lukasz2223 Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Czołem Podpytam was ,może ktoś miał podobny przypadek do mojego.W moim stałym towarzyszu wypraw na zębatego rozsypało się łożysko rolki prowadzącej i to do tego stopnia,że przy delikatnej próbie wymontowania rozsypało się na stole i wygląda jak zmielony pieprz....Kołowrotek to Abu Garcia 103 , pytanie czy jest szansa dostać gdzieś coś takiego w tak niewielkich rozmiarach czy też kontaktować się z jakimś dystrybutorem Abu u nas w Polsce( wątpie w jakąkolwiek pomoc) Doradzcie coś.Kołowrotek kręcił miodnie 6 lat z rzędu i gdyby nie to łożysko to nadal by siedział na kiju.Szkoda go odstawiac na półke... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Suwmiarka do garści pomyśleć, pomierzyć rolkę w środku( średnicę zewnętrzną, grubość. ośkę na której łiżysko pracowało i masz wymiary łożyska.Rodzaj dobrać tu:http://www.albeco.com.pl/PL-H12/esklep.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz2223 Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Już mam to pomierzone.NIestety wymiary sa tak rzadkie,że ta strona która podałes równiez tego nie ogarnia. Juz jeden z forumowych kolegów odezwał się do mnie i może on coś zdziała.Wymiary łożyska to 4,5 x 7 x 4 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Znalazłem w albeco 4 x 7 x 4 może spasi po zeszlifowaniu papierkiem trzpienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz2223 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2013 No w sumie trzpień plastikowy,,,tyle,że ma dziurke w środku którą się skręca kabłąk do kupy.Zobaczymy co wyjdzie tutaj przez kolege od łożysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz2223 Opublikowano 31 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Odświeże troche temat bo utknąłem jak palec w d... . Ściągnałem schemat do kołowrotka mego Abu Cardinal 104 po czym ze schematu i tabelki zpisałem numer i zamówiłem z Usa ze strony która takowe łozysko miała i robi je dla Abu albo Abu dla tej firmy(odwrotnie) w każdym bądź razie przyszło łożysko zgodne numerycznie z tym ze schematu ale niestety nie pasuje..I choćby skały s...ły to nie wcisne go w tą rolke za boga.Nawet jak bym wcisnął prasą to trzpień od kabłąka wchodz zbyt luźno. Czekałem miesiąc.....I będe musiał chyba posiłkowac się łozyskiem które podpowiedział kolega fish28. Wytrzyma troche te łożysko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 Jeśli je tylko dobrze spasujesz z trzpieniem to będzie ok. Tylko zadzwoń tam i poproś o nierdzewne i najlepsze jakie mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 Jeśli je tylko dobrze spasujesz z trzpieniem to będzie ok. Tylko zadzwoń tam i poproś o nierdzewne i najlepsze jakie mają Zapodaj EZO, bęzie dobrze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz2223 Opublikowano 1 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 Po niedzieli będe dzwonił,jeszcze tam nic nie zamawiałem-nie ma problemu z zamówieniem z dwóch sztuk ? bo cos tam widziałem takiego jak op.50 szt a tylu nie potrzebuję.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 Bez problemu kupisz 2 sztuki. Obsługa bardzo miła przy okazji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi