Sylwek K. Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Witam , ostatnimi czasy pojawiły się na rynku te kołowrotki w bardzo przystępnej cenie, tj ok.300 zł można już zakupić. Dodam również ,że poprzednia ich cena wynosiła ponad 400 zł. co zastanawia czy ten model jest może jakiś nie udany.Pytanie mam do użytkowników tego modelu kręcioła. Jak ten kołowrotek się sprawdza w łowieniu i czy warto go kupić bo do zakupu kusi 5 letnia gwarancja. Proszę o wypowiedzi na ten temat użytkowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edgar Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Pojawi się 2ka - bez carbonu - dlatego troszke tanieją Sam mam zamiar zakupić jeszcze tą wersje z carbonem - chętnie również dowiem się wiecej od użytkowników tego młynka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek K. Opublikowano 2 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 (edytowane) NIetety ale chyba nikt nie używa tego modelu, może jednak troszkę dołożyć i zakupić zaubera 4000 albo Daiwa Exceler S 2500. Cena jaka mnie interesuje to do max 350zł. Edytowane 2 Września 2013 przez Sylwek K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xbart Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 (edytowane) ja używam ultimy i nie polecam kupiłem go w zeszłym roku we wrześniu na początku była bajka lecz teraz jest tragedia zacina podczas deszczu był już smarowany teraz ma jakieś dziwnie akcje z terkotaniem dodam ze dwóch moich kumpli z którymi łowie tez je ma i każdy jest wadliwy a serwis smaruje i odsyła teraz będę kupował nowy kołowrotek i od dragona trzymam się już z dala dodam jeszcze ze mam wersje FD830 i łowie nim na Warcie co pewnie przyspiesza jego destrukcje ale mimo to nie polecam szkoda pieniędzy a przede wszystkim nerwów Edytowane 2 Września 2013 przez xbart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Hmmm, posiadam od marca fd 830i i juz pojechał na drugą reklamacje.Na sucho chodzi świetnie, masełko, ale już przy obrotówce nr 3 zaczyna coś stukać.Po pierwszej reklamacji nic się nie zmnieniło, mam wrażenie ze został odesłany bez otwierania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogirobert Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 (edytowane) Posiadam tego Dragona Ultima fd 830i już drugi sezon ,i nie zauważyłem aby było coś nie tak z tym młynkiem kręci się lekko i płynnie nawet pod obciążeniem.A używam go do ciężkiego spina główka 15gr w zwyż +guma i woblery 10cm.Ja jestem na tak. A dodam jeszcze od siebie że ten młynek dla dragona robi Ryobi. Edytowane 3 Września 2013 przez jogirobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek K. Opublikowano 3 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Dzięki za rady. No to trzeba pomyśleć o czymś innym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Odebrałem kołowrotek z drugiej reklamacji i nic ten sam problem Ponoc wymieniony smar! Tylko po co!?Przedemną trzecia reklamacja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 NIetety ale chyba nikt nie używa tego modelu, może jednak troszkę dołożyć i zakupić zaubera 4000 albo Daiwa Exceler S 2500. Cena jaka mnie interesuje to do max 350zł.Daiwę w tej cenie raczej bym odpuścił, bo to badziew. Podobnie jak tanie Shimano. To są oczywiście znakomite firmy, tylko zaczynają gdzieś od 1k złociszy. Bierz Zaubera, to świetne młynki w swoim przedziale cenowym. Praktycznie wszyscy użytkownicy są zadowoleni. Dwa czy trzy rozkręcałem i smarowałem, uważam że są ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Macałem u brata kolegi ultimę i za tę kasę to bardzo zły wybór. Słabe nawijanie nawet w porównaniu do excii lub zaubera. Wg.mnie to taka kopia spro passion/ecusima w nowej ,,budzie". Rolka identyczna jak w tamtych kręćkach. Nie mogłem porównać schematów, ale szczerze powiedziawszy nie bardzo mnie to interesowało Za tą kasę TD935i/excia jest kilka razy lepszym wyrobem. A poza tym jak w dragonie korpus i rotor jest z plastiku więc lepiej sobie odpuścić. Karbonowe wstawki nawet fajnie wyglądają. I tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 22 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 Używam Ultime od początku lipca i co najlepsze także była na gwarancji.. śmiech na sali Nawijanie gorsze niż w spro passion. Bardzo żałuje zakupu choć udało mi się kupić Ultimę za 275 zł. Za podobne pieniążki mogłem brać zaubera albo drugiego Team Dragona. Zobaczymy ile ten młynek wytrzyma. Byłem z nim na Wiśle ( główki 20-25 g + guma 3-3.5 cala ) daje jakoś radę. Oprócz nawijania i dziwnego chrobotania ( nie dzieje się to często ale jednak) jestem średnio zadowolony z tego młynka i jako użytkownik każdemu za takie pieniądze go odradzam. Kołowrotek powinien kosztować z 200-250 zł max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Odebrałem młynek z trzeciej reklamacji i narazie jest ok.W końcu nic nie stuka w środku.Zobaczymy jak długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 moze zamiast dragona brac pena sportfisher ? pancerna konatrukcja i nie slyszalem aby cos zlego sie dzialo z nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aksa Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 A poza tym jak w dragonie korpus i rotor jest z plastiku więc lepiej sobie odpuścić. W Ultimie korpus i rotor wykonane są z tworzywa kompozytowego, a nie z plastiku - róznica między nimi jest kolosalna.Kabłąk wykonany jest z rurki metalowej, powleczonej utwardzonym materiałem. Jeśli koledzy szukacie kołowrotka za niewielkie pieniądze, a przyzwoicie dobrego, to polecam obejrzeć Rock HD o stalowej przekładni, ze starej produkcji Ecpliz (to taka uproszczona Salina) oraz nowoczesny i naprawdę dobry RAW II Okumy - ten jest droższy.I warto szukać uizywki Salina. To kołowrotek do orki sandaczowo-sumowej.Może jeszcze gdzieś znajdziecie w dobrym stanie Okumę o nazwie Epix - to bardzo dobry w niskiej cenie kołowrotek.Dobre opinie o tych wymienionych kołowrotkach możecie znaleźć na róznych forach.Mam nadzieję, że pomogłem radą kolegom z cieńszym portfelem.. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 W Ultimie korpus i rotor wykonane są z tworzywa kompozytowego, a nie z plastiku - róznica między nimi jest kolosalna.Kabłąk wykonany jest z rurki metalowej, powleczonej utwardzonym materiałem.Tworzywo kompozytowe vel ,,plastik" nigdy nie będzie mocniejszy od metalu. A producenci nie napiszą że korpus i rotor jest z plastiku. Tylko tworzywo kompozytowe. Ładniej brzmi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi