Skocz do zawartości

Sandacz 2008

Daro

Rekomendowane odpowiedzi

Na warszawskiej Vistuli dzisiaj brania chimeryczne i nie powalające rozmiarami.

Uwaga dla wszystkich pływających.

Woda opada i to dość szybko, a Królowa przynajmniej na moich szlakach znacznie zmieniła bieg. Na środku szlaku żeglownego w jednym miejscu było jakieś 30 cm wody.

Także musiałem zamoczyć nogi żeby się zepchnąć.

Jak wracałem tą samą drogą to już waliłem pełnym ogniem i w ślizgu, wtedy te 30 cm wystarczyło :D.

Ale serce pod gardłem i adrenalina przez całą drogę.

Pozdrawiam

Hej

Prawda to co piszesz, woda leci w dół w zastraszającym tempie, brania dzisiejszego wieczora to jakaś masakra...ledwo pukały :( Na koniec rzutem na teśmę trafiłem przedszkolaka i wsio...

A po zmroku takie spławy były że z podziwu wyjść nie mogłem, niestety obstawiam że lechy sobie grzbiety chłodziły :mellow:

Pozdrawiam

Kuba

Przedwczoraj wieczorem na Wisle bylo lepiej z sandalem. Trafilem jeden wymiar i jednego troche ponizej wymiaru i mialem jeszcze trzy spiete ryby. W pewnym momemncie woda wprost zaczela szumiec od uciekajacej drobnicy gdy na miejscowke wjechalo stadko sandaczykow z poliskiej rafki. bylem w lekkim szoku.

Ta pogoda jest dobijajaca jesli chodzi o zerowanie sandalaw ciagu dnia. Jest zdecydowanie za cieplo jak na te pore roku. Nie pamietam zebym kiedykolwiek podpalal znicze przy 17 stopniach na Wszystkich Swietych jak dzisiaj...

Czyli wychodzi na to, że jednak gryzą i to dobrze i wcale nie trzeba czekać już na przymrozki. Cała Polska coś tam dłubie, tylko na Zegrzu i Wiśle nie biorą :(

Gryzą, gryzą z tym że maluchy :(

Czekam z utęsknieniem na deszcz i aby wisła trochę podskoczyła do góry !!

@Strzałka, mam nadzieje że poczęstowaliście i sandałka, trzeba liczyć że w przyszłości się odwdzięczy :mellow:

Pozdrawiam

Kuba

Ostatnio jakos mnie nie pociagalo młócenie okolo 40cm sandaczykow czyli standardowych w rejonie W-wy wiec wybralem sie na oranie grubej wody, wynik watpliwy ale wielkosc w razie co na pewno bardziej zadowalajaca...

Chcialem dobrze i....wyszlo jak zwykle <_<.... juz wracalem...i cos zobaczylem, przystanalem...zerowanie trwalo z 15min, nie wiecej....ten zaczepiony byl za skorke. Inne tracaly zadziwiajaco lekko - nie do zaciecia...

Gumo

post-15-1348914185,3314_thumb.jpg

@Gumo zmotywowałem Cię? :mellow:

Dzika Wisła to jest to

Ja w niedzielę miałem życiówkę na kiju. Rybka 100+ w paski. Niestety różnica w masie i sile w stosunku do 90'ek odczuwalna i na za dużo chyba pozwalałem. Jak się sandaczowi folguje to ten nabiera ochoty do walki i skończyło się spinką.

Na pocieszenie dołowiłem takiego 75 i zawinąłem się nach hause...

Ja z reguly bywam zmotywowany. :D Warunek to jakas nie zerowa szansa na cos innego niz rybi drobiazg.

Rybka 100 w paski...niech pomysle...Muskie? :D

A tak powazniej to tego sie niestety nigdy nie wie, nie tylko przy sandaczach, na ile sobie mozna pozwolic, zeby nie rozerwac pyska , gdy ryba jest zaczepiona za skorke.

Z drugiej strony zbyt lagodny hol i krecenie sie ryby moze spowodowac wypadniecie kotwic, gdy ryba ustawi sie pod zupelnie innym kątem albo dluzszy hol zrobi za duza dziure (niektore gatunki)

Gumo