Anguiler Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Takie zmaltretowanego jelca kiedyś wyjąłem zwijając feedera. Wisiał martwy na haczyku, pocięty i obdarty z łuski. Nie zauważyłem ani jak brał, ani jak coś brało jego. Biorąc pod uwagę to niewielkie nacięcie i obdarty z łuski grzbiet można przypuszczać co go zaatakowało i w jakim rozmiarze?. Na żywe i martwe rybki nigdy nie łowiłem, więc nie mam porównania, ale typowałem dobrze ponad wymiarowego sandacza. A wy jak sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 ryba piła <_< mi się wydaje że szczupak by go bardziej pocharatał... ino sandacz pozostaje że mu taką ryse zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Złowiłem trochę szczupaków na żywca i rybka taka wygląda jak pocięta żyletką. Też obstawiam sandała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanio Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Na moje oko to sandal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 mi też się wydaje że sandał, szczupak robi większe szkody w ciele ofiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssamer Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 moim zdaniem to szczupak w okolicach tej rysy są liczne mini pocięcia - zdecydowanie szczupak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Na podstawie tych ran 100% nigdy nie stwierdzi się co to za ryba zaatakowała. Jesli w tym miejscu spinnowałeś to możesz sam stwierdzić czy bardziej prawdobodobny szczupaczek czy sandaczyk. Gdybym miał obstawiać za własną kasę - obstawiłbym szczupka Po sandaczu były by większe rozdarcia.....a nie ciecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamP Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 Ja również stawiam na szupaka. Sandacz mógły go bardziej obedrzeć z lusek a slady nie były by takie głębokie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anguiler Opublikowano 28 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 Wyszło 4:3 dla sandacza. Dodam, że łowilem na płaskim, piaszczysto-twardym dnie, głębokość około 2 m, silny uciąg, raczej brak podwodnych przeszkód. Właśnie to jest w wędkarstwie najwspanialsze,że nigdy nic nie wiadomo do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 Ja równierz pare szczupaków już złowiłem na żywca i ślady ugryzienia sa charakterystyczne bardziej dla szczupaka niż sandacza także 4:4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 Im dłużej się przyglądam tym mam mniej pewności czy sandał czy szczupak Jeśli szczupak(a ta ranka coraz bardziej szczupacza mi się widzi) to bardzo delikatnie musiał go kąsnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argrabi Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Powinieneś koniecznie wymienić sygnalizatory na feederze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałR Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 a może ten jelec sam to sobie zrobił ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERTsandacz Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 A pomyślał ktoś,że to mógł być rak,który nie zdążył dokończyć obiadu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi