Skocz do zawartości

Shimano Technum Fa Malezja dobre to

michallucek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam panowie czy ten kołowrotek jest coś wart ...napiszcie proszę swoje opinie troć sandacz szczupak

Witam .

Panie Michale, to dobry kołowrotek i znieśie wszelkie trudy w Pana łowieniu.Ma bardzo dobrą przekładnię,bardzo dobrze nawija linkę na szpulę,dzięki "super slow oscilaton",oraz co ważne   

nie jest przebudowany w "pierdoły", ma to co trzeba.Jedynie po prawej stronie korbki należałoby wymienić tulejkę na łożysko ( 13x7x4 ). I młynek na wiele lat.

Niech Pan nie wierzy w te wszystkie bzdury z Internetu o słabośći Malezyjskiej produkcji.

Pozdrawiam

Jozef Leśniak

• Like 2

Sa techniumy fa,fb,fc czyli jak to w zyciu bywa biorac pod uwage lata produkcji, dobre-srednie-zle

Bardzo trafne podsumowanie jeżeli chodzi o żywotność.

Dodam że sam pośiadałem tem model kołowrotka przez 9 lat ( był w użyćiu u mnie cały czas i lekko nie był traktowany ),a w tym roku sprezentowałem go dla mojego zięćia.

Nadal jest sprawny,nie "ząbkuje" :) ,nie ma luzów, kręci aksamitnie i sądzę że posłuży u zięćia następne 9 lat.

Pozdrawiam

Józef Leśniak

• Like 1

no tak ja mam raczej na mysli to ze nie kazdy kolowrotek 2500 ktory dzielnie sluzy do lzejszego lowienia sprawdzi sie przy ciezkim lowieniu a za takie uwazam gatunki ryb ktore chce nim polawiac kolega michallucek i do tego wyraznie podal rozmiar,nie bede sie juz wiecej nad tym rozwodzil,ja tez o ten kolowrotek pytalem na forum ,i kilka osob mi go odradzalo (pisze o ciezszym spinie )niestety nie posluchalem sie ,wydawal mi sie solidny a okazal sie totalna kupa

Edytowane przez didi

w porównaniu do slamera to nawet nie ma o czym mówić.kolejna sprawa to użytkownik-jeden łapie inaczej i szybko zajeżdzi kołowrot innemu będzie służył latami.mój nie miał lekko-główki do 15g+9cm guma,slidery tonące 7cm,i woblery do 9cm nawet sdr-y.głównym przeznaczeniem połowu był szczupak w jeziorach.współpracował ze spinem do 35g więc lekkiego życia nie miał i z czystym sumieniem mogę polecić.wydaje mi się że w dużym stopniu ma znaczenie wymiana łożyska wcześniej wspomnianego bo jak tuleja się wyrobi to i przekładnia dostanie po zębach i żaden dentysta nie pomoże.

• Like 1

witam chłopaki ..dziekuje za odpowiedzi juz kupiłem nowego za 380zł .Mam stelle Aspire twin powera xt .O kazdy kołowrotek trzeba dbac i uzywac z przeznaczeniem wielkosci do ciezaru ..Mam nadzieje ze sprawdzi sie moja opinia ze stare  ciezkie FA TO OSTATNIE DOBRE shimano .Cena czyni cuda chciałem sie dowiedziec czy to bedzie dobry wybór na głowki 25g. i parsęta ina rega  raz na jakis czas .Dziekuje chłopaki za rade ja wiem swoje ze nawet Technium bedzie dobry do FA .Dam znac jak przyjdzie i za pare miesiecy .

JA WIEM ze PaRSĘTA NISZCZY WSZYSTKO CZY GŁOWKI SANDACZOWE .WIEM JAK MOZNA UNIKNĄĆ DOBICIA KOŁOWROTKA SPOKOJNIE KRĘCIĆ PRZY BURCIE POD PRĄD CIEZKA KARLINKA LUB OBROTÓWKĄ .kOŁOWROTEK POWIENIEN SŁUŻYĆ DO WYBRANIA LUZU LINKI .PODBIJAJĄC GŁÓWKI WĘDKĄ . MAM KOLEGÓW CO WSZYSTKO IM PADA BO CIĄGNĄ SANDACZA KOŁOWROTKIEM NIE WĘDKĄ.ODEZWĘ SIE KOLEDZY JAK POŁOWIE MIESIAC NA PARSĘCIE TECHNIUMEM