Andrzej Stanek Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 WITAM WSZYSTKICH FORUMOWICZÓW. Jestem fanem wielu metod wędkowania, z dorobkiem kilku dekad w naszej super organizacji (PZW).Jako stary wyjadacz sądziłem, że entuzjazm i emocje związane z technikamiwędkowania mam już w znacznej mierze za sobą. Byłem w błędzie.Wasz portal i dyscyplina trzymania kołowrotka inaczej popudziły moją wyobraźnię.Zamówiłem sobie poprzez polskiego importera dwie maszynki do zabawy nad wodą.Jedną z nich jest 201 DC. Takie cacuszko sterowane numerycznie.Fajna sprawa - i co dalej? Jako esteta i miłośnik dobrego sprzętu postawiłem na kijek MB.Ale który model...? Przejechałem cały portal, byłem chyba wszędzie. I mam go - Mefisto.To jest to. Zdeklarowny na ten kij szukam możliwości nabycia go. Czy ktoś może mi pomóc...?Nastawiam się na szczupaki, sandacze, sporadycznie głowatka, pozostałe gatunki łowię na spining i muchę.Jestem także zapalonym karpiarzem. Będąc często po kilka dni nad wodą, namierzyłemparę niezłych zębali. Mam nadzieję, że poczuję ich moc na nowym sprzęcie.Przynęty pod ten zestaw to woblery i gumy w przedziale 10 - 70 gram. To mi wystarcza.Łowię głównie z brzegu na wodzie w granicach od 1,5 do 10 m głębokości,w dystansie do 40 metrów od brzegu.Mam łowisko gdzie zestawy prowadzi się kilka metrów od brzegu - skalisty spad na głębokość 8 m.Czy podzielacie moją trafność wyboru kija, może jakieś inne propozycje...?Lubię mieć fajny zestaw w ręce i nie wynika to z chęci imponowania innym.Jestem na tym etapie w naszej męskiej wędrówce, że realizuję marzenia młodzieńca.Wędkuję głównie sam, starając się poprzez kij widzieć to czego mieszczuchy nie widzą. Pozdrawiam Wszystkichi do zobaczenia nad wodą... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 witam!z megabassami jest ciężko:oto stan magazynowy z plat: We have the following Megabass rods now . F3 1/2-59XSGti .........1F4-74XS .........1F7-77X THP .........1OROCHI Peak Performance F6-72DG ........1OROCHI Peak Performance F5-70DG ........1 Pozostaje Ci jedynie uderzyć do megabass usa - powinni Ci pomoc.ja sam czekam na kija od nich. poza tym proponuje rozwazc zakup kijamajor craft z serii arrival side 7ARC-70XX 7.0 16-30 1/2-4 REGULARpodobne parametry, nieco dłuższy o cieplejszej akcji.oczywiście wykonanie ect. made in japan.sam takiego posiadam, niestety jeszcze nie testowany.cena b. przystępna,z przesyłką 250 europozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Cześć,Chyba będzie krótko - jeśli chcesz na prawdę coś fajnego pod niniejsze wymagania:- 10-70g- szczupaki i sandacze- gumy i woblerki (ale nie jerki)- łowisz z brzegu To ja bym kupił EverGreen Temujin TMJC-70XH Amazon Flip. Krótko charakteryzując - potworny dolnik i subtelna szczytówka rodem z wędziska 1 oz. (stalliona - chyba nawet delikatnie cieńsza). Świetna uniwersalna wędka do takich celów jak podałeś. Spiralnie zbrojona, skromnie ale bardzo ładnie wykończona. Mephisto to raczej potworna moc od szczytówki do dolnika - super do jerkowania ale ... do łowienia na gumy z opadu mało subtelna (szczytówka prawie nie pracuje pod gumami). PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 27 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Dzieki za podpowiedź.Biorę w takim razie pod uwagę dwa kije, ten który sugerujesz i kol. Peresady: ARC-70XX 7.0 16-30 1/2-4 REGULAR Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Arrivale są megawypierdaśne - naprawdę super wędki za rozsądną cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Powinienem mieć za kilka tygodni 2 Evergreeny Amazon Flip oraz w końcu swojego Megabassa Sight Fischer pod spiner....zobaczymy jak się sprawdzi na łódce w sezonie. Jak dostanę wędki wrzucę fotosy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Amazon to chyba jedna z najbardziej uniwersalnych wędek castingowych jakie znam. Mówię o grubej rybie łowionej na gumy i wobki. Na jerki to Mephisto rządzi. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Remku przez Ciebie kiedyś sam będę pragnął Mephista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Cześć,Chyba będzie krótko - jeśli chcesz na prawdę coś fajnego pod niniejsze wymagania:- 10-70g- szczupaki i sandacze- gumy i woblerki (ale nie jerki)- łowisz z brzegu To ja bym kupił EverGreen Temujin TMJC-70XH Amazon Flip. Krótko charakteryzując - potworny dolnik i subtelna szczytówka rodem z wędziska 1 oz. (stalliona - chyba nawet delikatnie cieńsza). Świetna uniwersalna wędka do takich celów jak podałeś. Spiralnie zbrojona, skromnie ale bardzo ładnie wykończona. Mephisto to raczej potworna moc od szczytówki do dolnika - super do jerkowania ale ... do łowienia na gumy z opadu mało subtelna (szczytówka prawie nie pracuje pod gumami). PozdrawiamRemek bardzo ładny ten ever green.tak dla równowagi warto również rozważyć propozycję major craftaw serii arrival i arrival side 7 są tam dwie wędki o bardzo podobnych parametrach. cena za to jest niższa, więc będziesz miał wybórpozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 I jeszcze jedno...jeśli oczywiście mogę na ten temat wspomnieć... za kilka dni będę miał wykaz EverGreena tego co jest w tej chwili dostępne, kilkanaście modeli, to samo dotyczy Megabassa. Jeśli ktoś będzie zainteresowany wykazem proszę o privy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Persada, chyba będę musiał kiedyś zrobić wizję lokalną tych MC. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 witam!moim zdaniem to naprawdę fajne kijachy w dość przystępnej cenie.warto ażebyś je pomacał. dodam tylko że kij o którym wcześniej pisałem porównując go do mephista waży nawet podobnie pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Jest szansa że na zlocie będzie kilka sztuk do obejrzenia, ja będę miał dwa beneyro, a może jeszcze arrivala jak się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 27 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Dzięki Wszystkim za cenne uwagi.Od nadmiaru info łeb mi pęka.Na dodatek zamówione kręcioły mają opóźnienie.Chyba ruszę na ciepłą wode po mocne wrażenia. Pozdrawiam Wszystich, idę spać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 firma olympic zbudowala swietna serie wedek typu crankbait, te kije sa lekkie, mocne a zarazem nadaja sie swietnie do polwu na woblery (to juz samej definicji), swimbaity i gumy, lowilem w grudniu takim kijaszkiem i bylem mile zaskoczony, stosunek ceny do jakosci jest rzadko spotykany http://www.olympic-fishing.co.jp/g_rodrange/vigore_v/vigore_ v.html rozwazylbym tez budowe wedki w jednej z 'naszych forumowych' pracowni lub zakup wedek proponowanych obecnie przez kolege hasior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 Olimpic to już troszeczkę inna koncepcja snobistycznego japońskiego sprzętu porównaj Pitt choćby rękojeści - MB -> custom a Olimpic -> matagi. Myślę jednak, że funkcjonalnie mogą być całkiem fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 remku, dobrze wiesz, ze ja nie lize uchwytow moich wedek przed snem, ja je trzymam w dloni, czasami upaprane sluzem zlapanej przed chwila ryby, byc moze wymieszanym z blotem ...to czy olympic to inna forma snobizmu, to ja sie na tym nie znam, natomiast wiem, na co stac te wedki, o ktorych pisalem ... notabene sparowane z DC swietnie leza w dloni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi