MefistoFishing Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Interesuje mnie tylko pobyt na wodzie macie jakieś sugestie w tym temacie? Jakieś rozbieżności co do dokładności, itp.? Wygody nawigacji?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MefistoFishing Opublikowano 25 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 to ja wiem, zasady clenia itp. znam na wylot przecież ważne , że po prostu w Kanadzie jest wersja internacjonalen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bezel2708 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 (edytowane) Witam, mam echosonde lowrance mark 5x, generalnie jestem zadowolony, pokazuje co trzeba, nawet pod lodem sie sprawdza, tylko zaczałem sie zastanawiac nad echosonda z gps, bo wedkuje z pontonu na bardzo duzym zbiorniku i chciałbym moc zaznaczyc na gpsie fajne miejscówki zeby za kazdym razem nie bładzic w poszukiwaniu. W zwiazku z tym mam pytanie, czy lepiej mi dokupic gps reczny czy jakas echosonde w kolorze i juz z gpsem? Edytowane 24 Stycznia 2018 przez bezel2708 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Jak echo z GPSem to głownie dla map batymetrycznych. A jak tylko miejscówki to taniej będzie zakupić jakiś GPS Garmina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tiur Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Jak wyżej kolega napisał. Jeśli nie potrzebujesz robić batymetrii to lepiej dokupić ręczniaka, którego zawsze możesz dodatkowo wykorzystać. Zapomnij o nawigacji w telefonie bo nią to się można posłużyć jak chcesz trafić szybko do piekarni w obcym mieście. Taki ręczniak potrafi wytrzymać kilkanaście do ponad 20 godzin na jednej "baterii". I jest mniej poddatny na uszkodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość buszmen Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 Kolego @Tiur bajki opowiadasz Posiadam nawigację eTrex30 , w tym roku pod choinkę dokupiłem też deepera z przeznaczeniem głównie na lód , no i do deepera musiałem dokupić też smartfona , wybrałem Xcover4 i tak jak piszesz , w takich smartfonach bateria nie trzyma długo , ale są na przedłużenie jej działania sposoby do nawigacji w terenie czy też na lodzie polecę program Trek Buddy on działa Offline także bez karty sim czy w trybie samolotowym , co przedłuża czas na baterii , warunek to trzeba mieć ''swoje'' mapy do ściagnięcia z sieci np. Geoportal bądź zakup map Compass . Oczywiście na smartfonie wszystko pięknie wygląda ,ale ja na rybach/lodzie mam telefon Solid B2710 , częściej go mam jak eTrexa , którego przeważnie biorę na Śniardwy dla mapy batymetrycznej. TrekBuddy w solidzie działa 22h ile w smartfonie to nie testowałem , ale mam też power-bank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tiur Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 Piszesz o smartfonie. Też mam etrexa i jest trochę mniejszy jak stara nokia 3310. Telefon jak napisałeś można dodatkowo wyposażyć, ale po co?. I pamiętaj, że ręczniaka można używać w ciężkich warunkach. A proponuję zrobić coś na telefonie z dotykowym ekranem przy mocnym deszczu i kilku stopniach celsjusza. A kolega Bezel napisał, że ma inną sondę jak deeper, która nie potrzebuje smartfona. I może źle napisałem, że tylko ręczniak. Bardziej chodziło o to, że dla mnie jest dużo bardziej praktyczny i wygodniejszy bez obaw o warunki atmosferyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość buszmen Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 Piszesz o smartfonie. Też mam etrexa i jest trochę mniejszy jak stara nokia 3310. Telefon jak napisałeś można dodatkowo wyposażyć, ale po co?. I pamiętaj, że ręczniaka można używać w ciężkich warunkach. A proponuję zrobić coś na telefonie z dotykowym ekranem przy mocnym deszczu i kilku stopniach celsjusza. A kolega Bezel napisał, że ma inną sondę jak deeper, która nie potrzebuje smartfona. I może źle napisałem, że tylko ręczniak. Bardziej chodziło o to, że dla mnie jest dużo bardziej praktyczny i wygodniejszy bez obaw o warunki atmosferyczneKolego słabo przeczytałeś mego posta Napisałem że na rybach zawsze mam telefon Samsung Solid B2710 , etrexa30 biorę tylko na Śniardwy bo mam w nim mapę batymetryczną , mój Solid działa nawet pod wodą mam w nim mapy rastrowe z Geoportalu , do nawigacji na rybach czy grzybach nie potrzebuję kolejnego klocka w kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bezel2708 Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 Jestem zielony w temacie gpsów, ale jak patrze ten eTrex 30 kosztuje 1000zł to wyjdzie tyle samo co echosonde garmin striker 5 dv kupic a mark 5x sprzedac? Raczej tylko na wodzie bede uzywał gpsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 Obecnie GPS w echo to nie jest jakiś wydatek, a wygoda użytkowania jest jednak lepsza, mniej urządzeń do obsługi. Prosta sprawa - w czasie płynięcia widzisz coś ciekawego. Zaznaczenie to ruch ręką i wciśnięcie przycisku na echu. Z ręczniakiem? Mam płynąć, w jednej ręce rumpel, w drugiej ręczniak i śledzę echo? Słabo to widzę. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tiur Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 A na echu jak dobrze można opisać miejscówkę?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Tak samo jak na GPS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
MefistoFishing
Interesuje mnie tylko pobyt na wodzie
macie jakieś sugestie w tym temacie? Jakieś rozbieżności co do dokładności, itp.? Wygody nawigacji??
36 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi