krzysiek Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 24 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 Panowie, którzy macaliście nowe Batsony. Macie może porównanie Revelationów z blankami St.croix?Szczególnie intetesuje mnie porównanie z avidem, jeśli chodzi o czułość i ciętość. z góry dzięki za każdą uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 A który byłby najlepszy do wahadłówek (alga/gnom) w rozmiarach od "1" do "3" i wadze ok 10-30gr....Długość max 2m na rzekę Wartę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Panowie, którzy macaliście nowe Batsony. Macie może porównanie Revelationów z blankami St.croix?Szczególnie intetesuje mnie porównanie z avidem, jeśli chodzi o czułość i ciętość. z góry dzięki za każdą uwagę To pytanie do testerów, bo macaniem się tego nie porówna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 REVS68UL ogarnia do około 10g, ładuje się kapitalnie od 2g. Nie gubi szkutów, wbiłem się w żerowanie 10cm okonków, spadły tylko dwa z 15-20.Grubsze trzyma vez problemu, ugięcie obezwładnia je szybko (największy ok 35). Nie zaciął sandacza (prawdopodobnie), zszedł mi po 5-7 sekundach. Na usprawiedliwienie blanku żyłka 0,14 , odległość około 20 metrów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Mógłbyś wrzucić jakieś fotki ugięcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Może uda mi się coś strzelic jutro w dzień. Gnie się do uchwytu pod duzym obciążeniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Super. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Foty, nawet coś się rzuciło i foty z rzeczywistego holu. "okaz" został wyrwany z dna , blank dał radę. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Wypuściłeś......bo gdzie patyki tam wyniki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Wypuściłem. Mój prywatny wymiar ochronny dla takich sztuk to 100cm. Te mniejsze mało ciepła dają. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorek Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Wypuściłem. Mój prywatny wymiar ochronny dla takich sztuk to 100cm. Te mniejsze mało ciepła dają.Ale zanim wypuścił, to ile miał radochy z holu Wiem bo widziałem No i na C&R musiałem długo namawiać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Nie tylko ja, jeszcze miałem oklaski od dwóch przygodnych widzów. Też się dobrze bawili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 28 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Można napisać, że trafiłeś prawdziwego klocka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 ??? raczej nie, był drewniany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 REVS68UL właśnie "wyszły". A poza spinami na nim jeszcze miałem casta skręcić.Powinna wyjść fajna zabawka 4-10g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 Witam..Koledzy w najbliższym czasie chciałbym sobie ukręcić patyka pod sandacza...Przeglądając ofertę Batsona zainteresowały mnie te dwa blanki z serii Revelation,REVC68MXF 2,02 7-18 i REVS72M 2,18 7-18 Łowię głównie na gumy + 7 do 20gr ołowiu (czasem ciut więcej)...Osobiście skłaniałbym się w stronę tego dłuższego ale ten drugi jest znów opisany jako xf..Lubię kije raczej szybkie ale o w miarę płynnym ugięciu,nie chciałbym,także by szczyt klęknął pod głowizną 20gr.Stąd moje pytanie,który blank bardziej by się nadał do opadowego sandacza....?Za wszystkie rady i sugestię z góry dziękuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad79 Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 Witam kolegę. Jeśli obie długości ci pasują to osobiście brałbym REVS72M 2,18 7-18 , komfortowo główka do 20g+ 3'' i mniejsze kogutki choć ma taki zapas mocy że da radę i więcej. Ten drugi to raczej casting.Jeżeli chodzi o akcję to dużo zależy od zbrojenia , doboru przelotek spacing itd. ...Jest to jednak dobry wybór. W tej cenie blanków trudno będzie Ci znalezć lepsze rozwiązaniePozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 Dzięki Konrad,też myślę,że ten blank byłby dobrym wyborem...Może ,któryś z kolegów coś jeszcze dopisze..pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 REVC68MH i REVC68H nada sie pod blaszki 10-30gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kunasz63 Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 REVS610MX miał ktoś do czynienia z tym blankiem i chciał by go opisać? (opis z testów FC juz znam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 13 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Podbijam, bawił się ktoś może dokładniej 610MXFem? Jak porównanie ze spin bassami RX7? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopez77m Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Panowie jak tam połowił ktoś REVS610MXF jak z czułością, jakie gramatury ogarnia itd, ewentualnie porównanie do innych konstrukcji Będę wdzięczny za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby0404 Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 WitamJa mam wędkę zbudowaną na tym blanku. Niestety nie łowiłem nią w wodzie stojącej tylko w rzece z łódki. Wg mnie optymalny c.w. to główka 10-20 g + guma ok. 3 cale lub 4 cale o drobnej pracy. Rzucałem też główką 25 g, ale miałem wrażenie że to trochę za dużo i machałem z wyczuciem. Szczyt też już zostawał przy szybszym podbiciu 25 g. Opad był dobrze sygnalizowany w całym ww. zakresie czyli 10-25 g. Moim zdaniem poniżej 10 g słabo widać opad- rzucać się da nawet od 5 g + guma. Trafił mi się jesienny sandacz 63 cm i przy tej rybie wędka ładnie pracowała w średnim nurcie. Nie wiem co by było przy takim 80+. Innych ryb jeszcze na ten kij nie złowiłem. Miałem kilka dobrze wyczuwalnych pstryków jednak nie zaciętych.Generalnie fajna, poręczna, cięta ( ale nie kołkowata, sucha, a raczej ciepła jak na jednoczęściówkę ), w miarę uniwersalna wędka do gum z nastawieniem na średnie ryby. Przypominam, że moje spostrzeżenia dotyczą wody płynącej. Na stojącej mam nadzieję przetestować w tym roku. Myśle, że na średnich szczupakach i okoniach z łódki na ww przynęty też się sprawdzi. Do spin bassów nie porównam, bo nimi nie łowiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi