Skocz do zawartości

zestaw castingowo - trollingowy ?

gawitheq7

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.

Czy takie połączenie jest możliwe ?

Posiadam już curado 201e7 pozostało mi kupić jeszcze Kijek i plecionke.

Chce lowic sliderami 10 i jak się da to gumami na glowkach 15g+ z pontonu i oczywiście wobkami trollingowymi.

Jaki Kijek na takie szerokie zastosowanie ?

W planach miałem shimano forcemaster 20-70g 1.8m , ale pewnie słabo żeby nim.potrollingowac.

Doradzcie !

swego czasu trollowalem st croix AC66HF - nawet fajnie to szlo...

kolejnym super kijem ktory ogarnial jerki, duze dumy i trolla byl: AC710HMF - 

co to byl za kij... ehhhhh az sie lezka w oku zakrecila... rzucal od 10-14gram. jak trzeba bylo to Fatso 14 tez lecial jak trzeba.... 

WR80HF2 - to obecniej moj ulubiony patyk. Tzw. Czarna Mamba. obecnie posiadam II gen :) ale ten 8'6"... tez jest fajny choc moim zdaniem to dosc rozne wedki... :) Co do czarnej mamby to I gen robilem test - po podpięciu CC 201DC rzucal na lince 20-30lb Salmo EXECUTOR 7 SR

wobler-salmo-executor-7sr-rtr.jpg

obecnie II gen jest delikatniej ubrany (mniejsze przelotki SiC - igen mial spore i ciezkie FORECASTy). tydzien temu strzelilo mi do łba i sprawdzilem jak lata QUICKBAIT GIANT (190g+)

giant_004.jpg

no i sie okazalo ze leeeeeci ze hoho :D

tu nieco o Czarna Mamba I gen. http://jerkbait.pl/topic/2201-czarna-mamba/?hl=%20czarna%20%20mamba

pepe najpierw spróbuj później zadawaj takie pytania ;)

jakoś w USA coraz wiecej patykow do jerkow jest 8' :)

to nasz stereotyp ze kij jerkowy to max 190cm, wierz mi dlugim kijem nie dosc ze mozna to robic na prawde skutecznie to dochodzi kilka trickow ktorych krociakiem nie zrobisz :)

nie no pozostają jeszcze preferencje osobiste...

dla mnie obecnie najlepszym - najbardziej praktycznym kijem to takiego zastosowania bylo by coś w stylu ST CROIX BIG JIG lub jakas konstrukcja tego typu - najchetniej ok 7'6'' - 7'10''

Witajcie.

Czy takie połączenie jest możliwe ?

Posiadam już curado 201e7 pozostało mi kupić jeszcze Kijek i plecionke.

Chce lowic sliderami 10 i jak się da to gumami na glowkach 15g+ z pontonu i oczywiście wobkami trollingowymi.

Jaki Kijek na takie szerokie zastosowanie ?

W planach miałem shimano forcemaster 20-70g 1.8m , ale pewnie słabo żeby nim.potrollingowac.

Doradzcie !

Kij, który nadaje się do takich zastosowań to Batson CB70H 25lb. I wcale nie chodzi o to, że akurat mam taki na zbyciu ;)

Swego czasu długo szukałem blanku do uniwerslanych zastosowań jerkowo-trollingowych, żeby nie objuczać się sprzętem na krótkie wypady. W końcu znalazłem przyzwoity kompromis. Dość mocny, żeby pociągnąć Slidera, na tyle elastyczny, wręcz kołowy, żeby dobrze amortyzować w trolu. Jego jedyną wadą jest to, że jest w jednym kawałku - dla mnie obecnie trudną do zaakceptowania.

U mnie Mamba jeszcze od Tanony to nr 1 w trolu! U Matki sie sprawdzała jak najbardziej. Co do rzutow to to 180 g Twin Fin max co rzucalem, ale myśłe, że ze 200 tez by pociagnął. @mifek - znajdujesz duże różnice miedzy starszą a obecną generacją ?

U.

czy duze... hmmm. estetycznie ogromne. poprzednia wersja byla robiona na wola roboczego. obecna jest taka bardziej zrobiona ze smakiem.

z rzeczy czysto uzytkowych - poprzez lzejsze ubrojenie (mniejsze i lzejsze przelotki) tak mocno obrazowo mozna powiedziec ze roznica jest taka jakby porownac dwa niemal identyczne blanki, jeden SCII drugi SCIII to takie moje wlasne odczucia :)

Kij, który nadaje się do takich zastosowań to Batson CB70H 25lb. I wcale nie chodzi o to, że akurat mam taki na zbyciu ;)

Swego czasu długo szukałem blanku do uniwerslanych zastosowań jerkowo-trollingowych, żeby nie objuczać się sprzętem na krótkie wypady. W końcu znalazłem przyzwoity kompromis. Dość mocny, żeby pociągnąć Slidera, na tyle elastyczny, wręcz kołowy, żeby dobrze amortyzować w trolu. Jego jedyną wadą jest to, że jest w jednym kawałku - dla mnie obecnie trudną do zaakceptowania.

Mam go w spinnie. Slider 10F bez problemu da się zarzucić i poprowadzić. 10S to chyba bezpieczny max. Ale prowadzi już sie gorzej od F-ki. 

• 4 miesiące temu...

http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/spro-screamin-hs-troller-baitcast-g5-a180-p1352-k7487.html

Wyglada ze zdjecia na przyzwoicie uzbrojonego, w dobrej cenie, długości i w dwuskładzie... ;)

Może ktoś kupił wspomnianego wyżej Screamin HS Troller Baitcast i może opisać wrażenia z użytkowania?