Skocz do zawartości

Shimano Technum Fa Malezja dobre to

michallucek

Rekomendowane odpowiedzi

Panie Józefie Pyttanie skoro kolega didi pisze ze cały worm shaft podparty na tulejach czy da sie je wymienic wzmocnic łożyskami.

W swoim podparłem worm shaft w tylnej części łożyskiem 6x3x2,5. I to raczej starczy.

W przedniej też można,ale należy oprócz łożyska mieć pierścionek dystansowy z kołnierzem,podkładkę gumową i specjalną zaślepkę dystansującą zewnątrzny pierścień łożyska.

Podobnie,a w zasadzie tak samo jak w Twin Power 4000 JDM.

Pozdrawiam

Józef Leśniak

Edytowane przez Józef Lesniak

W swoim podparłem worm shaft w tylnej części łożyskiem 6x3x2,5. I to raczej starczy.

W przedniej też można,ale należy oprócz łożyska mieć pierścionek dystansowy z kołnierzem,podkładkę gumową i specjalną zaślepkę dystansującą zewnątrzny pierścień łożyska.

Podobnie,a w zasadzie tak samo jak w Twin Power 4000 JDM.

Pozdrawiam

Józef Leśniak

Zrobiłem to w TP2500 98rok JDM.Trochę trzeba się pobawić(przyciąć korek zaślepiający dać podkładki pod łożysko itp. zabiegi).

Jakiegoś szału w różnicy pracy nie widzę, ale samopoczucie lepsze z ilości łożysk :lol:  :lol: .

jesli sadzisz Jozi, ze rozmowa sie toczy o dobrym samopoczuciu z ilosci lozysk no to sam masz niezle

Mam niezłe, a piszę to dlatego, ponieważ wałek generalnie nie przenosi jakiś niebotycznych obciążeń i zatyczki teflonowe wystarczalą na dłuuugie lata użytkowania.

Sądzę to mo czarnuchach, które to nie dają możliwości "włożenia" na worma łożysk a kręcą się już dłuugie lata.

I dlatego sądzę, że można to zakwalifikować do dobrego samopoczucia.....Pogoda również temu sprzyja....

Miłego dnia.

• 3 lata później...

Znalazłem ten o to właśnie model technium FA w stanie nowym i zastanawiam się nad zakupem. Długo czytałem na jego temat i nie mogę się zdecydowac. Musze dodać cena za którą moge go nabyć to niecałe 300zl.

Jak wygląda sprawa jego nie zawodnosci, trwałości?

Pozdrawiam

Wysłane z mojego XT1068 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez mathew.stepnicki

kilka ładnych latek wstecz kumpel znalazł w sklepie nówkę supera czyli troszkę uboższy model za 400zł.

nie wiem co chcesz więcej usłyszeć skoro posty wyżej ci nie wystarczają,napiszę tylko że jeśli go kupisz i ci nie przypasi to możesz go odsprzedać i jeszcze parę groszy zarobisz.