platynowłosy Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Witam Panowie Nabyłem ostatni numer z filmem "Trudne szczupaki".WMH, po raz pierwszy wydało film, zrobiony w nowej formule. I powiem, że to był dobry ruch. Film jest po prostu ciekawy. Oprócz ulubionych scen akcji jest też sporo wyjaśnień i wskazówek technicznych. I chyba po raz pierwszy pokazane jest, że polski wędkarz-tu p. Paweł Piskorski słusznie ma więcej do powiedzenia niż szwedzki guide. Brawo p. Pawle i proszę o jeszcze. A guide...no cóż...gość chyba wymiękał przy umiejętnościach naszych Chłopaków...jedyne co było mocno widoczne, było to, że perfekcyjnie władał językiem angielskim. Pan Paweł zresztą i tu mu nie ustępował kroku...Jedyny minus...film jest o wiosennych szczupakach, a wyszedł pod koniec lata. A wskazówki zawarte w tym filmie bardzo by mi się przydały podczas tegorocznej wiosennej wyprawy do Szwecji, gdzie na naszej wodzie lody zeszły z jeziora na tydzień przed przyjazdem.Polecam. PozdrawiamAlek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 p. Piotr Piskorski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 (edytowane) Paweł Piskorski to polityk A tak swoją drogą, zajawka filmu wydaje się ciekawa, trzeba będzie obejrzeć Edytowane 29 Sierpnia 2013 przez fish28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 A mi bardzo się podoba język angielski w wydaniu PePe (Piotr bez urazy oczywiście) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 PanowiePana Piotra Przepraszam, i to z całego serca..A p.polityka...no cóż...A łowi on chociaż? PozdrawiamAlek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bootleg Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 A guide...no cóż...gość chyba wymiękał przy umiejętnościach naszych Chłopaków...jedyne co było mocno widoczne, było to, że perfekcyjnie władał językiem angielskim. Nie przesadzałbym z tym wymiękaniem Matthias Holgersson to dobry wędkarz i dość znany przewodnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Oglądałem ten film przedwczoraj i powiem szczerze, że dla mnie bez rewelacji, ot taki sobie. O wiele bardziej podobał mi się King of the Jerkbait. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 skoro jestesmy już przy innych filmach to calkiem calkiem podobala mi sie edycja BOLEN - z serii WEDKUJE czy jak jej tam... Zupelnie inne podejscie do lowienia boleni, glownie urban fishing. i co ciekawe... Jeden z gosci stwierdzil ze lowienie boleni PRZEZ CALY ROK jest w stanie obskoczyc trzema przynetami. Żeby bylo ciekawiej wszystkie to przynety typowo powierzchniowe... Dziwne mają tam bolenie Nikt nie lowi na expressa, jeden malutki epizod z lowienie na robala silikonowego na offsetcie. Ciekawe jakby sobie poradzili u nas z naszymi bolkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 (edytowane) Faktycznie, film ciekawy. Zwłaszcza w części dotyczącej super nowoczesnej przepławki i monitorowania rocznej migracji ryb. Do tego ta winda dla ryb. Kosmos, jak dla mnie Francuzi łowili ryby, patrząc na standardy jb.pl, nieduże - ot, chlapaki z powierzchni Chyba właśnie ta guma dała największą z ryb, ale o ile mnie pamięć nie myli, branie również nastąpiło w górnej partii wody. Film jest również dobrym przykładem szkód, jak wyrządza w rybim pysku grip Edytowane 30 Sierpnia 2013 przez Dienekes 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek116p Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Fakt jeden z lepszych filmów tej serii, bo trafiają się strasznie kulawe np film o pstrągach. Dobre są jeszcze o szczupakach i trociach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 a najnowszy o kleniach i jaziach ktoś widzial? bo nei wiem czy kupowac? jest standardowo lowienie z gruntu na angielskich rzeczkach czy cos na sztuczne przynety tez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 (edytowane) Tak, ten o pstrągach jest najgorszym z najgorszych. O esoxie zaś to, nomen omen, nr 1. Mam jeszcze o okoniu (sandaczu też), ale nie zdążyłem obejrzeć @ mifek: A tu już się ukazał? Pewnie będzie wszystkiego po trochu, ale przynęt sztucznych najmniej Jak znajdę, to kupię, bo Szarej Eminencji obiecałem, więc... Edytowane 30 Sierpnia 2013 przez Dienekes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 no bo patrzac na poprzednie filmy to stawiam ze beda rzeczki angielskie i grunt / splawik a za taki to dziekuje. ale jakby ktos juz obejrzal to chetnie bym sie dowiedzial co podali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Wystarczy poczytać WMH żeby wiedzieć, że nie było tak malinowo jak w filmie. Mirecki na dzień dobry skasował śrubę i uszkodził spodzinę. Ja się zgadzam z Pumbą. Film dobry ale dupy nie urywa. A przewodnik też ciągnął dobre pajki. Poza tym rola przewodnika polega raczej na tym, żeby klienci połowili a nie samemu się nasiepać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Wystarczy poczytać WMH żeby wiedzieć, że nie było tak malinowo jak w filmie. Mirecki na dzień dobry skasował śrubę i uszkodził spodzinę. Ja się zgadzam z Pumbą. Film dobry ale dupy nie urywa. A przewodnik też ciągnął dobre pajki. Poza tym rola przewodnika polega raczej na tym, żeby klienci połowili a nie samemu się nasiepać.Krisu, jak by ktoś nas w tych skałach przez cały czas nagrywał to też by wyszedł niezły materiał Szczególnie, jeśli by tekstów nie powycinali, byłby przynajmniej jeden film wędkarski z dialogami na poziomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 tak się kiedyś zastanawiałem ile dni mogą kręcic jeden odcinek o wędkowaniu na wodach PL? jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 A mi sie podoba ten film:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bootleg Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 tak się kiedyś zastanawiałem ile dni mogą kręcic jeden odcinek o wędkowaniu na wodach PL? jak myślicie? Ciężko powiedzieć zależy jak się trafi. Może być to jeden dobry weekend (przy baaaardzo dużej dozie szczęścia) a mogą być to i ze dwa tygodnie....Jeden z bardziej pamiętnych filmów wmh kręcony na zbiorniku zaporowym Pilchowice kręcony był ponoć dość długo. Nawet na forum chyba ktoś wspominał, że ekipa siedziała nad wodą prawie dwa tygodnie, a na dobrą sprawę połowiła w ostatnim czy przedostatnim dniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 chodziło mi właśnie o ten odcinek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Był kiedyś taki odcinek taakiej ryby gdzie łowili wielkie okonie jednego za drugim. Kręcone było w PL. Jak ryby tak biorą to wystarczy jeden dzień na planie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Za czasów Kolendowicza i Taszarka...w jednym z wydań WW opisywali jeden ze swoich filmów i mówili aby nakrecic 1,5godz filmu potrzebowali tyg spedzonego na wodzie,a było to dobre 15lat temu,jak nie dłużej,wiec i ryb jakos więcej było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert 7791 Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Ma ktoś z Was namiary na ten film ?Ciężko powiedzieć zależy jak się trafi. Może być to jeden dobry weekend (przy baaaardzo dużej dozie szczęścia) a mogą być to i ze dwa tygodnie....Jeden z bardziej pamiętnych filmów wmh kręcony na zbiorniku zaporowym Pilchowice kręcony był ponoć dość długo. Nawet na forum chyba ktoś wspominał, że ekipa siedziała nad wodą prawie dwa tygodnie, a na dobrą sprawę połowiła w ostatnim czy przedostatnim dniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz998 Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 może to był tenhttps://www.youtube.com/watch?v=kxQdH3fO2_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość J_J Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 (edytowane) . Edytowane 26 Czerwca 2014 przez J_J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Za czasów Kolendowicza i Taszarka...w jednym z wydań WW opisywali jeden ze swoich filmów i mówili aby nakrecic 1,5godz filmu potrzebowali tyg spedzonego na wodzie,a było to dobre 15lat temu,jak nie dłużej,wiec i ryb jakos więcej było.Na pewno w WW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi