Skocz do zawartości

Łożysko rolki prowadzącej do kołowrotka ABU

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem :) Podpytam was ,może ktoś miał podobny przypadek do mojego.W moim stałym towarzyszu wypraw na zębatego rozsypało się łożysko rolki prowadzącej i to do tego stopnia,że przy delikatnej próbie wymontowania rozsypało się na stole i wygląda jak zmielony pieprz....Kołowrotek to Abu Garcia 103 , pytanie czy jest szansa dostać gdzieś coś takiego w tak niewielkich rozmiarach  czy też kontaktować się z jakimś dystrybutorem Abu u nas w Polsce( wątpie w jakąkolwiek pomoc) Doradzcie coś.Kołowrotek kręcił miodnie 6 lat z rzędu i gdyby nie to łożysko to nadal by siedział na kiju.Szkoda go odstawiac na półke...

• 2 miesiące temu...

Odświeże troche temat bo utknąłem jak palec w d... . Ściągnałem schemat do kołowrotka mego Abu Cardinal 104 po czym ze schematu i tabelki zpisałem numer i zamówiłem z Usa ze strony która takowe łozysko miała i robi je dla Abu albo Abu dla tej firmy(odwrotnie) w każdym bądź razie przyszło łożysko zgodne numerycznie z tym ze schematu ale niestety nie pasuje..I choćby skały s...ły to nie wcisne go w tą rolke za boga.Nawet jak bym wcisnął prasą to trzpień od kabłąka wchodz zbyt luźno. Czekałem miesiąc.....I będe musiał chyba posiłkowac się łozyskiem które podpowiedział kolega fish28. Wytrzyma troche te łożysko?