tommygo Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Witam,Zastanawiam się nad zakupem wędki castingowej+multiplikator do łowienia przy użyciu jerków z brzegu. Czy warto kupować tego typu sprzęt do połowu z brzegu (bez morze)jeżeli tak to jaki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Trudno uprawiać wędkarstwo bez odpowiedniego sprzętu. Nie rozumię co oznacza - czy warto?- Sam łowię szczupaki na jerki z brzegu i nie ma problemu.Nie rozumię też uwagi o morzu. Czy ty chcesz łowić w morzu czy może tylko na śródlądziu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommygo Opublikowano 24 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 dzieki za odpowiedzprzeczytałem jerkbait jest stosowany najczęściej do wędkowania z łodzico do morza to nastawiam się na wody śłodkowodne więc wykluczam łowienie nad brzegiem morzaco ty nato? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Osobiście szczupaki łowię na ciężki spining i tradycyjne przynęty. Jednak nie stronię ostatnio również od gliderów. Tak z brzegu jak i z łodzi. Tutaj nie mam jakichś reguł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Witam, Jesli zamierzasz uzywac jerkow, nawet podczas polowow z brzegu to zdecydowanie lepiej bedzie robic to wedka do tego przeznaczona :D Nie jest tak latwo poprowadzic przynete jak podczas polowow z brzegu ale i tak w wielu wypadkach sie to oplaca. Moz zestaw, ktorego notabene czesciej uzywam z brzegu niz z lodzi, jest dosc drogi ale jestem pewien ze wielu uzytkownikow forum bedzie w stanie doradzic cos przystepne cenowo. Pozdrawiam, Bujo @Thymallus- nie wiedzialem ze lapiesz tez na sipnning, w dodatku ciezki :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 witaj na forum http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=4674& ;start=0&zapraszam tez na strone glowna i do sekcji archiwum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Witam,Zastanawiam się nad zakupem wędki castingowej+multiplikator do łowienia przy użyciu jerków z brzegu. Czy warto kupować tego typu sprzęt do połowu z brzegu (bez morze)jeżeli tak to jaki?? Zdecydowanie warto.Jerkowanie z brzegu, przy momocy casta ,jest metodą bardzo użyteczną. Od tego zaczynałem. I tak, powoli, pogrąża mnie coraz bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi