godski Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Przynajmniej z prawej strony łożysko podłóżcie. Busz321 ma rację - jak sie wyrobi to całą geometrię układu szlag trafi. Co do worma - nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michallucek Opublikowano 5 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Dzieki Godski busz 321 busz 321 i wszyscy /// kurde fajnie jest usłyszeć opinie was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 (edytowane) Panie Józefie Pyttanie skoro kolega didi pisze ze cały worm shaft podparty na tulejach czy da sie je wymienic wzmocnic łożyskami.W swoim podparłem worm shaft w tylnej części łożyskiem 6x3x2,5. I to raczej starczy.W przedniej też można,ale należy oprócz łożyska mieć pierścionek dystansowy z kołnierzem,podkładkę gumową i specjalną zaślepkę dystansującą zewnątrzny pierścień łożyska.Podobnie,a w zasadzie tak samo jak w Twin Power 4000 JDM. PozdrawiamJózef Leśniak Edytowane 6 Września 2013 przez Józef Lesniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 W swoim podparłem worm shaft w tylnej części łożyskiem 6x3x2,5. I to raczej starczy.W przedniej też można,ale należy oprócz łożyska mieć pierścionek dystansowy z kołnierzem,podkładkę gumową i specjalną zaślepkę dystansującą zewnątrzny pierścień łożyska.Podobnie,a w zasadzie tak samo jak w Twin Power 4000 JDM. PozdrawiamJózef LeśniakZrobiłem to w TP2500 98rok JDM.Trochę trzeba się pobawić(przyciąć korek zaślepiający dać podkładki pod łożysko itp. zabiegi).Jakiegoś szału w różnicy pracy nie widzę, ale samopoczucie lepsze z ilości łożysk . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 jesli sadzisz Jozi, ze rozmowa sie toczy o dobrym samopoczuciu z ilosci lozysk no to sam masz niezle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 jesli sadzisz Jozi, ze rozmowa sie toczy o dobrym samopoczuciu z ilosci lozysk no to sam masz niezleMam niezłe, a piszę to dlatego, ponieważ wałek generalnie nie przenosi jakiś niebotycznych obciążeń i zatyczki teflonowe wystarczalą na dłuuugie lata użytkowania.Sądzę to mo czarnuchach, które to nie dają możliwości "włożenia" na worma łożysk a kręcą się już dłuugie lata.I dlatego sądzę, że można to zakwalifikować do dobrego samopoczucia.....Pogoda również temu sprzyja....Miłego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 rowniez zycze milego dnia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 zgadzam się z jozim.nie ma konieczności wkładania w to miejsce łożysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 7 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 Potwierdzam mam również Techniuma 4000, wprawdzie pierwszy sezon ale lata jak ta lala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 (edytowane) Znalazłem ten o to właśnie model technium FA w stanie nowym i zastanawiam się nad zakupem. Długo czytałem na jego temat i nie mogę się zdecydowac. Musze dodać cena za którą moge go nabyć to niecałe 300zl. Jak wygląda sprawa jego nie zawodnosci, trwałości? Pozdrawiam Wysłane z mojego XT1068 przy użyciu Tapatalka Edytowane 7 Listopada 2016 przez mathew.stepnicki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 kilka ładnych latek wstecz kumpel znalazł w sklepie nówkę supera czyli troszkę uboższy model za 400zł.nie wiem co chcesz więcej usłyszeć skoro posty wyżej ci nie wystarczają,napiszę tylko że jeśli go kupisz i ci nie przypasi to możesz go odsprzedać i jeszcze parę groszy zarobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi