Skocz do zawartości

Warsztaty Castingowe nad Kwisą - 2008

mifek

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś wreszcie udałem się nad Kwisę w okolicach Uniegoszcz-Nawojów w poszukiwaniu pstrągów - obłowiłem prawie każdy dołek, każdy krzaczek i nic - kompletna ignorancja wszystkiego co podałem W drodze powrotnej około 16:45 postanowiłem obłowić obiecującą miejscówkę, w któej pachniało kropkiem - założyłem woblera sławkowego, którego kiedyś dostałem w prezencie od @SzyumsaS - po kilku rzutach wreszcie upragnione kopnięcie :mellow: Już myślałem że mam ładnego pstrąga bo po braniu mocny odjazd z nurtem Kwisy w zawady, któych tam sporo było - po chwili holu okazuje się że to ładny szczupak <_< Ryby nie mierzyłem, ale na oko coś około 55-60 cm miał - no i brzuszek pełny - pewnie zanim uderzył w sławkowego wobka, sprzątnął mi spod nosa kropka :unsure:

Radość ogromna, bo po kilku dniach ćwiczeń w operowaniu castingiem udałem się pierwszy raz na prawdziwe łowy tą metodą i od razu taka sztuka :mellow:

Poniżej fotki (szczupak wrócił cały i zdrowy do Kwisy - niech rośnie - może jeszcze się spotkamy?? :mellow: )

.

post-768-1348913779,0702_thumb.jpg

• Odpowiedzi 397
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Zwróćcie uwagę jak wobler zakleszczył szczupłemu pyska

musiało być piękne branie od boku - na pełnym gwizdku z sekundową nawijką do własnego stanowiska. Kopnięcie że hey B)

@spigot, racja - kopnięcie było EXTRA no i późniejszy odjazd - myślałem że mam kropka życia :mellow:

aa!jak dlugo hol :unsure: juz umiesz hamulec multi.. wypyuczal?? :unsure: wlasnie ja nie wiem jak robic hamulec multi :(

@lukexio, na początku hamulec miałem luźno nastawiony - jak ryba uciekała w zawady musiałem przystopować - proste - operowałem gwiazdą przy korbce a potem już docisk kciukiem....

no i hol krótki był... kilka minut i przy brzegu :mellow:

aa!jak dlugo hol :unsure: juz umiesz hamulec multi.. wypyuczal?? :unsure: wlasnie ja nie wiem jak robic hamulec multi :(

@lukexio, na początku hamulec miałem luźno nastawiony - jak ryba uciekała w zawady musiałem przystopować - proste - operowałem gwiazdą przy korbce a potem już docisk kciukiem....

no i hol krótki był... kilka minut i przy brzegu :mellow:

spoko:)lol szczupak nie ma juz sily aby dalej walka :wacko:

Gratki @pirania74 !

Tylko nie wykręcaj się szczupłymi, bo to przecież okres na kropki :D

@SzymusS dzięki :mellow: A co ja na to poradzę że woblerka dla kropka pierwszy posmakował szczupły :unsure: Jutro powtórka z rozrywki i mam cichą nadzieję że będzie pierwszy pstrąg na casting :mellow:

na starym młynie pływają tylko szczupaki ale ogólnie gratulacje ładne fotki

Prawda. Ale już prostka poniżej i zakręt przy drodze, darzą ładnymi kropaskami.

Chociaż ostatnio, na samym zakręcie, jakiś meliorant mocno się napracował, żeby sp....ć miejscówkę :angry:

Pawle, gratki mimo, że to nie sezon na zębacze :D

na starym młynie pływają tylko szczupaki ale ogólnie gratulacje ładne fotki

Prawda. Ale już prostka poniżej i zakręt przy drodze, darzą ładnymi kropaskami.

Chociaż ostatnio, na samym zakręcie, jakiś meliorant mocno się napracował, żeby sp....ć miejscówkę :angry:

Pawle, gratki mimo, że to nie sezon na zębacze :D

@popper, dzięki Zgodzę się z tobą - meliorant zniszczył fajny zakręt - byłem tam wczoraj i pamietam jak wyglądał - teraz nie do poznania i zniszczona miejscówka :angry: