Skocz do zawartości

Sandacz 2008

Daro

Rekomendowane odpowiedzi

Hlehle zdrajco nawet o tym nie myśl <_<

Ale ja już mam plan jak sie skończy sezon na potoki ,w niedziele byłem u naszych południowych sąsiadów to tylko godzinka jazdy B) :angry:.

Idę więc na priv :mellow:

Swoją drogą myślałem, że u Was nie ma już dużych sandaczy, że kormorany się z nimi uporały, a tu na takich Przeczycach takie smoki :D

• 2 tygodnie później...

@adzio dzięki B)

@Friko, niestety rybki wydłubane (guma, kogut) ;) , z dala od deptaków, generalnie bardzo delikatnie brały, miałem dwa smoki na wędce, ale niestety po paru minutowym holu sie wypięły pod sama łodką, nie okazując oblicza :mellow: , generalnie obławiałem 3 miejscówki, niewielkie kamieniste góreczki, w sumie miałem 9 szt przez 3dni rodzinnego łowienia, a dwa tygodnie wcześniej 7szt. Myśle że łowiąc w porach bardziej wędkarskich byłoby lepiej :mellow:, w czawrtek powtórka z rozrywki, ale już w wędkarskim gronie <_<

@Robson78 gratulacje...zwłaszcza że ostatnio na turawie straszna bryndza...nawet miejscowi łowia pojedyńcze sztuki...

Ja juz nie byłem z miesiac na tym zbiorniku ale nidługo trzeba odwiedzic smoki ;)

Friko masz racje z ta skrajnościa tego zbiornika...tez zauwazylem ze albo jest super albo baaardzo słabo, ale znam pare osob ktore łowia tam w miare regularnie...

Panowie łowie na Turawie co sobota od 4 lat i wiem że miesiące wakacyjne to najgorszy okres na sandacz,przynajmniej dla mnie.Dwa tygodnie temu kiedy trąba szalała nad Opolem na mułach były brania ale nie szło nic zaciąć.W zeszłą sobotę pływałem po mułach,pniakach na wysokości pierwszych i drugich larsenów i nawet nie miałem brania,oczywiście pojedyncze sztuki padały,jak ktoś stał i konsekwentnie dłubał zawsze coś wydłubał,na razie jest słabo ale mam nadzieje że pogoda się ustabilizuje i zacznie coś się dziać.

Pozdrawiam.

Zbyszek.

Dzisiaj około 19.00 złowiłem swojego pierwszego sandaczyka na casta. Miał 58cm. Wybraliśmy się razem z Grzechem na zbiornik retencyjny w pobliżu Lublina. Echo pokazało fajny rów w dnie i sandałek zagryzł :D Z uwagi na rozmiar(ek) ryby fotki nie ma. znaczy się jest - na sąsiednim forum B)

Ja dziś zaliczyłem 4 sztuki i jeden spadł ale wszystko nie do fotografowania :(

nie mieściły sie w kadrze ?! hehe :mellow: następnym razem zamiast 4 małych będzie jeden ogromny :D

To się okaże choć na cuda bym narazie nie liczył :angry:

opowiadasz głupoty :D trzeba wierzyć... w tym wypadku w gume czy w koguta :mellow: przyjdzie i mamuśka Sandacz :D