Skocz do zawartości

Czy sąd zlikwiduje PZW ?

samwieszkto

Rekomendowane odpowiedzi

Pzry tych wszystkich synonimach i antonimach nazwy związku , którego legitymacje tak fajnie grzeją w kieszeni , dorzucę swoją wersję , najbliższą chyba rzeczywistości - Plebejski Związek Wędkarski :)

Dla mnie to wszystko co się dzieje w moim okręgu wygląda jak "PZW" - Pier**l Zwykłych Wędkarzy.

• Like 1

No pewnie , przyjdą zaraz jacyś fajni oni i nas gites urządzą . Tak ładnie jak ze wszystkim innym wokół , nie przerywając snu przez los pokrzywdzonym , i natralnie bez nich - roszczeniowych pasywów   . . :D :D

Pzry tych wszystkich synonimach i antonimach nazwy związku , którego legitymacje tak fajnie grzeją w kieszeni , dorzucę swoją wersję , najbliższą chyba rzeczywistości - Plebejski Związek Wędkarski :)

Dobre, jednak podtrzymuję swoją wersję Polski Związek Wałkarski.

Wałkarze weźcie się do roboty, dobrowolnie poddajcie się karze i przestańcie bezczelnie rżnąć w cztery litery tych wędkarz, którzy tego sobie nie życzą.

;)

scaramanga , to nie wałkarze ten obraz nędzy i rozpaczy uczynili . Kroja nas , jeśli naprawdę kroją , choć jestem zdania iż jest to raczej bezwład pokomunistycznego molocha , bo godzimy się zbiorowo na ten model zarządzania oraz funkcjonowania , chooy wielki kładąc na związek który de facto wspólnie tworzymy . Jest nawet posowiecka filizofia znana pod nazwą nachuizm , która wspaniale tu konweniuje scalając w okropną całość tak teorie jak i praktykę .. oraz te wszystkie pudelkowe wykładnie .

Czyż nie jest rozpaczliwie głupim , żałosnym i haniebnym , że wciąż stawiamy na kogoś z zewnatrz - sąd , Unię czy kogo tam diabli przygnają , jakbyśmy sami zdolni nie byli ? :rolleyes:

• Like 2

Sami zdolni nie jesteśmy, bowiem świadoma masa czyli awangarda to mniejszość. Reszta, czyli rzesza ciemna to wędkarze spauperyzowani, którzy marzeń mieć nie śmią, ba! do marzeń a co za tym idzie do zmian nie są zdolni. Ci kontentują się koszyczkiem, sprężynką i owocowym zajzajerkiem, dobrym bo słodkim i mózg niezawodnie trzepiącym. Ci stanowią o bezwładzie Związku.

• 3 tygodnie później...

Niech zlikwidują w końcu tą złodziejską organizację!!!!! Byłem w niej nawet kiedyś w zarządzie i co i nic a 20 lat temu chciałem stworzyć w Augustowie łowiska specjalne ale się nie da. Teraz PZW Kradnie ryby wędkarzom odłowy sieciowe non stop jez,. Necko, Rospuda wyrybione!!!!!!!!!!!!!!!!!!Zniszczyli stado podstawowe leszcze itd porażka!!!!!!!!!!!

Żeby zmienić PZW, a przede wszystkim rybostan musi się zmienić mentalność, a ta zmieni się wraz z wymianą pokoleń. Już teraz przecież mamy duży postęp w tym temacie, jest mnóstwo filmów na yt gdzie ludzie wypuszczają ryby i namawiają do tego. Kluczem jest według mnie edukowanie młodzierzy i najważniejsze dawanie przykładu nad wodą. Potrzeba do tego odwagi cywilnej np. zwrócenie uwagi jak ktoś śmieci, zabiera niewymiarowe ryby, kłusuje. Myślę że za 10 - 15 lat naprawdę będzie lepiej.