Skocz do zawartości

Sandacz 2008

Daro

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio testowałem na sandaczach produkty Bertusa Rozemeijera. Były to przynęty miękkie na główkach jigowych. Nie danie mi było skusić okazów. Wiadomo o większe okazy trudno, a może jestem neptkiem w tej dziedzinie ? Starałem się łapać z ręki jednak lepsze wyniki były w trollingu. Wiekszośc brań następowała nie przy dnie lecz w 1/2 wody. Co było dla mnie zaskoczeniem. Stosowałem przynęty o różnej kolorystyce, od jaskrawych po szare. Postaram się zamieścić na forum zdjęcie ale będę prosił o pomoc ....... Mifka.

Mam pytanie : jakie macie doświadczenia z sandaczami właśnie biorącymi w połowie głębokosci albo ogólnie w znacznej odlegości od dna. Parę dni temu również mieliśmy kontakt z takimi sandaczykami. Staliśmy ewidentnie rybom na głowach . Echo również wskazywało jakieś żyjątka. Jeden z kolegóów miał pochlastaną gumę po tym jak zaliczył brodę a wabik szybował w dół. Własnie po zwinięciu linki okazało się ze coś ją przeżuło :)Reszta brań podczas szurania .

@Komancz czyli ztego co napisałes ściągałeś gumę na stałej mniejszej głębokosci( w pół wody)

Sum był naprawdę piękny - ładna wypasiona jesienna ryba :mellow: a te odjazdy... do dziś śni się mi ten film. Lepiej niż marlin. :mellow:

HAHAHAHAHAHA Kuba ale nic mnie tak nie rozbawiło jak jeden koleś na komentarzach napisał że: cytuje

LOL

Przecież czuć po kiju czy jest ryba czy jej nie ma...

Cipy z was a nie wędkarze...

:lol: :lol: :lol: :lol:

http://pl.youtube.com/watch?v=KwqjQKYEyRM

Witam

Na wisełce faktycznie się uaktywniły po kilku chłodniejszych dniach. Wczoraj wraz z kumplami mieliśmy kilka kontaktów, nie porażały wielkością ale zawsze coś.

No i jak zwykle będzie je można łowić z zegarkiem w ręku...

Pozdrawiam

Kuba

PS. sorki za jakość, fotka z tel.

post-800-1348914128,192_thumb.jpg

Za tydzień, dwa zaczynam ostro grać :mellow:

Tylko jak się łowi spinningiem? :lol: Dawno nie łowiłem :lol:

Żartuje sobie oczywiście - muszę tylko kupić pletkę. Czy ktoś wie, gdzie dostanę 0,10-0,12 w kolorze czerwonym? Czy może Nasz użytkownik Psulek takową posiada? Jeśli tak to uśmiechnę się za jakiś czas do Niego B)

Nie chce streszczać całej sytuacji, ale okazało się, że nie muszę wnosić dodatkowych opłat, żeby łowić na moim sandaczowym zbiorniku. Jestem szczęśliwy jak nigdy :D