spigot Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Na zdjęciu Walka Łozy 1 jest super miejsce okoniowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Rafka Ty zostaw te okonki na kropasy masz jechać,słyszałem że za intendenta robisz więc po co Ci te miejscówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Rafka Ty zostaw te okonki na kropasy masz jechać,słyszałem że za intendenta robisz więc po co Ci te miejscówki dobre a nie wiem nic na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marszal Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Faktycznie porozumienie funkcjonuje, ale dla wędkarzy, których okręgi je zawarły. Jeżeli ktoś jest z takiego okręgu, który nie ma porozumienia z JG i ZG to musi zapłacić w zależności od tego, na którym odcinku chce łowić. O ile się nie mylę, trzeba również posiadać rejestr połowów z jednego i drugiego Okręgu.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 15 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 1. mifek2. spigot3. remek4. hasior5. tornado6. popper+ szuwarek7. danielXR 8. szpiegu9. standerus10. Ramay11. Szczupły_maciek12. Sławek13. HILO14. milo2615. janusz - jeden dzień16. lukexio17. sawal18. explorator7319. vitacola20. Smaczek21. Pablos22. KOMANCZ22. Thymallus24. pirania74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Witaj Andrzeju.Tak sobie poczytałem, i powiem Ci, że zaczynam Cię podziwiać. Wcześniej myślałem, że Twoje posty dot. długości kija to byłotakie wkładanie kija w mrowisko. A tu jednak nie, i dobrze boto co cenię w ludziach najbardziej, to własne zdanie. Ale dość tego, jakby te wasze wędki były zbyt krótkie to możecie w tukępołowić na szubienice. Mam nadzieję, że niektórzy koledzy wiedzą o co chodzi. To oczywiście żart, jakby co.Pozdro JachuPS. Gdyby jednak te wasze wykałaczki były za długie to proponujęzabrać podlodówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Tak sobie poczytałem;Jachu Ty źle czytasz i nie dokładnie popatrz na 11 stronie, jaką Waldi@poper ma wędke, chłopakam cale mylą się z metrami i stąd to zamieszanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Witam, @ Tornado, Ty juz bedziesz lapal nowa wedka :D Tez jaka s taka krotka :D Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Michał teraz będę łapał tak.........ie ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
traker Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Cześć, w nowym numerze Wędkarstwo Moje Hobby jest artykuł Mariana Firleja Na pstrągi w lubuskie. Jest w nim krótko opisana Kwisa: gdzie łowić, miejscówki itp. Jak dla mnie dość ciekawy artykuł, ale ja nigdy nad Kwisą nie byłem, więc... Miłej lektury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 wspomniany powyżej artykuł jest tutaj http://www.wmh.pl/home.php?id=53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
traker Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgadza się. Dalej jest jeszcze opis jak to autor złapał na Kwisie 40-centymetrowego lipienia na wobler 8 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgadza się. Dalej jest jeszcze opis jak to autor złapał na Kwisie 40-centymetrowego lipienia na wobler 8 cm.Mifek złowił trochę większego na dziewiątkę i to bez steru... tyle, że pstrąga , ale jak znam Mifka to wiele jeszcze może zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
traker Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Dałem wstawkę o tym artykule bo opisane gdzie są dobre miejsca, a że akurat jedziecie na Kwisę to będziecie wiedzieć gdzie łowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 @Koledzy - jestem w tej chwili w Lubaniu i Kwisę mam pod nosem - mogę powiedzieć że rzeka jest OK - niski stan, przeźroczystość OK A jeszcze w niedzielę była lekko podwyższona i lekko trącona Fotki postaram się wbić jutro No i planuję odwiedzić okolice, gdzie będzie nasz Zlot - tylko spoko, koledzy, rybek wam nie wyłowię nie wystraszę - jam tam pooglądać @pirania a jak trening rzutowy??? @spigot - twoje rady się przydały - trening skutkuje Brody powstają rzadko a odległośći są w sam raz w zależności od ciężaru wabika - 10 do 30 metrów Casting wciąga jak nie wiem co.... Do zlotu już blisko więc mogę być spokojny ze wstydu nie przyniosę. Mimo że Kwisę mam pod nosem, ani razu jeszcze za kropkami nie połaziłem - sprawy w domu i inne to wszystko komplikują, ale będę miał czas w następnym tygodniu i jakieś2-3 wypady pewnie dojdądo skutku W tej chwili woda w Kwisie niska i dość czysta Zasięgnąłem języka wśród tutejszych i Kwisa w okolicach Świętoszowa jest oblegana jak nigdy i oby ryby nie były pokłute lub wyłowione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Świetny artykuł dobrze opisane miejscówki i co najgorsze to po tamtych odcinkach przewijają się pielgrzymki. MIFEK złowił rok temu ostatniego przedstawiciela tego gatunku w tamtych okolicach , po wypuszczeniu pięknego okazu z powrotem do wody ma nadzieję że złowi go w tym roku. NIC Z TEGO DROGI RAFALE ryba już pewnie dawno zmieniła się w ludzkie G.... i cały odcinek wydaje się bezrybny lub prawie bezrybny na szczęście jest kilka świetnych innych odcinków gdzie można spotkać jedynie wiewiórki na drzewach. no i wyjadaczy pstrągów na 2 nogach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 PANOWIE I PANIE - SĄ JESZCZE 2 MIEJSCA WOLNE z przykrością informuję że odpadł nam ze zlotu szpiegu i hasior czekamy na zgłoszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smaczek Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Powiem szczerze, że mamy lekkiego pecha, iż artykuł ukazał się właśnie teraz. Spowoduje to wzrost frekwencji ludzi o kilkaset procent. No cóż, mówi się trudno.Marian Firlej bardzo dobrze zna Kwisę, bo w jej pobliżu się wychował, jednakże dane o rybostanie mogą być ciut zdeaktualizowane, gdyż ostatnimi czasy tam nie łowił. Wiem, bo rozmawiałem z nim o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 dokładnie Tomku , pocieszające jest że jeszcze nie czas na kropki kogo spotykam nad wodą to narzeka. Nasuwa się pytanie czy ryb nie ma uważam że są tylko dobrze ukryte i nie mają zamiaru ganiać za woblerami, skoro zimy nie było i ma larwę chruścika pod nosem. Nazbiera po tarle siły i ruszy. Rozmawiałem z jednym maluchem taki około 28 cm że starszyzna czeka aż przyjadą miśki z dziwnymi młynkami co trzymają kije odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smaczek Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Jeśli maja brać tylko miśkom z dziwną wędką to ... Mifek sobie połowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 wspominały coś o Zielonej Górze też wiec spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smaczek Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Oj, Spigot, Ty jak Radio Erewań:- nie Zielona a stroma- nie Góra a górka- i nie, że będą brały tylko będzie do przejścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Oj, Spigot, Ty jak Radio Erewań:- nie Zielona a stroma- nie Góra a górka- i nie, że będą brały tylko będzie do przejścia PRZEPRASZAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 dokładnie Tomku , pocieszające jest że jeszcze nie czas na kropki kogo spotykam nad wodą to narzeka. Nasuwa się pytanie czy ryb nie ma uważam że są tylko dobrze ukryte i nie mają zamiaru ganiać za woblerami, skoro zimy nie było i ma larwę chruścika pod nosem. ..... Co prawda to prawda. W tym roku kropki jakby bardziej schowane. Wczoraj sprawdzałem i nie znalazłem żadnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Waldku - bo one wiedzą, że niebawem ma tam przyjechać cała sfora miśków więc się chowają jak mogą biedaki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi