Wybrałem się niedawno na łódkę zamiarem złowienia jakiegoś sandacza. Szybko się przekonałem,
że tego dnia bardzo dobrze żeruje szczupak w rozmiarze 60-70cm ale pomimo sporo brań wróciłem do domu w zasadzie o kiju.
Pierwszy hol trwał kilka sekund i nie zobaczyłem rybki, drugi szczupak zrobił świecę przy łódce i spadł, trzeci wypiął się już w podbieraku, a dwa kolejne
także po efektownej świecy spadły przy burcie. Poza wspomnianymi holami było też kilka innych uderzeń.
Powiedzcie mi proszę co jest spowodowane taką koleją rzeczy.
Łowiłem metodą opadu (za sandaczem) na kopyta 7cm z główkami Sasame 4.0 18gr. Wędka 190cm 20-45gr + plecionka 0.18.
Osobiście za największe prawdopodobieństwo tego niepowodzenia podejrzewam kij.
Pytanie
RETROPER
Witam
Wybrałem się niedawno na łódkę zamiarem złowienia jakiegoś sandacza. Szybko się przekonałem,
że tego dnia bardzo dobrze żeruje szczupak w rozmiarze 60-70cm ale pomimo sporo brań wróciłem do domu w zasadzie o kiju.
Pierwszy hol trwał kilka sekund i nie zobaczyłem rybki, drugi szczupak zrobił świecę przy łódce i spadł, trzeci wypiął się już w podbieraku, a dwa kolejne
także po efektownej świecy spadły przy burcie. Poza wspomnianymi holami było też kilka innych uderzeń.
Powiedzcie mi proszę co jest spowodowane taką koleją rzeczy.
Łowiłem metodą opadu (za sandaczem) na kopyta 7cm z główkami Sasame 4.0 18gr. Wędka 190cm 20-45gr + plecionka 0.18.
Osobiście za największe prawdopodobieństwo tego niepowodzenia podejrzewam kij.
Top użytkownicy dla tego pytania
6
5
5
5
Popularne dni
29 Sie
16
14 Paź
11
7 Wrz
10
11 Wrz
8
Top użytkownicy dla tego pytania
JimbeamPK 6 odpowiedzi
Ugly 5 odpowiedzi
thymalus 5 odpowiedzi
Majo 5 odpowiedzi
Popularne dni
29 Sie 2013
16 odpowiedzi
14 Paź 2020
11 odpowiedzi
7 Wrz 2013
10 odpowiedzi
11 Wrz 2013
8 odpowiedzi
Popularne posty
thymalus
Dlaczego szczupaki się spinają? Przecież to proste. Spinają się bo: wędka za krótka lub wędka za długa, bo wędka za sztywna lub zbyt miękka, ma za dużo modułów lub za mało modułów albo nie ma wcale wę
pitt
mam odpowiedz z pierwszej reki, czyli od duzego szczupaka, ktory mi sie nie spial ale zna takie, ktore spinaja sie notorycznie i traktuja to jako swoista forme rekreacji ... one sie spinaja, poniewaz
Sayonara
Wątek o spadach ma już 6 stron i nie padło ani jedno słowo o... ich najczęstszej przyczynie. Kiepskich hakach. Wędki, linki, obserwacje brania i zacięcie to dopiero kolejne etapy. Wszystko zaczyna się
Opublikowane grafiki
122 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi