole nad przynętą. Może to była kwestia kija ale w tym roku złożyłem kijka 2.60, 17lb tyle ze St Croixa. Na Wiśle czesto łowi się bolki na płytkich blatach i za krótki kij się nie sprawdza.

Jak dla mnie 2,30 (2,35m) to optymalna długość przy łowieniu z pływadła. Taki kompromis pomiędzy długością rzutów a manewrowością zwłaszcza przy podbieraniu dużych ryb.

Co do mojego nowego nabytku BR 2,30, to ja bym go raczej opisał mocne 17lb a nie 20lb. Nie jest wcale pałowaty, pod obciążeniem dość głęboko potrafi się wygiąć.

• Like 2