Onufry kocipała Opublikowano 11 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2022 Jak masz zamiar ,,odrobić kartę" , co u nas bardzo popularne to smakują nawet z bajorka ,a co dopiero z Sanu.Nie wiem ile by trzeba było tych ryb złowić żeby "kartę odrobic" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Erin Opublikowano 12 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2022 Nie wiem ile by trzeba było tych ryb złowić żeby "kartę odrobic" Trzeba zawsze próbować ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 12 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2022 (edytowane) Trzeba zawsze próbować ! HmmKilogram pstraga 30 złKarta 360360:30=12Złowić 12kg pstraga w Lesku niewykonalne :lol: Edytowane 12 Lutego 2022 przez Siwy gołąb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 12 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2022 Spójrz na to inaczej;40 wyjść x 2 pstrągi wymiarowe dziennie po 0,33 kgjak dla mnie bez problemu dla upartego ,mającego za cel ,,odrobić kartę". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 12 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2022 Spójrz na to inaczej;40 wyjść x 2 pstrągi wymiarowe dziennie po 0,33 kgjak dla mnie bez problemu dla upartego ,mającego za cel ,,odrobić kartę".Nie orientuję się w temacie, bo nie zabijam ryb , ale chyba są jeszcze jakieś ograniczenia ilościowe tygodniowe/miesięczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 12 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2022 Nie orientuję się w temacie, bo nie zabijam ryb , ale chyba są jeszcze jakieś ograniczenia ilościowe tygodniowe/miesięczne?Ja także nie zabijam , ale nic o takich ograniczeniach nie słyszałem.Teraz obrazowo mozna sobie odpowiedziec ,ile tam musi być ryb ,aby zaspokoić taki ,,ciąg" .10 wędkarzy na odcinku 2 km co drugi dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 12 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2022 Dwie sztuki łososiowatych i lipieni na dzień, osiem na miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 12 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2022 64 lub 56 szt w sezonie zgodnie z regulaminem.Jezuuuuuu ile mięsa. Nie zdawałem sobie sprawy z tego???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 12 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2022 (edytowane) Spokojnie Nie jest tak kolorowo Na 17 wyjazdów w ubiegłym roku coś tam troszke zlowilem ale nie przypominam sobie żeby choć jeden miał więcej jak 30 cm Edytowane 12 Lutego 2022 przez Siwy gołąb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Erin Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2022 To co Panowie ? Od przyszłego sezonu m.in. San, Solina i Myczkowce przechodzą pod władanie firmy "Wody Polskie" ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2022 A skąd takie wiadomości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2022 A kto to k... jest dbaits? Wypuścili śmierdzącego bąka, żeby zrobić sobie zasięgi? Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guma Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2022 (edytowane) Jak widać ta sytuacja była już komentowana przez okręg Krosno w lutym Edytowane 2 Sierpnia 2022 przez guma 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2022 A to, co mnie udało się ustalić. Bezmyślne powielanie pierdół znalezionych w Internecie nie służy nikomu... Panowie....Wszystko, co opowiada o rzekomych przejęciach od PZW obwodów położonych na terenie RZGW Rzeszów w 2023 roku kolega Bogaczyk jest po prostu kłamstwem. Napisałem do Bartłomieja Winiarskiego, specjalisty Departamentu Rybactwa Wód Polskich, na którego powołuje się w swoich filmach na YT i TikToku D. Bogaczyk i uzyskałem taką oto odpowiedz:"Informuję, że Departament Rybactwa dystansuje się od informacji co do planowanych na rok 2023 rzekomych przejmowań obwodów rybackich na terenie RZGW Rzeszów zawartych na stronie https://dbaits.pl/wody-polskie-wykaz-obwodow/ . Jest to opinia autora. Intencją Państwowego Gospodarstwa Wodnego Wody Polskie jest prowadzenie racjonalnej gospodarki rybackiej na obwodach na których zakończą się umowy użytkowanie/dzierżawy.Faktem natomiast jest, że PGW WP weryfikuje i kontroluje umowy i stosowną dokumentację związaną z prowadzoną w obwodach gospodarką rybacką. W przypadku wykazania istotnych nieprawidłowości w trakcje kontroli może dojść do wypowiedzenia umowy na użytkowanie.Ponadto informuję, że pierwsze umowy użytkowania obwodów rybackich na terenie RZGW Rzeszów kończą się pod koniec 2026 roku, więc jeśli na poszczególnych obwodach rybackich nie będzie żadnych uchybień co do prowadzenia racjonalnej gospodarki rybackiej, to nie będzie żadnych podstaw do rozwiązywania umów z poszczególnymi użytkownikami rybackimi.Aktualny szczegółowy wykaz obwodów rybackich administrowanych przez PGW WP dostępny jest i na bieżąco aktualizowany na stronie." 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 3 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2023 Prośba o info od znających górski San.Przy okazji ferii zimowych bedę w styczniu w okolicy Hoczewa. Czy w tym okresie są jakieś opcje na spinningowanie za pstrągiem na Sanie? Wczytując się w informator wód górskich nie widzę np. zapisu o zakazie do 31.01 dla odcinka ponizej mostu w Postołowie, zależy mi natomiast na pełnym legalu.https://www.pzw.org.pl/pzwkrosno/wiadomosci/246202/67/informator_wod_gorskich_na_2023_rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke Opublikowano 3 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2023 Hoczwi. Do 1 lutego jest okres ochronny dla pstrąga potokowego więc nie za bardzo jest tam czego szukać ze spinningiem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 3 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2023 Możesz za głowatką pochodzić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 3 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2023 Ależ piekny widok dający nadzieję.Gratulacje Wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybarak Opublikowano 3 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2023 I bez łusek widać, że to salmo trutta.Gratulacje. Piekna ryba! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 3 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2023 I bez łusek widać, że to salmo trutta.Gratulacje. Piekna ryba!A nawet taki Salmo trutteń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ahaw Opublikowano 3 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2023 (edytowane) Po modernizacji przepławki we Włocławku funkcjonował przez chyba 5 lat monitoring migracji ryb i raporty z tego monitoringu były publikowane w internecie, jak dobrze pamiętam chyba pierwszy rok po otwarciu przepławki był "rekordowy" jeżeli chodzi o troć późniejsze lata to ilości oscylujące w granicach 200 sztuk. Edit: znalazłem dane za te lata. Edytowane 3 Lutego 2023 przez Ahaw 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 5 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2023 Nie wiem czy zarybienie coś da. W Nowej Zelandii też jest populacja troci a nikt nią nie zarybiał. Okazało się, że część narybku pstrąga "wraca do korzeni" i przechodzi w tryb wędrowny. Pstrągów w dorzeczu Wisły jest sporo. W normalnych warunkach populacja odrodziła by się naturalnie. Skoro sie nie odrodziła, to znaczy, że warunków brak. Niestety. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 5 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2023 Wędrują ryby z ubogich pokarmowo rzek. Czasem wracają.. jak nie jest za daleko albo za trudno. Jak ludzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasek Opublikowano 20 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2023 Witam, poleci ktoś fajna kwaterę, pokój przy samym Sanie poniżej Sanoka? Mam zamiar zabrać żonę i syna. Okolica Mrzygłód mile widziana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 20 Lipca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2023 https://www.diablagora.com.pl/wczasy-bieszczady.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi