Skocz do zawartości
  • 0

Echo sprowadzane z USA

szewer

Pytanie

Witam

Mam możliwość sprowadzenia z USA echa, myślałem o Humminbird Piranha Max 220 i pewnie przy tym wyborze pozostane.

Moje pytanie jest nadstępujące, jak w echu będą pokazywane temperatura i odległość? Czy będzie to system metryczny czy angielski. Może ktoś z Was sprowadzał już taki sprzęt zza oceanu i orientuje się w tym.

I drugie pytanie, czy w wypadku kiedy będzie system angielski, jest możliwość zmiany softu i zmiany systemu na metryczny.

Dzięki pomoc

Szewer

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Na wstępie witam wszystkich.

Sam sprowadziłem sobie Eagle Fishmark 640C.

Jeżeli będziesz sprowadzał przez kogoś znajomego to niech zapyta przed zakupem, jeżeli np. przez ebay to musisz zapytać sprzedawce, moja echosonda była w dwóch opcjach tzn system metryczny i stopnie celcjusza i ta opcja była troszkę droższa opcja z metryką angielską

jest ciut tańsza.Tak że przed zakupem koniecznie musisz się zapytać, gdyż oni raczej używają Fahrenheita i yard.

pozdrawiam

• 0

...myślałem o Humminbird Piranha Max 220 i pewnie przy tym wyborze pozostane...

Moim zdaniem to najgorszy wybor.Lowrance/Eagle albo Garmin trzeba brac...

Wiekszosc tego typu sprzetow ma mozliwosc wyboru w menu odpowiedniego systemu, aczkolwiek pamietam, ze wlasnie sondy f-my, ktora chcesz kupic, i wlasnie w opcji sciaganej indywidualnie(w bardzo przystepnych cenach) tego wariantu nie mialy.

Jezeli kupilo sie sonde z wbudowanym danym systemem, bez mozliwosci w menu jego zmiany, to raczej bedziesz skazany na sdzielenie przez 3 wskazan glebokosci.

To co napisalem jest oparte na wiadomosciach sprzed kilku lat ale mam wrazenie, ze w kwestii rankingu niewiele sie zmienilo, w sondach amatorskich/

Gumo

• 0

Tak. Lowrance/Eagle to sprawdzone firmy (firma, bo ta sama robi obie marki).

Przy wyborze echodsondy pamietac tez nalezy - chyba ze sie ma lódz, a na niej silnik i pradnice - ze obecnie produkowane wyzsze modele maja kolorowe wyswietlacze, co skutkuje zwiekszonym poborem pradu i koniecznoscia brania dwóch akumulatorów na caly dzien lowienia. Ale co kto lubi...

• 0

Witam,

spodziewaj się, że będzie tak jak napisał Gumo. W kraju mozna sobie z tym problemem poradzic ale z tego co pamietam to kosztuje to 200zł plus koszty przesyłki urządzenia, co czyni zakup tego urządzenia mało opłacalny. Lepiej dołozyć te pieniądze i kupic model innej firmy. Poza tym cześc firm, np. Cabelas nie chce wysyłać urządzen tej firmy poza Stany więc jesli planowałeś zakup z wysyłka bezpośrednią do kraju to i z samym kupnem mozesz mieć problem.

Marek

• 0

Witam,

Mam jedno pytanko związane z echo, być może głupkowate ;) Czy przy zakupie echo np takiego Eagle® FishMark™ 480 Fishfinder

http://www.basspro.com/webapp/wcs/stores/servlet/Product_101 51_-1_10001_52527_200001001_200000000_200001000_200-1-1 trzeba dokupić jeszcze jakiś sprzęt dodatkowy? Akumulator? Jakieś oprzyrządowanie.

Dzięki za pomoc.

ps. nie mogę znaleźć informacji, ale jak rozumiem to echo nie ma problemy z metrami? / znalazłem, nie ma problemu B)

• 0

Musisz dokupić akumulator żelowy 7Ah koszt ok 50 zł, ładowarka ok 50 zł i do tego jeszcze uchwyt ok 80 zł lub przyssawka ok 70 zł

http://www.allegro.pl/item335961704_akumulator_i_ladowarka_d o_echosond_nowosc_.html

http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/products.php?groups= 5&assortment=62&producer=854&kind=4332

• 0

Jeśli chodzi o zakup echa ze Stanów - ostatnio też to przerabiałem, przy czym ja chciałem kupić na ebay.com. Nie wiem ile kosztuje teraz Humminbird Piranha Max 220, ja chciałem zakupić Humminbird FishFinder 565 - cena na ebay.com ok 500 zł, do tego przesyłka ok 50 $, cło, podatek i zrobiła się kwota ok 700 zł (w Polsce ok 1500 zł). Poszukałem dobrze w necie i znalazłem Eagle Fish Mark 320 za 790 zł przeceniona z kwoty 1200 zł - koszty przesyłki gratis. Defakto różnica jest 140 zł...ale byłem pewien, że miara jest w metrach i stopnie w celcjuszach, no i ewentualna gwarancja na miejscu. Kolejny powód to marka, szukałem na forum w archiwum i nie wiem dlaczego ale o Eagle forumowicze maja duuuużo lepsze zdanie. Ale wybór należy do Ciebie.

http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/products.php?groups= 5&assortment=62&producer=358&kind=3895