Skocz do zawartości

Opłacenie karty wędkarskiej.

bilox

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam pytanie czy opłaca się wykupowanie karty wędkarskiej w tym czasie? Co da się łowić w tym okresie do nowego roku w okolicach Wrocławia. Moje pytanie jest związane z tym, że przenoszę się z okręgu Wlkp na Dolny Śląsk i napaliłem się na łowienie tutaj a dokładnie chodzi mi o spinningowanie. Czy lepiej będzie jak poczekam na przyszły sezon z tą moją chcicą :D ?

Poza tym kartę wędkarską jak rozumiem już masz , chodzi tylko o składki ; te masz już opłacone w innym okręgu ( jak sądzę ) .

Sprawdź czy twój dotychczasowy okręg nie ma porozumienia z Wrocławskim , w takim wypadku koszty byłyby o połowę mniejsze lub żadne.

-------------

No tak , sprawdziłem . Kraków się z nikim nie porozumiewa. Przykro mi....

Edytowane przez samwieszkto

Ja może wyjaśnię. We Wrocławiu mieszkam już 8 lat ale do tej pory łowiłem jedynie w rodzinnych stronach w Wlkp tam znałem wodę i tam w dzieciństwie pokoleniowo z resztą narastała moja pasja wędkarska. W tym roku jeszcze nie miałem okazji wybrać się nad wodę a co za tym idzie nie mam opłaconych składek ani wpisowego które związane jest z przejściem do innego okręgu. Z tego co usłyszałem od kolegów to koszt całej papierkowej roboty to około 230zł niestety już bez zniżek :/ i tu właśnie pytanie czy to się opłaca nie ukrywam ciśnienie wyjścia na ryby jest duże :)

i tu właśnie pytanie czy to się opłaca nie ukrywam ciśnienie wyjścia na ryby jest duże :)

Absolutnie nie opłaca!!! :(  Tak jak nie opłaca wydawać swoje ciężko zarobione pieniądze na sprzęt wędkarski :( , szczególnie ten który udało nam się kupić  po wielu miesiącach przeglądania ofert internetowych,szukając tego wymarzonego za rozsądne pieniądze!!! :( :( Tak jak nie opłaca wstawać , a wielokrotnie w ogóle nie kłaść , tylko po to by na przedświcie własną krwią nakarmić komary :angry: .Zresztą by je nakarmić wielokrotnie najpierw trzeba przebyć drogę , którą normalny człowiek nie pokonał by nocą za żadne pieniądze :( :angry: .Można by tu wymieniać wiele przykładów tego co się wędkarstwem zwie i się nie opłaca.Reasumując , tak naprawdę to w wędkarskiej pasji nic się nie opłaca :P .Dlatego bez zastanowienia wykładamy na nią wszystkie nasze oszczędności ,poświęcamy jej cały wolny czas ,wielokrotnie zaniedbując pracę, rodzinę i własne zdrowie.Absolutnie nie opłaca!!! :( .Dlatego drogi kolego idź zapłać ten haracz na rzecz PZW :( :( :( , a następnie udaj się nad wodę  i realizuj swoją pasję :) :) :) .

A w sumie to po cholerę płacić cokolwiek. Olej to , idź na ryby , i tak pewnie wszystko co złowisz wypuścisz więc jak jakimś cudem nadziejesz się pierwszy raz w życiu na kontrolę to i tak nic ci nie zrobią , co najwyżej poproszą cię żebyś sobie pojechał do domu.

Nie ma co nabijać kasy PZW które ma wszystko w dupie a najbardziej z wszystkiego ma w dupie wędkarzy i ryby i wszystko co z nimi związane.

Zresztą PZW niedługo rozwiążą i problemu nie będzie.

A propos rozwiązania PZW.

Wrześniowy numer WŚ w obszernym artykule naświetla całą sprawę.

Pomijając zawiłości prawne , efekt może być taki że już niedługo , wyrokiem sądu , PZW w obecnej strukturze może zostać zlikwidowane całkowicie a jego majątek przejmie państwo , lub zostanie zlikwidowana komórka centralna i stworzone zostaną zupełnie niezależne związki okręgowe które będą dysponowały swoim dotychczasowym majątkiem samodzielnie.

To jest na tyle ważna dla nas sprawa że może wartoby ten artykuł umieścić tutaj w całości.

Możemy moderacja zadzwoniła do Kolendrowicza i dałoby się zrobić ?

• Like 1

Widzę, że temat zjeżdża na boczne tory po pierwsze nie pisałem, że będę łowił tylko pstrągi po drugie temat PZW mnie nie interesuje składki są do opłacenia i chce je opłacić aby nad wodą mieć spokój i nie obawiać się SR. Z postów napisanych przez co niektórych wnioskuję, że nie ma co się zapatrywać na przyszły sezon we wrześniu, gdy połowa roku jeszcze przed nami w takim razie w przyszły weekend wyruszam na wrocławską wodę jeśli ktoś ma ochotę się przyłączyć to nie ma sprawy.