staszek Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Wróciłem z udanego wędkarsko urlopu i wracam do tematu poruszonego przed moim wyjazdem w temacie Kilery sumowe.Otóż chcę założyć Klub Przeczyce (może w przyszłości przekształci się w Stowarzyszenie-kto wie...) . Co chcę zrobić , jest tego dużo ale tak na szybko to myślę o skromnych początkach:- w tym sezonie zimowym chcę zatopić kilkanaście, kilkadziesiąt krześlisk dla sandacza- chciałbym by kilku członków Klubu zrobiło uprawnienia SSR i wspólnie z pozostałymi pilnowali by wody ( jak będzie nas 20 to zrobimy 5 grup po 4 osoby i każda grupa weźmie na siebie 1 tydzień w którym 2,3 może 4 razy przeleci się po zbiorniku i pogoni kłusoli)- chcę by Klub zrobił "nacisk" na istniejące pola namiotowe i sprawdzał np. ToyToye ( oczywiście przy współpracy z Sanepidem) bo setki osób w ciągu dnia gdzieś się chyba załatwiają!!!!- chcę dopilnować gminy by wystawiały więcej pojemników na śmieci i............wywoziły je częściej- chcę przy współpracy z PZW oczywiście dopilnowywać zarybień i np. że sami rozwieziemy narybek sandacza po jeziorze a nie wlejemy wszystko z rękawa w jedno miejsce- chcę zmienić ilości zarybień poszczególnych gatunków : zdecydowanie mniej karpia a w to miejsce więcej gatunków drapieżnych i gatunków typu lin ,karaś , leszcz ( wymiana genetyczna) Wszystko to chcę zrobić przy współpracy z PZW bo inaczej się nie da.Na razie to zamysł . Jeżeli macie jakieś propozycje pracy i sposoby na wdrożenie tego w życie to zapraszam do współpracy .NIKT za nas (PZW) tego nie zrobi. Sami za to możemy zrobić świetne łowiska z których możemy być dumni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepso Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Staszku, ze względu na liczne obowiązki i wieczny brak czasu trudno mi podejmować poważne zobowiązania ale razem z synem pomożemy Ci w ramach naszych możliwości.Możesz na mnie liczyć np. przy stawianiu krześlisk i zarybieniach. Reszta wyjdzie w praniu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Ja mogę co nieco pomóc w sposób wymierny, chociaż zbyt często tam nie łowię ale może kiedy PZW (Polski Związek Wałkarzy) się w końcu zreformuje lub rozpadnie zacznę tam częściej bywać.Krześliska proponuję zatapiać w okolicy marca. To mogę Wam zorganizować.Wcześniej igliwie po prostu się zepsuje/zgnije. Chyba, że zamierzacie przystrzelić sztuczne ( dłuższy włos niż na wycieraczkach do butów) ok 7-12 cm.Przynajmniej u siebie takowe stosuję i sprawdza się nieźle.Ramy (tzw. palety) proponuję zbijać z drewna olchowego, które zatopione w wodzie wytrzyma wiele, wiele długich lat.Ja na swojej wodzie krześliska oznakowuje pływakiem przymocowanym za pomocą grubej plecionki (ok. 100 kg) pływak z korka lub tworzywa.Jednak na takiej wodzie jak Przeczyce jest to po prostu wykluczone z uwagi na ciekawskich kłusowników, którzy widzące pływaki skojarzą z mięskiem i swoimi malutkimi rozumkami nie skojarzą, że wyciągając krześlisko spowodują szkodę z której pożytku mieć nie będą.Sporo tego aby tak się na forum rozpisywać bo czytają to również mało przychylni "wędkarze" i nie tylko wędkarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek Opublikowano 1 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 dzięki wielkie za zainteresowanie. Na bank coś wspólnie wymyślimy i zrealizujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Pogoria IV ?? Kuźnica Warężyńska tak.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek520 Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Trzymam kciuki niestety to nie moje rewiry.Jeżeli była by potrzebna jednorazowa pomoc piszcie na forum lub PW pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek Opublikowano 2 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 Pogoria IV ?? Kuźnica Warężyńska tak....Tak, jak na razie to woda bez opieki. Ma niby opiekunów w postaci PZW ale jest tam bezchołowieA potencjał olbrzymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 Tak, jak na razie to woda bez opieki. Ma niby opiekunów w postaci PZW ale jest tam bezchołowieA potencjał olbrzymi Zapewniam Cie, że "opiekunów" z siatkami ma na 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi