-PYTOON- Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Proszę Was o pomoc w kalibracji mapy. Mam mapę w formacie jpg terenu przed zalaniem jeziora. Chciałbym podłożyć ją w DrDepth w celu naniesienia waypointów, koryta rzeki czy innych ciekawych miejsc. Czy ktoś z Was pomoże mi z tym zagadnieniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Bardzo ciężka sprawa. Tutaj masz co nieco: http://jerkbait.pl/topic/12344-jak-zaimportować-mapę-satelitarną-do-echosondy-lowrance/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 -PYTOON- Opublikowano 5 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Interesowałby mnie format mapy, już docelowy *.map, *.jpr, *.kml. Wyjściowym plikiem jest *.jpg.Dla chcących pomóc podaję linki do map:http://www.mapywig.org/m/WIG_maps/series/100K/P47_S28_KATOWICE.jpghttp://www.mapywig.org/m/WIG_maps/series/025K/P47-S28-C_SIEWIERZ_1933.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 saw Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 (edytowane) Sprawdź czy działa, po rozpakowaniu wyjściowy *.map.P47_S28_KATOWICE.zip Edytowane 6 Września 2013 przez Sławek.Sobolewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 -PYTOON- Opublikowano 6 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Dzięki Sławek! Potrzebowałbym jeszcze bazowej mapy od Ciebie w formacie *.bmp. Za sek wyślę Ci na priv mój adres e-mail. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siatkaz Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Tak na marginesie to stare mapy WIGoskie się ciężko kalibruje a to za sprawą niedoskonałości układu Borowa Góra. Kiedyś kalibrowałem całą Lubelszczyznę i trochę niedoskonałości wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nrt80 Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Tak na marginesie to stare mapy WIGoskie się ciężko kalibruje a to za sprawą niedoskonałości układu Borowa Góra. Kiedyś kalibrowałem całą Lubelszczyznę i trochę niedoskonałości wyszło. już kiedyś o tym na forum pisałem. kalibracja starych map do celów wędkarskich jest niesamowicie trudna i upierdliwa. nie wspominając o nadawaniu georeferencji starym mapom batymetrycznym. generalnie: wszystko się da, pytanie zasadnicze- jaki efekt chcemy osiągnąć. jeśli przerobimy starą mapę i naniesiemy waypointy, a potem te "stare kościoły" będziemy chcieli napłynąć, to równie dobrze można sobie zaintalować google earth i nanieść zdjęcie na mapę, porozciągać pi razy drzwi i efekt osiągniemy podobny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 -PYTOON- Opublikowano 6 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Jakie mapy byś polecał, które powstały przed 1960 rokiem dla terenu Przeczyc? Gdzie ich mogę szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siatkaz Opublikowano 7 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 Powojennych o ile się nie mylę nie było żadnych do tego roku. Te WIG nie są złe, sam z nich często korzystam tylko trzeba wziąć poprawkę na dokładność a właściwie na przesunięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
-PYTOON-
Proszę Was o pomoc w kalibracji mapy. Mam mapę w formacie jpg terenu przed zalaniem jeziora. Chciałbym podłożyć ją w DrDepth w celu naniesienia waypointów, koryta rzeki czy innych ciekawych miejsc. Czy ktoś z Was pomoże mi z tym zagadnieniem?
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi