Guzu Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 (edytowane) WitamNie wiem, czy widzieliscie liste opublikowana w USA.TOP 10 wszechczasow jak chodzi o woblery na walleye (US Sandacz) http://www.angling-international.com/salmo-hornet-named-as-top-walleye-crankbait-of-all-time/ Wygrac takie TOP 10 to naprawde osiagniecie!Pozdrawiam i gratuluje Guzu Edytowane 3 Września 2013 przez Guzu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Ja lubię, hornet i minnow były u mnie pierwsze i są nadal w pudełkach, nawet te stare (a zwłaszcza te stare). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Również lubię zwłaszcza te z 1 kotwicą. Z pozdrowieniami,drzejko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gunther Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Ja na małe hornety połowiłem kleni i okoni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Szczerze to dla mnie ideał uniwersału. Kleń, okoń, szczupak, sandacz, pstrąg, troć, jaź, boleń. To wszystko siadło na horneta :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Hornet 4cm to jeden z najlepszych woblerow kleniowo-jaziowych. Szczególnie czarno złoty.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Ja lubię, hornet (...) były u mnie pierwsze i są nadal w pudełkach, nawet te stare (a zwłaszcza te stare). Hornet 4cm to jeden z najlepszych woblerow kleniowo-jaziowych. aha, zwlaszcza te stare ... niesamowicie lowne kleniowce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 3 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Od siebie napisze, ze kiedys duzo wiecej lowilem na Hornety. Teraz niemalze ich nie zakladam podczas spiningu. Najczesciej korzystam z 9tki podczas trollingu za szczupakiem i sumem.Kiedys moim ulubionym woblerem byl Hornet 4 SDR black tiger czy jak on tam sie nazywal. Przy lekkim zestawie (wedka 10 lb) na graniczym Bugu naprawde robil swietna robote....na zmiane z minnowem 6 S. Teraz, gdy lowie z pontonu, a nie przemierzam brzegow duzych rzek maszerujac, lowie raczej na woblery plycej chodzace. Rodzina "szerszeni" jest wyjatkowa - od kleniowych mikrusow przez uniwersalne po naprawde agresywne 9tki do polowu ryb DUZYCH.Takie wyroznienie, jak to zalinkowane to moim zdaniem autentyczny powod do dumy. Z Top 10 probowalem wiekszosc "pozycji" i uwazam, ze znalazly sie w tym zestawieniu naprawde KONKRETY. Pozdrawiam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Pamiętam jak się pojawiły. Najpierw podchodziliśmy do nich z dużą dozą nieufności, jak do wszystkich produktów made in Poland w tamtych czasach, potem okazały się objawieniem. Jakością nie ustępowały wszechobecnej Rapali, za to cena była sporo niższa. Bardzo dobre woblery.Choć akurat w tamtym czasie w pudełku miałem głównie Gębale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Czy go lubię?Nie wiem,ale na pewno szanuję, bo to zasłużona konstrukcja. Odrobinę wkurza mnie w nim ta jego "wszystko łowność",właściwie nie złowiłem na niego tylko bolka,reszta drapieżników zaliczona. Może wydać się dziwne że koleś nie lubi wobka za to że ten łowi wszystko,ale powód jest taki że nawet modele 4-5cm skutecznie kuszą jegomościa z wąsami ,a to przy mocy zestawu z którym najczęściej włóczę się po rzece (10-15lb) , strasznie deprymująca przypadłość tego woblera. Oczywiście cieszy mnie sukces w owym rankingu polskiego producenta .Na dzień dzisiejszy w pudełku brak nawet jednej sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Eeeeee. Tam. Wobler ze słynną "akcją X" na pierwszym miejscu pudła? A prywatnie to póki co największego okonia dał mi ten wobek. 6cm SDR w kolorze Yellow Dace...Przydzwonił, aż miło!Fajne, mocno mieszające wodę przynęty- pewniak w pudełku rzecznego spiningisty. Od jaziokleni przez trollingowe i nie tylko penetrowanie głębin i toni dziewiątką...Fajny jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 (edytowane) Gratuluje Firmie Salmo ! Osobiście teraz nie przepadam ! Natomiast starsze modele z węższym sterem bodaj H 4 F i H 5 F uzbrojony w dwie piekielnie ostre gamakatsu ultra fine w swoim czasie, na mojej wodzie był to prawdziwy killer na pstrągiU. Edytowane 3 Września 2013 przez Ugly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 (edytowane) Czy go lubię?Nie wiem,ale na pewno szanuję, bo to zasłużona konstrukcja. Odrobinę wkurza mnie w nim ta jego "wszystko łowność",właściwie nie złowiłem na niego tylko bolka,reszta drapieżników zaliczona. Może wydać się dziwne że koleś nie lubi wobka za to że ten łowi wszystko,ale powód jest taki że nawet modele 4-5cm skutecznie kuszą jegomościa z wąsami ,a to przy mocy zestawu z którym najczęściej włóczę się po rzece (10-15lb) , strasznie deprymująca przypadłość tego woblera. Oczywiście cieszy mnie sukces w owym rankingu polskiego producenta .Na dzień dzisiejszy w pudełku brak nawet jednej sztuki Ja myślę, że to też trochę przypadłość naszej wody.W zasadzie tylko dłubanie okonków na paprochy i brzegowych paszczaków jest wolne od groźby zakolczykowania wąsatego. A i tak można się zdziwić. Po zmroku to nie mówię, strach bez 50lb iść pokusić klenie. Z drugiej strony łowienie sumów będzie się wiązało - poza szeregiem dni i nocy bez jednego brania - z holowaniem czasem nawet i niebrzydkich ryb pozostałych gatunków zupełnie beznamiętnie. Wyjście widzę takie - dla zdrowia psychicznego łowić tylko na mastodonty, żeby poza wąsatymi wszystko inne uciekało. P.S. To taki OT na granicy tematu o uniwersalności Horneta, choć sandacza na niego nie miałem, za to dziesiątki szczupaczków i okonków przy kleniach.Gratulacje za wygranie tego plebiscytu dla firmy Salmo. Szerszeń potrafi. PozdrawiamGrzesiek Edytowane 3 Września 2013 przez Maynard 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 Boluś ze stojącej wody. Stare dzieje. Skusił się na Horneta 5.Wolałem jednak modele ze "starym" sterem 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 Wolałem jednak modele ze "starym" sterem Ja też, nie wiem do dzisiaj czy sobie tego nie ubzdurałem, ale na podkarpackich wodach biły na głowę łownością te nowsze. Inna sprawa, że częściej nimi łowiłem. No i koniecznie w kolorze starego złota. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 ..to coś przyklejone do dna też zassało black tigera 4cm ... i tez okazało się black..cat`em 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 Heh Patryk,na łódce jest ten plus że nie trzeba spaceru urządzać........i liczyć na to że następna "dziura" jest płytsza niż my sami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 Wiślany boleń na Horneta 3cm . Na Wiśle sprawdza się znakomicie. Wszystko można na niego złowić......a nie, szczupaka nigdy nie złowiłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Patu ale aura od Ciebie bije... normalnie tylko aureolki brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Brawo Salmo! to jest wynik. Sandaczy u nas nie za wiele ale klenie chętnie reagują na te woblery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 5 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Sandaczy kilku pojmalem na horneta... Rozmiarowka przynety nie do konca sandaczowa, ale i zestaw byl conajmniej o 3 kalibry za gruby Braly... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 @mifas, zdjęcie sprzed x lat,wtedy byłem jeszcze święty:P...aureolka juz zdjęta...pis-iorem też nie jestem:P z moherowym beretkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 5 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Patrzac na ta fotke z sandaczowa mordka przypomnialo mi sie jeszcze jedno zdjecie z szerszeniem i sandaczem W roli glownej "Sub Zero" czyli @bassket 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 5 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Bassket & Hornet 9 jako zgrany zespol Do tego zolty gosc na lodzi - smakosz szerszeni Gdyby nie zamowilowania @bassketa do kinematografii fotek z udzialem sumow i szerszeni mogloby byc wiecej ... Pozdrowienia dla Kamila! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Lubię tylko Hornety z 90 - tych lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi