slav Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 Też się wybieram ze spiningiem w te okolice w lipcu. Czy możecie podrzucić jakieś propozycje gdzie się udać powyżej Soliny by nie błądzić i czasu nie tracić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlikowski Opublikowano 10 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 @slav błądzenie po bieszczadzkich rewirach to nie strata czasu, a sama przyjemność, ale rozumiem o co Ci chodzi Masz San, Solinkę, Wetlinę, Wołosaty i jeszcze kilka innych pięknych rzeczek. Co do miejscówek to najlepiej zajechać nad wodę i eksplorować te piękne miejsca z wędką w ręku. Jeśli będziesz miał sporo wędkarskiego czasu to myślę, że spokojnie trafisz w miejsce i dzień, który będziesz miło wspominał 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braco Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Witam. Planuje wedkarski wyjazd w kwietniu, w rejon Jeziora Solinskiego i chciałbym się zorientować jak wygląda tam sprawa z wędkowaniem. Można wykupić pozwolenie dniowe na połów na rzekach? Można spinningowac? Są jakieś dodatkowe obostrzenia co do połowu? Jak z lowieniem na samym jeziorze?Chciałbym też spytać jakie miejsca polecacie dla wędkarza, które rzeki itp. Może ktoś ma tez jakiś sprawdzony nocleg?Jadę pierwszy raz więc nie mam pojęcia jak tam wszystko wygląda. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 http://gosciniecnadsanem.pl/ Pokoje małe, wspólna kuchnia dla wszystkich(jak jakiś pajac zacznie robić śniadanie przez godzinę to masz ochotę mu w zęby dać) ale klimat i miejscówka zajefajna ! Prosto z domku wchodzisz w woderach do Sanu i łowisz Pstrągi i Lipienie których jest tam sporo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 (edytowane) Z tą spora ilością pstragow to trochę przesadziles Lipieni trochę jest tyle ,że na spina nie koniecznie chcą brać ale przypadkowo może sie trafić Edytowane 21 Stycznia 2019 przez Siwy gołąb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Z tą spora ilością pstragow to trochę przesadziles Lipieni trochę jest tyle ,że na spina nie koniecznie chcą brać ale przypadkowo może sie trafić Ja tam połowiłem kilkadziesiąt sztuk za kilka dni oczywiście rozmiar śmieszny ale ja dużych pstrągów nigdy nie łowię bo nie umiem albo ich jest tak mało 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 (edytowane) Ja tam połowiłem kilkadziesiąt sztuk za kilka dni oczywiście rozmiar śmieszny ale ja dużych pstrągów nigdy nie łowię bo nie umiem albo ich jest tak mało Wszystko się zgadza tykol jak to nie tajemnica to powiedz kiedy Na wiosnę jak co roku jest padaka Coś się lowi Ale bez szalu W maju po GP Polski (jak wpuszcza ryby )Jest eldorado Można wtedy polowic I to sporo Sam wiem bo jeździłem tam wiosna (luty-kwiecień ) i spektakularnych wyników nie było A i zdarzało się o kiju zejść z wody ,natomiast maj ,czerwiec to już inna bajka Edytowane 21 Stycznia 2019 przez Siwy gołąb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry krokodylec1 Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Jako, ze mieszkam kilkanascie km od Leska i czesto wedkuje na tym odcinku to potwierdzam, ze z duzym pstragiem jest kiepsko. Za taki stan rzeczy odpowiadaja w zimie kormorany,wiekszosc wedkarzy ktorzy beretuja wszystko powyzej wymiaru, oraz miejscowi wlasciciele domow ktorzy czesto kłusuja po nocach. Super sprawa byloby utworzenie ogólnodostępnego odcinka no kill od ujscia Hoczewki do mostu w Lesku z uwagi na łatwa mozliwosc kontroli tego odcinka( biegnie wzdłuz drogi). Ale czy krosnienskie władze PZW odwazyliby sie na taki krok?! W sumie lipienia chronią to czemu by nie pstrąga! 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Co fakt , to fakt -coraz ciężej na Sanie o ładnego pstrąga . Woda zmienia się na przestrzeni kilku ostatnich lat drastycznie . Nie ma prawdziwej zimy , kry nie ma i nie ma co roślinności usuwać .Ocieplenie klimatu , a pstrąg za ciepłej wody nie lubi . Wędkarze(pseudo) i kłusownicy,kormorany -byli i wcześniej .Także uważam , że no kill ,,prawdopodobnie" by pomogło . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 22 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 Ostatnie lata na Sanie słabo.Jak miejscowy,to pewnie ma wypracowane miejscówki i swoje złowi.Ja od kilkanastu lat odwiedzam San,lecz ostatnio unikam skłutego "deptaku" Lesko-Hoczew.Os ostatnio zapchany i ciężko się wstrzelić. W kwietniu warto poszukać ryby na dole,tam gdzie presja znacznie mniejsza.Trafisz miejsce,to nałowisz.Jak woda zimna,to ciekawym rozwiazaniem jest Osława.Później latem jak mucha -to świnki.Lecz znad Zalewu Solińskiego to troszkę km jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasek Opublikowano 22 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 Od około 5-ciu lat jest bardzo trudno złowić pstrąga powyżej 40cm. Jedynie jak wpuszczają przed zawodami to trafi się rodzynek. Wcześniejsze lata i pora przed samym zmrokiem zawsze pozwoliła złowić konkretne sztuki. Lipienia jest coraz więcej i to cieszy, choć ja tylko na spining ale trafiały się ostatniego roku. Nie wiem co się stało z tymi dużymi pstrągami ale ci co koczowali na końcu Łączek pod namiotami oraz z kempingami łowili głównie na muchę i z moich obserwacji 90% wymiarowych ryb szło do worka. Teraz osobiście wole jeździć poniżej Leska, większy spokój, mniejsza presja a i ryba większa się trafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommik Opublikowano 22 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 Jeśli będziesz w okolicy i do tego lubisz dobre piwko to polecam browar Ursa Maior.Wrażenia degustacyjne porównywalne z holem pstrąga 50+ na sprzęcie UL 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz_lukasiewicz Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Panowie jak obecnie sytuacja w okolicy Łączek? Wybieram się za dwa tygodnie na kilka dni odpocząć nad Sanem z wędką w ręku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wronka1991 Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 Panowie bardzo duża woda wybieramy się z klubu większą ekipa i mamy termin od piątku do niedzieli będzie nadzieja na brodzenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 (edytowane) W piątek dwie turbiny, ale czysta, brodzić się da, tyle że trzeba uważać. Przez weekend rozgrywano Puchar Trapera, coś tam połowili, więc można. Edytowane 20 Maja 2019 przez marekn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wronka1991 Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 Ok dzięki za info będziemy próbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wronka1991 Opublikowano 13 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2019 Panowie jaką woda w okolicach Leska wybieramy się we wtorek i jesteśmy ciekawi czy warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 13 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2019 Z wodą jest różnie Jeden dzień jest 185 A na drugi ponad 200 Solina zrzuca wodę Ogólnie do lowienia tylko z rybami krucho Tu możesz monitorować stan wody http://www.pogodynka.pl/hydro/wisla/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 13 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2019 Woda zatrzymana była w weekend, na Bieszczadzki Puchar Głowatki. Teraz znowu jest duża, przejeżdżałem dziś przez mosty w Postołowiu i Huzelach, dodatkowo po burzach Hoczewka brudzi lewą stronę. Na Solinie woda wysoka, więc pewnie taki stan jeszcze potrwa jakiś czas. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JareckiW Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 Tydzień spędzony nad Sanem. Raz 202, raz 185 wody, codziennie burza i rzygająca kawą z mlekiem Choczewka. Jak się oczyści połowić się da. Jak nie to kto się nie boi musi przejść na drugi brzeg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 17 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2019 W sobotę jedna turbina, woda od strony Hoczewki brudna po burzach, ale od połowy czysta. Dało się łowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezier Opublikowano 23 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2020 W tym roku na Sanie królują "gumki" https://nowiny24.pl/w-sanie-niedaleko-sanoka-odkryto-dziesiatki-zatopionych-opon-samochodowych-trwaja-poszukiwania-sprawcy-zdjecia/ar/c15-15305563 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e_skalar Opublikowano 22 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2021 Witam. Od soboty urlop w Lesku nad Sanem. Jaka woda czysta/brudna mam ochotę pobiegać ze smużakami za kleniem? Jak sytuacja na Oslawie na odcinku przyujściowym? Poproszę o wskazówki i sugestie.Pozdrawiam Eryk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 22 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2021 Jeśli nie operujesz muchówką to wakacje to dobry czas aby się nauczyć. Będzie Ci łatwiej tam klenia złowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 5 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2022 Od 1 stycznia WSZYSTKIE przynęty sztuczne używane w "górskich" wodach okręgu krośnieńskiego muszą być uzbrojone w haki bezzadziorowe. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi