Zaks Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 Witam, może używa ktoś tego multika i mógłby coś o nim napisać? jak się sprawuje, od ilu g można rzucać? pasowałby do wędki do 18 g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogalson Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 Producent podaje "Zoptymalizowana waga szpuli aluminiowej". Do tego szpulka wygląda na całkiem pojemną, a plecionka też troszkę waży. Szpulka z plecionką pewnie przekroczy masę 20g i da radę rzucić główką + coś od 5g na krótko, ale o woblerkach 5g możesz zapomnieć. Warto zalożyć konto na ebayu i tam licytować np 1001 albo 101d w tej cenie + przesyłka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 Witam .Mam zwykłego Ixorna (ten Aquilla wygląda identycznie ),szpulka jest ciężka i spokojnie możesz rzucać dopiero od 5gram główka+guma ,i to też zależy od kijka i wprawy . Do kiljka takiego jak napisałeś ,to raczej wybrałbym coś innego .Jak kolega wyżej napisał : scorpion 1001,curado 51 .. .Pozdro . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 rogalson miales ten multik ze piszesz ze nie da rady ? ja mialem i na kiju medium ( do 1 uncji ) rzucalem obrotowka nr 2 ( 6 gram ) na okolo 20 metrow a mistrzem w cascie nie jestem( 4 lata praktyki ) wobler 5 gram z malo ktorego multika dobrze poleci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaks Opublikowano 4 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 (edytowane) Witam .Mam zwykłego Ixorna (ten Aquilla wygląda identycznie ),szpulka jest ciężka i spokojnie możesz rzucać dopiero od 5gram główka+guma ,i to też zależy od kijka i wprawy . Do kiljka takiego jak napisałeś ,to raczej wybrałbym coś innego .Jak kolega wyżej napisał : scorpion 1001,curado 51 .. .Pozdro . naprawdę potrzebny mi jakiś scorpion czy tam curadziak żeby rzucać główkami od 5g + przynęta? :/cięższy kij jest mi niepotrzebny, bo główkami łowię max. 10-12g Edytowane 4 Września 2013 przez Zaks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 Nie ,scorpion nie jest Ci potrzebny .Ale jeśli chcesz rzucać komfortowo przynętami 5-cio gramowymi ,to Roybi nie jest do tego przeznaczony ale już(tak jak pisałem wyżej) 5gram+guma ,a jeszcze lepiej 7gr.+guma ,przy kijku ,który wyminiłeś będzie OK .Tym bardziej ,że wyregulujesz hamulec i docisk szpulki ,to dasz radę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaks Opublikowano 4 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 no i wszystko jasne, dzięki za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 Hej Pany! Śledzę od jakiegoś czasu dział baitcastingu. Z dnia na dzień czytając wasze posty coraz bardziej się nakręcalem, w końca nie wytrzymałem i podjąłem decyzje. Muszę spróbować casta!!! Wiem ze gdybym zapytał jakiego multika byście mi polecili to posypało by się: "bierz curado, kup revo, tylko citica!" Z waszych opinii domyślam się ze to świetne maszyny, ale przyznam ze mój budżet na ten cel jest mocno okrojony a w zasadzie nie mam go wcale :)a sprzęt muszę kompletować od podstaw, łącznie z przynetami. Dlatego też szukam złotego środka, i zainteresował mnie ten ryobi. Wiem ze to nie najwyższa półka.. baaa! Nawet nie średnia ale za shimano albo abu muszę wybulic 400-500 za uzywke a tego mam za 300 z haczykiem nowego. Na początek chciałbym rzucać slaiderami 7-10, i jakimiś gumkami 10-20g za zębatymi. Gdyby mnie wciągnęło w przyszłości to może z czasem dojdzie jakiś kijek na bolki, sandały.... Czy ten kręciołek sprosta tym wymaganiom? Do marki nam już zaufanie po doświadczeniach ze spina. Nie spodziewam się cudów ale może coś z niego się da wycisnąć... Zależy mi na opinii osób które użytkowali lub użytkują go i przepuscily przez swoje ręce parę młynów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batza Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 (edytowane) Kręcisz prawą ręką? Jeśli tak, to masz świetną ofertę citici 200e od @mekamila na m.pl Ew. Rojo/Capricorn/Procaster Special Edition Edytowane 26 Października 2013 przez baca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myku1987 Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 To może Cormoran Blak Star Jerk+ Savage Gear MPP Jerk do 75gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi