Skocz do zawartości

Warsztaty Castingowe nad Kwisą - 2008

mifek

Rekomendowane odpowiedzi

@Koledzy - jestem w tej chwili w Lubaniu i Kwisę mam pod nosem - mogę powiedzieć że rzeka jest OK - niski stan, przeźroczystość OK A jeszcze w niedzielę była lekko podwyższona i lekko trącona :D Fotki postaram się wbić jutro No i planuję odwiedzić okolice, gdzie będzie nasz Zlot - tylko spoko, koledzy, rybek wam nie wyłowię nie wystraszę - jam tam pooglądać :mellow:

@pirania a jak trening rzutowy???

• Odpowiedzi 397
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Spigot jestem z Tobą w parze i jedziemy tam gdzie nikt nie deptał :mellow: :mellow:

oki - załatwione tylko uważaj na górki za nimi jest rzeka :lol: :lol: :lol:

zapytaj mifka jaki spacer mieli :lol: :lol:

czekaj no misiek, czekaj - już my (tzn szpiegu, ramay i ja) pokazemu ci te gorki.... ale swoja satysfakcje mialem jak Cię po dwóch ścianach płaczu przegoniłem ... :mellow: cieniolu ;)

no przyznam wesoło nie było tylko jakoś dziwnie stromo :(

ehhh misiek misiek... starzejesz się i miekniesz... i Ty mi groziłeś skrapami na Kwisie :mellow: :mellow: :mellow:

wpadniesz jeszcze kilka razy do DPN i przywykniesz :mellow:

w sumie to są odcinki bez skarp... ale ... co to za przyjeność.... :mellow:

Witam!

Tak sie zastanawiam czy na taka duza rzeke z tak silnym uciagiem wystarczy kij 6'??

I czy bedzie mozna nabyc w piatek jakies wobki hand made <_<

Pozdrowki!!

Odpowiedź na pytanie pierwsze:

a będę na takiej długości kijek łowił z nadzieją i przekonaniem, że wystarczy. Jednak nie byłem tam, więc mogę się mylić (nawet jak tak, to co z tego - ważne by było przyjemnie - a będzie).

Odpowiedź na pytanie drugie:

Hmmmm....w piątek na pewno :D

Pablos@

Ja podobnie jak Sławek chciałbym zabrać nad Kwisę kij 6 stopowy. Jeżeli okaże się za słaby lub za krótki to zawsze będę mógł robić zdjęcia moim małym czarnym aparatem. Szczególnie zawodnikom z kijami w granicach 2,7-3,0 metra i odpowiedniej mocy.Mój jest do 9 gram czyli taki malutki i może być za słaby... :D :D :D

To będziesz może robić zdjęcia mi, bo co prawda mam sześcioostopówkę, ale za to o mocy potwornej (boję się, że znowu wyciągnę z dna korek i będzie mało wody )

Sławku, z tym korkiem to pewnie ja Ci pomogę.

Kijaszek mam taki pstrągowo-sandaczowy więc problemu nie przewiduję :lol:

PS

Nie pytajcie mnie o definicję tego co napisałem

Muszę przyznać, że super miejsce wybraliście sobie na zlot,

byłem tam co prawda w 2000 roku i napewno od tamtego czasu wiele się zmieniło szczegolnie w okolicach Ławszowej, ale rzeka na tym odcinku poprostu niesamowit.

Ponizej Ławszowej widziałem najwiekszego lipienia w życiu - ponad 50 cm ( miałem go pod nogami, wyszedł za obrotówką :unsure: ).

Pozdro

orion B)

1. mifek

2. spigot

3. remek

4. hasior

5. tornado

6. popper 2 dni

7. danielXR

8. szpiegu

9. standerus

10. Ramay

11. Szczupły_maciek

12. Sławek

13. HILO

14. milo26

15. janusz - jeden dzień

16. lukexio

17. sawal

18. explorator73

19. vitacola

20. Smaczek + 1

22. Pablos

23. KOMANCZ

24. Thymallus

25. pirania74

Muszę przyznać, że super miejsce wybraliście sobie na zlot,

byłem tam co prawda w 2000 roku i napewno od tamtego czasu wiele się zmieniło szczegolnie w okolicach Ławszowej, ale rzeka na tym odcinku poprostu niesamowit.

Ponizej Ławszowej widziałem najwiekszego lipienia w życiu - ponad 50 cm ( miałem go pod nogami, wyszedł za obrotówką :unsure: ).

Pozdro

orion B)

W porównaniu do innych rzek ,. odcinki o których piszesz są piękne.

Przede wszystkim rzeka trudniejsza ,ciekawsza z wieloma pięknymi ESAMI.

Co do ryby nie muszę chyba pisać że ryba w takich zakamarach czuje się jak u siebie w domu.

Rzeka nie jest otwarta z możliwością złapania w byle jaki sposób ryby.

Podobnie jak na Drawie przypomina piękną górską rzekę.

Widzę Waldku, że rzeczkę masz obtrzaskaną. Nawet takie zakrzaczone miejsca. To chyba nie dla mnie. Ale podoba mi się ten odcinek w rejonie mostu. Tutaj mogę sobie porzucać z mojego całkowicie nieodpowiedniego kijeczka. Może nawet dorzucę do środka rzeki. Któż to wie?

pozdrawiam

@popper

Łozy (a raczej z małej litery- łozy, łozina) to są prawie wszędzie nad Kwisą (poniżej Łozów, stąd też chyba nazwa miejscowości) czasami tak gęste, że ciężko się poruszać.

Nie ma znaczenia, że część rzeki należy do ZO Jelenia Góra, a część do ZO ZIelona Góra, bo to jedna z nielicznych sytuacji kiedy dwie góry się zeszły (tzn. mają podpisane porozumienie o wzajemnym honorowaniu składek).

Sugeruję też, w miarę możliwości, zabranie kijaszków ciut dłuższych, gdyż są tam dość wysokie skarpy (nie mówię teraz o tych naprawdę wysokich, wysokich).

Wszystko Waldku zobaczymy na miejscu. Tak nie wiem czy dodatkowo nie zabrać jakiegoś kijka pomocniczego. W zasadzie nielubię zabierać nad wodę więcej niż jeden kij ale tutaj są warunki szczególne. Te lozy/krzaki o których wspomina smaczek@ to trzeba będzie jakoś przerzucić. Czyli sięgnąć nad nimi. Tak przynajmniej większość tłumaczy konieczność stosowania długich kiji. Tylko tak do końca nie wiem jaka długość tam byłaby odpowiednia, żebym sięgnął do wody?

Tak sobie przypominam, że mam w przepastnych zapasach wędkę do łowienia pstrągów na robaka. Dokładnie na przepływankę. KIjek jest firmy Mitschell. Francuzi tak łowią swoje pstrągi. On ma 3,6 metra długości. jak tak jednak patrzę na to twoje zdjęcie to obawiam się, że może być troszkę za krótki..... .

Ale co tam Waldku. jak nie wyjdzie będziemy robić zdjęcia. Zabieram mój mały czarny aparacik fotograficzny z małym czarnym obiektywkiem. :D :D

pozdrawiam