yannnusz Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 8)Od ponad roku wędkuję w Shannon /głównie spinning/ i ciągle nie mam dość. Jest tyle ciekawych , wręcz , bajkowych wędkarskich miejsc , że żywota wędkarskiego mało aby je wszystkie zobaczyć , o obłowieniu nie wspomnę. Efekty jakie przynosi łowienie w regionie Shannon /rzeki i jeziora/ mogą , u wiekszosci wędkarzy łowiących w polskich wodach,wywołać wstrząs. Nie będe więcej zachwalał, wystarczy przeczytać relację z forum. Poszukuję kolegi wedkarza /mile widziany spiningista/ z zasadą wędkarską NO KILL , na wędkarskie wypady po rzece Shannon i nie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 z tego co pamietam to peresada byl zachwycony ta rzeka wiec na pewno bedzie chetny PS. witaj na forum może wrzucisz kilka fotek - chociazby miejscowek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yannnusz Opublikowano 27 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 WITAM WSZYSTKICH! Jak warunki sprzetowe pozwolą to będą i fotki. Na razie zbieram doswiadczenie i kontemluje to co w kraju nie wszędzie już możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 witam!ze @standerusem walczymy już jakiś czas na tej rzece.to piękna woda pozdrwiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Ano walczymy Zobacz tutaj: http://www.jerkbait.pl/?p=161 i tutaj: http://www.jerkbait.pl/?p=166 Pozdr jeszcze z Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 WitajWidzę ze pojawił się następny maniak w okolicy, w sumie to chyba trzeba będzie drugą łódkę zainstalować, albo jakieś dyżury wyznaczyć, zmiany... Od ponad dwóch lat łowię regularnie na Shannon, tak jak kiedyś byłem zakochany w Wiśle tak chyba teraz mam to z Shannon. Piękne miejsce, potężne ryby, w większości miejsca trudno dośtępne z brzegu, co dzięki Bogu dość mocno redukuje wpływ naszości na tą wspaniałą rzekę. Nad Shannon mieszkam ja i Ramay, niedawno pojawił się na forum Przem147, w Banagher masz Krista444, więc znajomych jest dużo. Jeśli chodzi o dobranie się do poważniejszych miejscówek to jednak łódź jest niezbędna, mimo że to tylko rzeka to nie polecałbym schodzenia poniżej 17stóp - potrafi potężnie przywiać, a pływające od wczesnej wiosny do późnej jesieni cruisery też robią swoje, dlatego moim zdaniem 17stóp i 10koni to podstawa do pływania po tej rzece.Jak bys chciał wpaść pogadać czy na ryby to daj znać, co prawda teraz rzeka nieczynna z powodu powodzi, ale na jeziorze najbardziej wytrwali mogą liczyć na kontakt z rybą.Na wiosnę na przełomie kwietnia maja chcemy zorganizować zlot nad jeziorem, jest szansa że jednym z sektorów zostanie rzeka, jeśli sprzetowo się wyrobimy (znaczy wynajem łodzi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 skoro wątek o shannon się rozszerza to może warto podać tym którzy tego linka nie znaja niniejszy:www.fishingmagic.comna tamtejszym forum jest sporo miejscowek, sposobow oraz innych ciekawych rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krist444 Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 witamJa tez jestem z Banagher jak pojedziesz na rybki to daj znac na prv do sie dogadamy Pozdrawiam Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przem147 Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 calkiem możliwe ze spotkania forumowiczow z irlandi będą liczniejsze niz spotkania krajowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 O ile uda się znaleźć kwaterę za mniej niż 35e/noc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 Kto wie - może i ja odwiedzę Irlandię z kijaszkami w ręku Moi trzej bracia tam pracują - okolice Kinsale I jak się z nimi zgadam oraz wolny czas znajdę to na pewno Irlandię odwiedzę Naczytałem się o połowach @Standerusa i innych że wyjścia nie ma i trza będzie spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi