Skocz do zawartości

Sandacz 2008

Daro

Rekomendowane odpowiedzi

..w niedzielę 2 szt ok. 55-60cm... po świętach pożegnanie z sandaczami i czas przezbroić się na kropy...

Ja na pstrągach jakoś dziwnie się zachowywałem i byłem jakiś nerwowy po sandaczach... Z początku każde puknięcie, trącenie itp. kończyło się zacięciem :huh: :lol:

• 3 tygodnie później...

Witam kolegów po kiju!

To mój pierwszy post na tym forum więc trochę stremowany jestem :lol:

Jako że sam uwielbiam łowić sandacze to postanowiłem dodać dwa słowa od siebie.

Sezonu 2008 nie zaliczyłbym do najbardziej udanych ale i nie do najgorszych. Sandaczy szukam na Zalewie Zegrzyńskim. Niestety widać, że z roku na rok jest coraz gorzej w tym temacie. W tym roku złowiłem tylko kilka wymiarowych ryb, a tych niewymiarowych też było bardzo niewiele w porównaniu z poprzednimi latami. Do tego brań było jak na lekarstwo, a większość bardzo dziwnych, delikatnych, często przy podrywaniu przynęty a nie w opadzie jak to się zazwyczaj dzieje (?)

Będąc w lipcu za Bałtykiem, po raz pierwszy (byłem już kilka razy) udało mi się tam złowić sandacza, ale złowiłem go na woblera, w trollingu, więc to nie to samo co z opadu - mojej ulubionej metody :D

Na koniec i ja się pochwalę, poniżej fotka z moim ostatnim mętnookim jesieni (największym złowionym w 2008ym) z ostatniej - listopadowej wyprawy.

Pozdrawiam!

M.

EDIT: zdjecie niezgodne z regulaminem jerkbait.pl Friko

Czemu od razu brak logiki i jakies nieuzasadnione oskarżenia wysuwasz?

To, że wziąłem tego sandacza nie oznacza, że biorę każdą złowioną rybę. A inną sprawą jest to, że kwitnie kłusownictwo (pseudowędkarzy przecież nie brakuje), a i pogoda na jesieni swoje zrobiła.

Czemu od razu brak logiki i jakies nieuzasadnione oskarżenia wysuwasz?

To, że wziąłem tego sandacza nie oznacza, że biorę każdą złowioną rybę. A inną sprawą jest to, że kwitnie kłusownictwo (pseudowędkarzy przecież nie brakuje), a i pogoda na jesieni swoje zrobiła.

skoro sam się przyznałeś że zabrałeś tego sandacza,to proponuję zrobić edit i usunąć zdjęcie :wacko:

O tej ciekawej zasadzie przeczytałem dopiero po napisaniu post'a. Takie odwieczne to nie są, widzę, że weszły w marcu :D

Napiszcie jak edytować to wytnę fotkę. A zresztą pewnie któryś z moderatorów zrobi to sam.

Przepraszam zagorzałych zwolenników c&r których zabolał mój podły postępek. B)

Witaj na forum Martin,

dobrze ze przeczytales regulaminy, na przyszlosc pozwoli to uniknac nieporozumien. Szkoda ze nie przed debiutem ale lepiej pozno niz wcale.

Dziwne troche to co piszesz o Zegrzynskich sandaczach - rzeczywiscie o ladne ryby nie bylo latwo, ale psiarni bralo od groma. Niestety, jak słyszałem byli tacy co ładowali do wora te maluchy, razem z niewymiarowymi sumkami zreszta :angry:

Ten Bałtyk to jakie rejony, ogólnie oczywiście?

Dzięki Friko!

Niestety to fakt, ciągle słyszy się o takich przypadkach na Zalewie :(

Ja niestety na jesieni nawet i psiarni nie połowiłem wiele. Zacząłem się nawet zastanawiac nad wprowadzeniem jakiś małych modyfikacji w moim opadzie :lol:

A ten Bałtyk to jez. Malaren na przedmieściach stolicy.

Pozdr!

M.