CM Punk Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Pierwsze Sustainy były całe metalowe,czyli można stwierdzić,że potem już nastąpił regres jakościowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skius Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Łowie kawałek czasu sustainem fe w wielkosci 4000. Jakosc wykonania,spasowanie i kultura pracy nie odbiega od TP C3000 MG . Z tych dwóch sprzedałem Twin Powera.Sustain zdecydowanie solidniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Łowie kawałek czasu sustainem fe w wielkosci 4000.Jakosc wykonania,spasowanie i kultura pracy nie odbiega od TP C3000 MG .Z tych dwóch sprzedałem Twin Powera.Sustain zdecydowanie solidniejszy.Porownywanie wielkosci 4000 do 2500 - bo przeciez C3000 odnosi sie do wielkosci 2500, a jedynie szpula jest wieksza, jest troche nie na miejscu ;/Tym bardziej, ze TP MG korpus ma magnezowy.O ktorej generacji TP MG napisales 09` ?Pomijam kwestie jakosci w produkcji TP - jdm a nowszych sustainow jak FE, FG - malezja, bo dla niektorych faktycznie moze nie miec to znaczenia. Ale tylko patrzac na schemat suska FE potrzymuje i utwierdzam sie w przekonaniu, ze blizej tym nowym generacja suska FE, FG do stradicka niz do stelli, a i do TP jdm tez im troche brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romaro_rr Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Porownywanie wielkosci 4000 do 2500 - bo przeciez C3000 odnosi sie do wielkosci 2500, a jedynie szpula jest wieksza, jest troche nie na miejscu ;/Tym bardziej, ze TP MG korpus ma magnezowy.O ktorej generacji TP MG napisales 09` ?Pomijam kwestie jakosci w produkcji TP - jdm a nowszych sustainow jak FE, FG - malezja, bo dla niektorych faktycznie moze nie miec to znaczenia. Ale tylko patrzac na schemat suska FE potrzymuje i utwierdzam sie w przekonaniu, ze blizej tym nowym generacja suska FE, FG do stradicka niz do stelli, a i do TP jdm tez im troche brakuje. Nie wiem czy naprawdę TP jdm jest lepszy od suska bo jedyny z TP jaki posiadam to model Ci4 SRA 3000 który nie narzekam kręci lekko i płynnie.Powiem kilka słów które usłyszałem dziś od gości w zaprzyjażnionym sklepie wędkarskim w DE.A mianowicie oni maja bardzo dobre zdanie o Sustainach zwłaszcza o modelach 4000 i 5000, ponoć to ten sam młynek tylko różni się gł. szpulki i korbą. Łowią sporo na Bałtyku i twierdzą ze nasza solanka suśkowi nie straszna. Kiedy zapytałem o TP to jednogłośnie potwierdzili świetność tego młynka, ale obydwoje powiedzieli ze Sustain im leży lepiej, mówią ze po 2 latach łowienia dalej chodzi tak samo dobrze jak na samym początku a katują te młynki na dorszach i innych rybach w bałtyku. Nie wiem jak naprawde jest ale ich zdanie zatwierdziło mnie w przekonaniu ze sustain to naprawdę dobry kręcioł. Jeszcze jedno, ponoć nie ma sustaina jdm , oni twierdzą co innego, ze ponoć są bo jeden z nich takowy posiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 sustian jdm ciekawe czlowiek cale zycie sie uczy, a itak glupi umiera.. romaro_rr sluchaj sobie tych swoich niemcow i badz z nimi w niewiedzy szczesliwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romaro_rr Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 sustian jdm ciekawe czlowiek cale zycie sie uczy, a itak glupi umiera.. romaro_rr sluchaj sobie tych swoich niemcow i badz z nimi w niewiedzy szczesliwy.Napisałem tylko to co dziś usłyszałem :-) Dlaczego mówisz ze jak bede ich słuchał to bede szczęśliwy w niewiedzy, myślisz ze szfabią ? :-)Może jest ktoś na forum kto używa już jakiś czas suśka i się wypowie. Może jest ktos kto ma oba te młynki i ma jakieś tam porównanie, jego podzielenie się opinią mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Sustain fg to jest +/- odpowiednik exsence jdm, którego przez chwile miałem i z pełnią szczęścia zamieniłem na tp . Oba plastikowe. Tp jdm jest lepszy na pewno pod względem trwałości i jakości użytych materiałów. Jeśli potrzebujesz młynka, którym będziesz łowić w słownej wodzie to ten biomaster sw będzie lepszym wyborem, lub tpsw 09. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Fajny test warto zobaczyć >> http://jerkbait.pl/topic/37537-ma%C5%82e-por%C3%B3wnanie-biomastera-4000-2011-jdm-i-tp4000-2011-jdm/?hl=biomaster Biomastera można łatwo podrasować >> http://jerkbait.pl/topic/29408-nowy-biomaster-sw-13/?p=1321390 Mam TP4000_11. i Bio.5000SW.PG_13. po tuningu, oba pracują maślanieBiomaster jest tańszy prawie o połowę, ale nie zauważyłem żeby był o połowę gorszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Tak na potwierdzenie moich podejrzen, ze sustianowi blizej do stradica, niz do TP jdm (o stelli juz nie wspomne, bo nie wypada;)) link do aukcjiwww.ebay.com/itm/New-Shimano-Sustain-4000FE-Stradic-4000FI-Twinpower-4000FB-Main-Shaft-RD10389-/261511277403?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3ce3496b5bow sprzedawana czesc oska tzw. main shaft pasuje do nastepujacych modeli shimano, tym samym domniemam, ze jest to podobna (by nie byc juz dosadnym) klasa kolowrotka.Shimano Sustain 4000FEShimano Stradic 4000FIShimano Twinpower 4000FBShimano 07 Ultegra Advance 4000S jakos tak intuicyjnie wyczuwalem ze te nowe suski to "szalu panie nie ma" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi