popper Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Andrzeju, nawet w górnych odcinkach kropasy o tym wiedzą ??? To może Mifek powinien, na telefon, ustalać zapisy na Zlot a nie przez portal.Kwisa opadła od zeszłego tygodnia. To zdaje się nie wróży nic dobrego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Co to znacze nie wróży nic dobrago?To dobrze. Mniej wody, dalej rzucę moim mizernym kijkiem i może nie będą brały te potwory bo jak mam kijek tylko do 9 gram. Na wszelki wypadek zabiorę nad rzekę rounda i grubą żyłę gdyby jakiemuś się odmyśliło. Jakoś damy sobie radę Waldku.Pamiętaj o zdjęciach tak na wszelki wypadek. Będzie dobrze, a przynajmniej wesoło. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 A jak nie będzie w ogóle wody to będziemy mogli pisać, że 0,5 gramowym wobkiem i najcięższym sprzętem rzucaliśmy na drugi brzeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Sławku ty się nie śmiej bo czytałeś długi wątek o tym jaki powinien być kij na pstrągi. Dlatego ja jestem cały pełen obaw o mój sprzęt i cieszę się na taki niski stan wody. Będzie mi łatwiej. On ma ledwo trochę ponad połowę zalecanej długości, mizerną moc i ten zupełnie nieodpowiedni ciężar wyrzutowy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smaczek Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Nie chcę wyjść na Smurfa Marudę więc ...wyjaśnię sytuację kiedy z krótkim kijem będzie nieporęcznie.Brzeg poziomy, 1-1,5 m nad wodą, pionowo do niej opadjący (nie można niżej zjeść) i (np na dodatek) kilka metrów poniżej zwalone pod ukosem drzewo. Wtedy pole manewru krótką wędką jest naprawdę niewielkie. Dodam, że na moim takich miejsc jest bardzo dużo (można nawet rzec, że prawie wszystkie tak wyglądają).Ale przecież nie takie rzeczy się ze Szwagrem Ryśkiem robiło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Stan wody na Kwisie jest niski - wkleję tu przy okazji kilka fotek odcinka miejskiego w Lubaniu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Tomku nie martw się. To bardzo dobrze, że jest dużo takich niedostępnych miejsc czy jak piszesz prawie wszystkie. To po prostu nie będę łowił moim zupełnie nieodpowiednim kijkiem ale.... nie będę się nudził. Jak dojdę do takiego miejsca gdzie już za nic nie da się łowić takim nieudacznym kijkiem jak mój, to sobie usiądę i będę robił zdjęcia. To nie wszystko. Obrócz aparatu do mojej ogromnij torby wędkarskiej zabieram również butelkę piwka (oczywiście bezalkoholowego) i będę obserwował tych wszystkich szpeców z kijami odpowieniej długości i mocy jak tam wyciągają kropasy. W sumie to przeciesz mają być warsztaty jak pisał Mifek. To będę się uczył i już. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Nie chcę wyjść na Smurfa Marudę więc ...wyjaśnię sytuację kiedy z krótkim kijem będzie nieporęcznie.Brzeg poziomy, 1-1,5 m nad wodą, pionowo do niej opadjący (nie można niżej zjeść) i (np na dodatek) kilka metrów poniżej zwalone pod ukosem drzewo. Wtedy pole manewru krótką wędką jest naprawdę niewielkie. Dodam, że na moim takich miejsc jest bardzo dużo (można nawet rzec, że prawie wszystkie tak wyglądają).Ale przecież nie takie rzeczy się ze Szwagrem Ryśkiem robiło .Chodzi o to, że jak się nie zastanie co się lubi, to się polubi to co się zastanie , a będzie się działo - tyle pstrągarzy odwróconych w jednym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Pawle te twoje zdjęcia są bardzo optymistyczne. Wygląda to zupełnie inaczej jak pisał smaczek@ Tutaj to nawet ja mogę spróbować połowić. Wierzę, że takich miejsc będzie tam więcej. Dlatego już teraz proszę przewodników wędkarskich o podprowadzenie mnie na takie właśnie odcinki rzeki. Czyli proste czytaj prostki z niskim brzegiem i bez krzaczorów żadnych. Ale będzie się działo.Ciekwy jestem czy organizatorzy przewidzieli jakiś minimalny wymiar i oczywiście maksymalny wymiar na kropasy? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Paweł, widzę że obstrykałeś niemal cały spec-odcinek Kwisy.Jeśli chcesz tu połowić teraz to w sklepiku wędkarskim wykupisz zezwolenie za jedyne 10zł/dniówka. Ja jednak radzę (po obłowieniu tych fotkowych miejscówek) zejść jeszcze niżej za stadion i dalej. To naprawdę ciekawy odcinek. Nie wiem tylko czy nadal tak rybny jak w zeszłym roku chociaż..... o pstrążku 54cm -gdzieś słyszałem Poprawione dla Andrzeja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Waldek 54cm w tamtym miejscu czy to oznacza przeciętną głębokość przy niskiej wodzie czy może jeszcze coś innego? Pytam się dlatego bo w styczniu byłem na innym zlocie pstrągowym i tam organizatorzy również operowali podobnymi wymiarami ale ja źle to kojarzyłem. Na miejscu okzało się, że chodziło właśnie o głębokość Drawy w różnych miejscach. A u ciebie??? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukexio Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Pawel!fajnie zrobiles zdjecie na rzece naprawde piekny widok rzeka:)mam nadzieje ze dobry branie ale nie jest 100% do zobaczenie 29luty pawle cos tam zlapales?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Paweł, widzę że obstrykałeś niemal cały spec-odcinek Kwisy.Jeśli chcesz tu połowić teraz to w sklepiku wędkarskim wykupisz zezwolenie za jedyne 10zł/dniówka. Ja jednak radzę (po obłowieniu tych fotkowych miejscówek) zejść jeszcze niżej za stadion i dalej. To naprawdę ciekawy odcinek. Nie wiem tylko czy nadal tak rybny jak w zeszłym roku chociaż..... 54cm -gdzieś słyszałem @popper może odcinek specjalny obłowię w środę lub jutro - mam całkiem blisko z domu więc nie powinno być problemu A czy jeszcze jest rybny? Trudno powiedzieć - w tygodniu tam łaziłem popatrzeć i spotkałem 3 łowiących - jeden miał kropka coś w granicach 40 - 43 cm szkoda tylko że dostał w łeb :/ Byłem również kawałek za stadionem - tam też ciekawie jest - właśnie jak byłem mały to naprzeciwko kościoła maiłem niezłe kropki, jak również mój brat złowił tam na obrotówkę takiego około 53 cm - było to chyba w 1989 lub 1990 roku Od tego czasu sporo się zmieniło - pamiętam tę miejscówkę i zrobiła się jakby płytsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Pawle te twoje zdjęcia są bardzo optymistyczne. Wygląda to zupełnie inaczej jak pisał smaczek@ Tutaj to nawet ja mogę spróbować połowić. Wierzę, że takich miejsc będzie tam więcej. Dlatego już teraz proszę przewodników wędkarskich o podprowadzenie mnie na takie właśnie odcinki rzeki. Czyli proste czytaj prostki z niskim brzegiem i bez krzaczorów żadnych. Ale będzie się działo.Ciekwy jestem czy organizatorzy przewidzieli jakiś minimalny wymiar i oczywiście maksymalny wymiar na kropasy? pozdrawiam @Thymallus - woda teraz jest niska - czy taka będzie na naszym zlocie? Trudno powiedzieć bo jak wiesz, dużo zależy od tego czy puszczą wodę z Leśniańskiego - jeśl tak, może być podwyższona i trącona - tzw. kawa z mlekiem - często tak było i oby nie w czasie naszego Zlotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Pawel!fajnie zrobiles zdjecie na rzece naprawde piekny widok rzeka:)mam nadzieje ze dobry branie ale nie jest 100% do zobaczenie 29luty pawle cos tam zlapales?? @lukexio- ja to teraz tylko ćwiczę i ćwiczę operowanie castingiem - na rybki nie było jakoś czasu ale mam nadzieję że w tygodniu nadrobię i jakiś kabanek się uwiesi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Waldek 54cm w tamtym miejscu czy to oznacza przeciętną głębokość przy niskiej wodzie czy może jeszcze coś innego? Pytam się dlatego bo w styczniu byłem na innym zlocie pstrągowym i tam organizatorzy również operowali podobnymi wymiarami ale ja źle to kojarzyłem. Na miejscu okzało się, że chodziło właśnie o głębokość Drawy w różnych miejscach. A u ciebie??? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Dodam jeszcze kilkanaście zdjęć - KWISA na odcinku Uniegoszcz - Nawojów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Bardzo ładna rzeka i ta prostka Z tego co widać to w większości miejsc jest dość płytka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi