Daro Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Jezeli Standerus mogl, to ja tez sie dolacze. Sandacz zlowiony zostal na szybko prowadzonego tonacego woblera, w wodzie do pasa i 6 krokow od brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutt Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 gdzie złowiony? Bo u mnie np. panuje teraz okres ochronny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daro Opublikowano 29 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Czesc RuttSandacza zlowilem nad Renem (Duesseldorf). <_< Okres ochronny- co to jest ? W tym roku ze wzgledu na zmienny stan wody musialem sie troche pomeczyc zanim go przechytrzylem. Pozdrawiam Ps; -to u gory to jest zart ( samobojca nie jestem ). Do rozpoczecia sie okresu ochronnego zostalo jeszcze duzo czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Sandacza zlowilem nad Renem (Duesseldorf) Mam tam dobrego znajomego i jego całą rodzinkę, jednak on nie wędkuje Gratuluję sandałka - może rozwiążę wszystkie wątpliwości - jak na moje oko, to z tekstu wynika, że sandacz był przyłowem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daro Opublikowano 29 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Czesc Wobler 129 Sandacz nie byl przylowem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Gratuluję sandałka - może rozwiążę wszystkie wątpliwości - jak na moje oko, to z tekstu wynika, że sandacz był przyłowem Czemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 gratki sandała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutt Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 W takim razie Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Ja chce czerwiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERTsandacz Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 Okres ochronny- co to jest ? Gdyby w Polsce nie było okresu ochronnego-to nie byłoby sandaczy,szczupaków ,nic by nie było.Cytat z Kononowicza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 A dzięki temu ze okresy są to wody tętnią życiem i ryby jedna z a drugą wyskakuja same... Np nasz sezon łososiowy jest tak umiejętnie rozplanowany że największy ciąg kiedy wchodzą ryby i jest ich dużo i na całym świecie się właśnie wtedy łowi jest podarowany w prezencie buractwu sieciowo-elektrycznemu. W dodatku jest też jak słyszłem teoria że te ryby i tak nie dokonują skutecznego tarła i łososie w większości pochodzą z zarybien, więc okres ochronny na te ryby staje się mocno wątpliwy. Problem nie leży chyba w łowieniu ryb przed czy po tarłowych, tylko w dawaniu im w czapę...Angole którzy C&R ustanowili swego rodzaju religią (dla szczupakowców) sezon zaczynają jesienią i kończą późną wiosną. Normą są zdjęcia wypchanych grubych samic które po fotce są wypuszczane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERTsandacz Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 Anglicy,może i tak,niestety polak od kilkudziesięciu lat wędkarstwo traktuje jak sklep rybny,w którym w dodatku nie musi płacić.Dlatego dopóki nie zmienimy swojej mentalności,regulamin powinien pozostać przynajmniej taki jaki jest.Podsumowując:ludziom takim jak ja,ten zbiór nakazów i zakazów nie jest potrzebny.Spisany został dla ludzi,którzy nad wodą nie mają żadnych hamulców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 Ale jajca . 11 stron mi się wyświetla . Czy nikt tak na serio krajowo tematu nie otworzy??????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaDza Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 No to może Ja zaczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaDza Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 No ladne, widac ze okres ochronny dopiero sie skonczyl Czy moze one u Ciebie zawsze takie ciemne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 Gratuluję, w końcu widzę ładne sandacze w tym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaDza Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 No ladne, widac ze okres ochronny dopiero sie skonczyl Czy moze one u Ciebie zawsze takie ciemne?No właśnie to trochę dziwne... bo w sumie zimy jako tako w tym roku nie było, od dawno dosyć ciepło a niektóre sandacze nie dawno jescze myślały tylko o amorach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 @gaDza - jeśli to nie tajemnica, to na którym ze zboirników ganiałeś swoje mętnookie?!? Ciekaw jestem jak tam rozpoczęcie sezonu na innych poza Mietkowem zbiornikach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaDza Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 Nie zdradze chyba wielkiej tajemnicy jeśli powiem że na Turawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Nie zdradze chyba wielkiej tajemnicy jeśli powiem że na Turawie. Możesz napisać coś więcej? Jak wyniki ogólnie, na innych łódkach. Wiesz coś o wynikach z Otmuchowa, Głębinowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monk Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Witam. Ja byłem 1-szego na Turawie - 1szy rzut i sandał 57, potem 63 i 66 także nieźle;) Wczoraj (2giego) bylem na Odrze w okolicach Brzegu dolnego i tez komplecik 3x50 cm (+/- 5 cm) i bolek ok 60 cm na rippera wielkiego z główką 20 g:) Oby tak dalej...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaDza Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Nie zdradze chyba wielkiej tajemnicy jeśli powiem że na Turawie. Możesz napisać coś więcej? Jak wyniki ogólnie, na innych łódkach. Wiesz coś o wynikach z Otmuchowa, Głębinowa? Ogólnie nie było rewelacji, ale prawie każdy miał większy lub mniejszy kontakt z sandaczami . Natomiast każdego dnia jest gorzej, ryba rozeszła się na cały zbiornik i jest ciężka do zlokalizowania. Dzisiaj na 3 osoby w łódce zaliczyliśmy 1 konkretne branie i ze 3 ,,domniemanka'' O Nyskich jeziorkach nie mam wiadomości!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacopyrz Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Witojcie ! Dzisiaj z Exploratorem explorowaliśmy Wisełkę i zupełnym przypadkiem trafiliśmy na sandaczową stołówkę. Brały na boleniowe przynęty prowadzone w boleniowym tempie, praktycznie co rzut to branie, trwało to jakieś pół godziny, szkoda tylko, że w połowie tej pół godziny ktoś musiał do domu ... Jak wróciłem tam sam sandacze były po kolacji <_< Poniżej zdjęcia, niestety z telefonu bo aparatu zabrakło.Jutro oczywiście będę towarzyszył sandaczom w kolacyjce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 Na Zawadach lapaliscie te sandalki czy jeszcze wyzej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi