Skocz do zawartości

Warsztaty Castingowe nad Kwisą - 2008

mifek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 397
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Faktycznie porozumienie funkcjonuje, ale dla wędkarzy, których okręgi je zawarły. Jeżeli ktoś jest z takiego okręgu, który nie ma porozumienia z JG i ZG to musi zapłacić w zależności od tego, na którym odcinku chce łowić. O ile się nie mylę, trzeba również posiadać rejestr połowów z jednego i drugiego Okręgu.

Pozdrawiam.

1. mifek

2. spigot

3. remek

4. hasior

5. tornado

6. popper+ szuwarek

7. danielXR

8. szpiegu

9. standerus

10. Ramay

11. Szczupły_maciek

12. Sławek

13. HILO

14. milo26

15. janusz - jeden dzień

16. lukexio

17. sawal

18. explorator73

19. vitacola

20. Smaczek

21. Pablos

22. KOMANCZ

22. Thymallus

24. pirania74

Witaj Andrzeju.

Tak sobie poczytałem, i powiem Ci, że zaczynam Cię podziwiać.

Wcześniej myślałem, że Twoje posty dot. długości kija to było

takie wkładanie kija w mrowisko. A tu jednak nie, i dobrze bo

to co cenię w ludziach najbardziej, to własne zdanie. Ale dość tego, jakby te wasze wędki były zbyt krótkie to możecie w tukę

połowić na szubienice. Mam nadzieję, że niektórzy koledzy wiedzą o co chodzi. To oczywiście żart, jakby co.

Pozdro Jachu

PS. Gdyby jednak te wasze wykałaczki były za długie to proponuję

zabrać podlodówki. :lol: :lol: :lol:

Cześć, w nowym numerze Wędkarstwo Moje Hobby jest artykuł Mariana Firleja Na pstrągi w lubuskie. Jest w nim krótko opisana Kwisa: gdzie łowić, miejscówki itp. Jak dla mnie dość ciekawy artykuł, ale ja nigdy nad Kwisą nie byłem, więc... Miłej lektury.

@Koledzy - jestem w tej chwili w Lubaniu i Kwisę mam pod nosem - mogę powiedzieć że rzeka jest OK - niski stan, przeźroczystość OK A jeszcze w niedzielę była lekko podwyższona i lekko trącona :D Fotki postaram się wbić jutro No i planuję odwiedzić okolice, gdzie będzie nasz Zlot - tylko spoko, koledzy, rybek wam nie wyłowię nie wystraszę - jam tam pooglądać :mellow:

@pirania a jak trening rzutowy???

@spigot - twoje rady się przydały - trening skutkuje :D Brody powstają rzadko a odległośći są w sam raz w zależności od ciężaru wabika - 10 do 30 metrów :mellow: Casting wciąga jak nie wiem co.... Do zlotu już blisko więc mogę być spokojny ze wstydu nie przyniosę. :mellow: Mimo że Kwisę mam pod nosem, ani razu jeszcze za kropkami nie połaziłem - sprawy w domu i inne to wszystko komplikują, ale będę miał czas w następnym tygodniu i jakieś2-3 wypady pewnie dojdądo skutku W tej chwili woda w Kwisie niska i dość czysta Zasięgnąłem języka wśród tutejszych i Kwisa w okolicach Świętoszowa jest oblegana jak nigdy i oby ryby nie były pokłute lub wyłowione :wacko:

Świetny artykuł dobrze opisane miejscówki i co najgorsze to po tamtych odcinkach przewijają się pielgrzymki.

MIFEK złowił rok temu ostatniego przedstawiciela tego gatunku w tamtych okolicach , po wypuszczeniu pięknego okazu z powrotem do wody ma nadzieję że złowi go w tym roku.

NIC Z TEGO DROGI RAFALE ryba już pewnie dawno zmieniła się w ludzkie G.... :(

i cały odcinek wydaje się bezrybny lub prawie bezrybny na szczęście

jest kilka świetnych innych odcinków gdzie można spotkać jedynie wiewiórki na drzewach. :(

no i wyjadaczy pstrągów na 2 nogach

.

post-677-1348913771,9729_thumb.jpg

post-677-1348913772,064_thumb.jpg

Powiem szczerze, że mamy lekkiego pecha, iż artykuł ukazał się właśnie teraz. Spowoduje to wzrost frekwencji ludzi o kilkaset procent. No cóż, mówi się trudno.

Marian Firlej bardzo dobrze zna Kwisę, bo w jej pobliżu się wychował, jednakże dane o rybostanie mogą być ciut zdeaktualizowane, gdyż ostatnimi czasy tam nie łowił. Wiem, bo rozmawiałem z nim o tym.

dokładnie Tomku , pocieszające jest że jeszcze nie czas na kropki

kogo spotykam nad wodą to narzeka. Nasuwa się pytanie czy ryb nie ma uważam że są tylko dobrze ukryte i nie mają zamiaru ganiać za woblerami, skoro zimy nie było i ma larwę chruścika pod nosem. :mellow:

Nazbiera po tarle siły i ruszy. Rozmawiałem z jednym maluchem taki około 28 cm że starszyzna czeka aż przyjadą miśki z dziwnymi młynkami co trzymają kije odwrotnie. :lol: :lol:

dokładnie Tomku , pocieszające jest że jeszcze nie czas na kropki

kogo spotykam nad wodą to narzeka. Nasuwa się pytanie czy ryb nie ma uważam że są tylko dobrze ukryte i nie mają zamiaru ganiać za woblerami, skoro zimy nie było i ma larwę chruścika pod nosem. :mellow:

.....

Co prawda to prawda. W tym roku kropki jakby bardziej schowane. Wczoraj sprawdzałem i nie znalazłem żadnego