Skocz do zawartości
  • 0

U.S. Postal Service

rafael

Pytanie

Witam wszystkich,

Jak to jest z tymi przesyłkami z za oceanu powyższą firmą. Zakupiłem młynek 8 stycznia, w systemie monitorowania przesyłek jest wpis że opuścił USA 11 stycznia.

Następny wpis w systemie z 17 stycznia :

Your item arrived at the processing facility in GREAT BRITAIN on January 17, 2008

Od tego czasu bez zmian. Poczekać, czy zacząć się martwić?

Jeżeli ktoś miał styczność z USPS proszę o info.

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

dodatkowo paczka z malezji idzie 72h, z USA 5 dni, z Japoni jakiś tydzień, z UK (rzut beretem, paczka szła z Walii).....6tygodni :mellow: praktycznie do wyjątków należy mniej niz dwa tygodnie - w UK lubi przyciąć. oni tam mają lejzi stajla atitiud

• 0

Cześć,

Jeśli chodzi o amerykańską pocztę to standard działania jest podobny do Poczty Polskiej czyli bardzo niski. Przykład: paczka wysłana do kumpla w USA, poleżała tam miesiąc na poczcie, zapomnieli o tym zawiadomić odbiorcę i paczka wróciła do Polski jako niedoręczona. Takich przykładów można mnożyć. W tym przypadku obstawiam, że w dalszą drogę przesyłka ruszyła z inną pocztą i można zapomnieć o śledzeniu przesyłki. No bo jak np. śledzić przesyłkę, którą ma już w swoich łapkach Poczta Polska (a to w końcu za jej pośrednictwem zostanie dostarczona przesyłka).

Pozdrawiam

• 0

Cześć radegs,

Możliwe, że jest tak jak mówisz, ale wydaje mi się że powinien być jakiś wpis mówiący o tym że przesyłka ruszyła dalej tego i tego dnia taką firmą. Po tym koniec ze śledzeniem. Na razie nic takiego nie ma.

Na razie pozostaje mi czekać. A jak nie dojdzie to znając życie pozostanie mi tylko kupić drugi :wacko: .

• 0

UPS juz nigdy wiecej ta firma moj rewo stal tam 2 miesiace tz. w Dublinie do mnie mial 150 km nie pomoglo dzwonienie dopiero jak napisalem ze ide do adwokata po odszkodowanie to sie ruszylo i po 3 dniach byl u mnie dzwonienie do nich nie pomoglo nie mogli mnie znalez ale wedke dostarczyli a bykl to multipack z rewo .no to dzwon jak najpredzej a jak sie nie ruszy to zostanie Ci tylko postraszenie ich odszkodowaniem mnie pomoglo

• 0

Dobra, chyba przyszedł czas na jakąś reklamację,

tylko, że nie wiem gdzie uderzyć. Najlepiej chyba do tej sortowni in GREAT BRITAIN :angry: .

Może ktoś z Was składał jakąś reklamację i ma namiary na nich? Będę wdzięczny za jakiś adresik mailowy.

pozdrawiam

Rafał

• 0

Dobra, chyba przyszedł czas na jakąś reklamację,

tylko, że nie wiem gdzie uderzyć. Najlepiej chyba do tej sortowni in GREAT BRITAIN :angry: .

Może ktoś z Was składał jakąś reklamację i ma namiary na nich? Będę wdzięczny za jakiś adresik mailowy.

pozdrawiam

Rafał

Czesc,

Jesli chcesz to przeslij mi dane przesylki. Chetnie zadzwonie bo mam z nimi stare porachunki :D :D :D

Bujo

• 0

Witam

nie chcialem zakladac nowego tematu wiec zapytam tutaj.

Jak kupujecie cos ze stanow lub innych krajow na polskie adresy to jak wygladaja sprawy z clem itp? Ja mieszkam w Anglii i mam zamiar kupic troche blankow i komponentow w stanach i zastanawiam sie, gdzie to wyslac, czy na swoj obecny adres czy moze do rodzicow w Polsce.

Ma ktos jakies doswiadczenie w tym temacie?

Pozrawiam

• 0

Młynek zakupiony w Stanach 4 stycznia dotarł do mnie dopiero w piątek 25-go, bo maja teraz duże opóźnienia na tym kierunku (Priority Mail International).

Znacznie szybciej dochodzą paczki listowe wysyłane przez First-Class Mail International (dostawa ok.7 dni roboczych).

• 0

W CER w W-wie celnicy nie strajkują, a jedynie są duże zaległości poświąteczne i przesyłki dochodzą z opóźnieniem.

Kolejna moja paczka nadana w USA w pierwszej połowie stycznia dotarła do stolicy i pewnie już jutro kolejny Avid będzie w moich rękach :D