saw Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 Cześć,Czy ktoś miał przyjemność pływać na powyższych silnikach? Interesuje mnie porównanie kultury pracy i ogólnych wrażeń. O ile miałem przyjemność z yamahą F9.9 i niestety sprzedałem o tyle o hondach nie wiem nic a miałbym chęć na BF10 pozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Horn Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Filtry proponuję oryginalne... olej silnikowy właścieiw każdy półsyntetyk, chyba że na słone wody to marineNatomiast olej w stopie zawsze marine, ze względu na bardzo dobre właściwości mieszania się z wodą - chwalę yamalube gear oil) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hermano Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Szukam dla siebie silnika 10hp I pojawiło sie ogłoszenie na Allegro:http://allegro.pl/idealny-silnik-zaburtowy-honda-10-krotka-el-rump-i6116432207.html Nie widziałem jeszcze takiego malowania. Spotkaliście sie juz kiedyś z taka wersja? Warto sie tym zainteresować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piernik Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Silnik przemalowany- Honda zawsze jest srebrna- z resztą rumpel jest srebrny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 polak9 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Przemalowany to 100% pewne ale może stan być dobry trzeba sprawdzić z kimś kto wie gdzie zajrzeć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hermano Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 No właśnie problem w tym, że kurcze nie mam nikogo takiego co wie gdzie zajrzeć :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hermano Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 No już się wyjaśniło silnik sprzedany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 joza67 Opublikowano 9 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 A może mi ktoś powiedzieć ile wchodzi oleju do Hondy BF 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hi-lo Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Honda BF10Olej w silniku SAE10W-30 SG,SH,SJ,wg.API - 1,3 LitraOlej w przekładni SAE90 olej do łodzi GL 4/5 - 0,285 Litra PozdrowieniaMariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kwasek Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Witam, szukam świec do yamahy 9.9 2T z lat 80-tych.Koledzy jakie świece będą najlepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SkiDivPL Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 NGK model masz w instrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kwasek Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Instrukcji nie posiadam do silnika a chciałem zrobić remont, swiece plus czyszczenie gaznika. Olej w spodzinie już wymieniony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Wykręć jedną i zobacz jakie ma oznaczenia. Oryginalnie do japończyków idą NGK albo Denso. Ja brałem ostatnio Denso do Hondy, bo były 3 w cenie 1 NGK - trafiłem na wyprzedaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kwasek Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Dzięki???? jutro dopiero będę przy silniku a już dziś by zamowil. Muszę mieć pewny sprzęt do Twojej " byłej" skylli???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 (edytowane) BR7HS-10 ngk przerwa 0.9 - 1.0 Edytowane 4 Lipca 2017 przez womaly23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kwasek Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Sprawdzilem, na świecach jest oznaczenie B8HS NGK Wiec jakie Panowie kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 (edytowane) Moja literówka poprawiam B7HS-10 napewno te, spr przed chwilą w katalogu Edytowane 4 Lipca 2017 przez womaly23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert.Bart Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Witam jeżeli chodzi o porownanie w/w silników użytkowałem jeden i drugi .Zaczne od Yamahy kultura pracy na wolnych obrotach porównywalna w zakresie obrotów od 3000 tyś czyli pół gazu do max yamaha jest odrobine cichsza od hondy. Obydwa silniki sluzyły mi bezawaryjnie , spalanie paliwa porównywalne cena czesci , eksploatacja i sama cena silnilow nowych praktycznie taka sama.Z tego co widzę na rynku wtórnym używki w podobnej cenie.Reszta to sprawa gustu użytkownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
saw
Cześć,
Czy ktoś miał przyjemność pływać na powyższych silnikach? Interesuje mnie porównanie kultury pracy i ogólnych wrażeń. O ile miałem przyjemność z yamahą F9.9 i niestety sprzedałem o tyle o hondach nie wiem nic a miałbym chęć na BF10
pozdrawiam
Sławek
Top użytkownicy dla tego pytania
7
7
4
4
Popularne dni
14 Wrz
14
2 Wrz
10
4 Lip
9
6 Wrz
5
Top użytkownicy dla tego pytania
patu 7 odpowiedzi
saw 7 odpowiedzi
Czoper 4 odpowiedzi
puszek7 4 odpowiedzi
Popularne dni
14 Wrz 2013
14 odpowiedzi
2 Wrz 2013
10 odpowiedzi
4 Lip 2017
9 odpowiedzi
6 Wrz 2013
5 odpowiedzi
Popularne posty
Maciek1
W mim Tohatsu jest wyraźnie napisane w instrukcji że silnik należy dotrzeć i jest to wyraźnie opisane jak to etapowo robić, tak że silniki nowe nadal sie dociera aby długo i bez problemowo z nich późn
puszek7
Dokładnie. Przysiadłem do instrukcji od mojego Mercurego i też musi być łagodniej traktowany. Temat w sumie na oddzielny wątek. Więc koniec wywodów bo Sławciu nie oto w temacie pytał
suhhar
to tez zalezy chyba czy 2 suw czy 4 suw nie ? slyszalem yamaszke 25 km 2 suw cichsza od hondy 2 km 4 suw ktora ma moj brat i ta jamaszka poprostu mruczała a zapierniczała....
Opublikowane grafiki
67 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi