Skocz do zawartości

Okoniowy przyłow...

Oleix

Rekomendowane odpowiedzi

Celem wyprawy były jak zawsze o tej porze roku okonie takie jak ten

http://img517.imageshack.us/img517/7761/dsc00307uz2.jpg

http://img517.imageshack.us/img517/3456/dsc003101pe7.jpg

ładne grube 33cm

W moim miejscu grube okoniska biora głownie wieczorem oraz zaraz po zapadnieciu zmorku aaaaale... zdarzaja sie przyłowy

Ale to bylo przegiecie zaraz ktos mnie zrypie ze w okresie ochronnym ale to czysty przypadek!!!

Wział na paproszka około 3,5cm manns predator z głowką 3,7gr i hakiem 8 ,wedzisko to tango 1-10gr wyrzutu i zyłka 0,14 wiec zestaw sandaczowy to nie był... bo poszedłem jak zwykle na okonki iii.....

uwiesił mi sie... ehhh hol trwał około 18-20 minut odjazd zrobił sobie taki z 80-90 metrów spokojnie

na początku wogóle myślałem ze mam leszczyka ale potem... ten leszczyk urósł do 5 kilo a po 90 metrowym odjazdzie myślałem ze mam rekord polski ;p (odstawiałem lechola bo w tym miejscu nie raz zlapałem leszcza na paproszka)

dopiero przy brzegu okazało sie ze to sandał... tylko szkoda ze w okresie ale zrobiłem 2 fotki buzi i do wody mam nawet kilka filmików z holu i wypuszczania :rotfl:

kluska wazyła z 5 kilo i miał dokładniej około 84cm mierzone od wedki

http://img113.imageshack.us/img113/1128/dsc00012dc9.jpg

http://img113.imageshack.us/img113/7706/sandek2ul3.jpg

niestety tylko 2 zdjecia bo szkoda było go męczyc dłuzej na powieszchni i szybko poszedł do wody...

Jak by ktos chciał to film z wypuszczania moge dac nawet. :mellow: zrobiłem wszystko zeby rybka szybko wróciła do formy i odpłyneła na swoje stanowisko no i żwawa odpłynęła!

Mam nadzieje ze w normalnym regulaminowym sezonie spotkam sie z nia...

Pewnie ze sie zdarza. Gratuluje opanowania i pozytywnego finału, dla Ciebie i oczywiscie dla okazu. Mysle ze to cenny watek. Wiele zagladajacych osób na forum zmaga sie z takimi sytuacjami. Gratuluje tez odwagi Oleix, gdyz ostro mozna byc zaatakowonam...fotki, trzymanie w reku itp,itd. Wiem jednak ze na Jerkaitcie takie sytuacje sie nie trafiaja i smiało mozna ,, zarzucic ,, temat.

Gratulacje !

Odnośnie sumów to przypomina mi się pewna sytuacja, gdy na przełomie września/października spacerowałem sobie z kijkiem wzdłuż brzegu warszawskiej Wisły i zaraz za jednym mostem spotkałem dwóch panów co non-stop moczą trupka w wodzie. I niestety przy mnie coś im go ugryzło, za to jaką radość u mnie wzbudził fakt, gdy po ok. 5 min. holu (ryby ani razu nie było widać na powierzchni) strzeliła im żyłka :D

@Remek to jest dziwne ze heheh w tamtym miejscu w innych okresach one tam nie stoją no fakt zdarzaja sie czasem maluchy ale oprucz nich z żadka wieksze lub w ogóle zadko tam jakies siadaja byc moze dlatego ze w innych okresach tam tłuka sie barki z węglem... :unsure: ....

@Tomek_N sandał juz okres ma prawie miesiąc (od 01.01 do 31.05) i bardzo dobrze ze ma tyle choc czasami jeszcze w czerwcu trafiaja sie tarlaki...

..

@Tomek_N sandał juz okres ma prawie miesiąc (od 01.01 do 31.05) i bardzo dobrze ze ma tyle choc czasami jeszcze w czerwcu trafiaja sie tarlaki...

No to rzeczywiscie dlugo. W niemczech za to pstrag potokowy ma okres od 15.10 az do 31.03. Moim zdaniem slusznie.