michallucek Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Witam panowie czy ten kołowrotek jest coś wart ...napiszcie proszę swoje opinie troć sandacz szczupak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 A czy taka fajna miejscowka kolo drzewa kolo mnie da rade? Panowie jest tam cos? Jaku duze? Rwal nac kup i zobacz gorsze jak jaxon nie bedzie... . Chcesz by za 400 pln dawalo rade zawsze we penna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Jeżeli wpiszesz w wyszukiwarce "Technium 4000" a nie "Technum 4000" to znajdziesz sporo o tym kołowrotku 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 bardzo dobre.posiadam 1 technium i 2 supery 2500FA. technium ma już ponad 10latek i ma się dobrze.stosuję do przynęt 8-25g.według mnie to pierwsze najlepsze i lekkie konstrukcje malezyjskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Witam panowie czy ten kołowrotek jest coś wart ...napiszcie proszę swoje opinie troć sandacz szczupakWitam .Panie Michale, to dobry kołowrotek i znieśie wszelkie trudy w Pana łowieniu.Ma bardzo dobrą przekładnię,bardzo dobrze nawija linkę na szpulę,dzięki "super slow oscilaton",oraz co ważne nie jest przebudowany w "pierdoły", ma to co trzeba.Jedynie po prawej stronie korbki należałoby wymienić tulejkę na łożysko ( 13x7x4 ). I młynek na wiele lat.Niech Pan nie wierzy w te wszystkie bzdury z Internetu o słabośći Malezyjskiej produkcji. PozdrawiamJozef Leśniak 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 mialem 5000fa,radze poszukac cos innego,chociazby wspomnianego penna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 (edytowane) Skoro Pan Józek rekomenduje to napewno warto kupić!Pewnie już niejeden był u niego w serwisie i widział co jest w środku. Edytowane 3 Września 2013 przez Łukasz W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Przekornie zauważę, że skoro niejeden był w serwisie, to kręcioł raczej marny Żartowałem oczywiście. Rozumiem że konserwować trzeba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 dobre młynki po 10 latach użytkowania dalej latają.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Wlasnie mialem posluzyc sie slowami pana Lesniaka ktory kiedys pisal o technium fa, ale jak widac fachowiec sam zabral glos i jego slowami bym sie sugerowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 Przekornie zauważę, że skoro niejeden był w serwisie, to kręcioł raczej marny Żartowałem oczywiście. Rozumiem że konserwować trzeba.He,o konserwację mi chodziło : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 kolega zabił Techniuma 4000 w miesiąc bardzo intensywnego łowienia, ale ciągał nim główki 50g i 6' kopyta w agresywnym podbiciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 kolega zabił Techniuma 4000 w miesiąc bardzo intensywnego łowienia, ale ciągał nim główki 50g i 6' kopyta w agresywnym podbiciuTakim arsenałem można i zabić slamerka 260 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 Sa techniumy fa,fb,fc czyli jak to w zyciu bywa biorac pod uwage lata produkcji, dobre-srednie-zle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 Takim arsenałem można i zabić slamerka 260 chyba nie poddał by się tak łatwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 Sa techniumy fa,fb,fc czyli jak to w zyciu bywa biorac pod uwage lata produkcji, dobre-srednie-zleBardzo trafne podsumowanie jeżeli chodzi o żywotność. Dodam że sam pośiadałem tem model kołowrotka przez 9 lat ( był w użyćiu u mnie cały czas i lekko nie był traktowany ),a w tym roku sprezentowałem go dla mojego zięćia.Nadal jest sprawny,nie "ząbkuje" ,nie ma luzów, kręci aksamitnie i sądzę że posłuży u zięćia następne 9 lat. PozdrawiamJózef Leśniak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 jak wspomniałem mój 2500FA ma prawie 12lat.faktycznie łożysko trzeba wymienić a przy okazji smar oryginalny także-nie lubi wilgoci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 no tak busz231 ale ty piszesz o 2500 a chlopak potrzebuje kolowrotka na trocie,sandacze,szczupaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 przecież to ten sam model tylko większy rozmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 (edytowane) no tak ja mam raczej na mysli to ze nie kazdy kolowrotek 2500 ktory dzielnie sluzy do lzejszego lowienia sprawdzi sie przy ciezkim lowieniu a za takie uwazam gatunki ryb ktore chce nim polawiac kolega michallucek i do tego wyraznie podal rozmiar,nie bede sie juz wiecej nad tym rozwodzil,ja tez o ten kolowrotek pytalem na forum ,i kilka osob mi go odradzalo (pisze o ciezszym spinie )niestety nie posluchalem sie ,wydawal mi sie solidny a okazal sie totalna kupa Edytowane 4 Września 2013 przez didi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 w porównaniu do slamera to nawet nie ma o czym mówić.kolejna sprawa to użytkownik-jeden łapie inaczej i szybko zajeżdzi kołowrot innemu będzie służył latami.mój nie miał lekko-główki do 15g+9cm guma,slidery tonące 7cm,i woblery do 9cm nawet sdr-y.głównym przeznaczeniem połowu był szczupak w jeziorach.współpracował ze spinem do 35g więc lekkiego życia nie miał i z czystym sumieniem mogę polecić.wydaje mi się że w dużym stopniu ma znaczenie wymiana łożyska wcześniej wspomnianego bo jak tuleja się wyrobi to i przekładnia dostanie po zębach i żaden dentysta nie pomoże. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 np u mnie szczupak najlzej to kopyto 12cm i 20gram glowa i do tego ciezaru zapewniam szybki jego zywot,a ta tuleja plastikowa na kole nie jest jedyna ,caly worm shaft jest podpart na tulejach z plastiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michallucek Opublikowano 5 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 witam chłopaki ..dziekuje za odpowiedzi juz kupiłem nowego za 380zł .Mam stelle Aspire twin powera xt .O kazdy kołowrotek trzeba dbac i uzywac z przeznaczeniem wielkosci do ciezaru ..Mam nadzieje ze sprawdzi sie moja opinia ze stare ciezkie FA TO OSTATNIE DOBRE shimano .Cena czyni cuda chciałem sie dowiedziec czy to bedzie dobry wybór na głowki 25g. i parsęta ina rega raz na jakis czas .Dziekuje chłopaki za rade ja wiem swoje ze nawet Technium bedzie dobry do FA .Dam znac jak przyjdzie i za pare miesiecy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michallucek Opublikowano 5 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 JA WIEM ze PaRSĘTA NISZCZY WSZYSTKO CZY GŁOWKI SANDACZOWE .WIEM JAK MOZNA UNIKNĄĆ DOBICIA KOŁOWROTKA SPOKOJNIE KRĘCIĆ PRZY BURCIE POD PRĄD CIEZKA KARLINKA LUB OBROTÓWKĄ .kOŁOWROTEK POWIENIEN SŁUŻYĆ DO WYBRANIA LUZU LINKI .PODBIJAJĄC GŁÓWKI WĘDKĄ . MAM KOLEGÓW CO WSZYSTKO IM PADA BO CIĄGNĄ SANDACZA KOŁOWROTKIEM NIE WĘDKĄ.ODEZWĘ SIE KOLEDZY JAK POŁOWIE MIESIAC NA PARSĘCIE TECHNIUMEM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michallucek Opublikowano 5 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Panie Józefie Pyttanie skoro kolega didi pisze ze cały worm shaft podparty na tulejach czy da sie je wymienic wzmocnic łożyskami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi