pawloszczak Opublikowano 7 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 Jestem w trakcie wybieranie kolowrotka do sredniego spinningu biore pod uwage:penn batlle 3000Ryobi Zauber 2000Drogon fishmaker II 1130Dragon ultima 830 Przeczytalem setki postow artykulow itp i nadal nie wiem na co sie zdecydowac. Szczerze to jestem najbardziej za fishmakerem tylko prawie nie ma opinni na temat drugiej wersji, ale jesli problemy z 1 zostaly wyeliminowane to moze byc naprawde fajny kreciol. z tego co czytalem z ultima i pennem sa czasem problemy z nawijaniem plecionki a u zaubera troche mnie zniecheca ta skladana raczka ktora z czasem dostaje luzow. Moze cos doradzicie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 7 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 Battle albo lepiej slammer 260? Do tego super gtrb 2500 trzyma mi sie ladnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilox Opublikowano 7 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 Ja wczoraj zakupiłem Zaubera CF 3000 no cóż za wiele nie mogę powiedzieć jaki to fajny i w ogóle bo mam go za krótko ale dziś trochę z nim pochodziłem nad wodą i miło mnie zaskakuje bo żyłeczka ładnie się układa, dobry hamulec i wizualnie wyróżniający się z tłumu. Napisałeś, że chcesz przeznaczyć 400zł ja go kupiłem za 415zł po rabacie a dodam, że ta wersja nie ma już składanej korbki i to działa na plus dla niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawloszczak Opublikowano 8 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Rozumiem ze kupiles wersje CF? W ogole slyszalem ze ta wersja nie jest robiona przez Ryobi, nie wiem ile w tym prawdy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 i a u zaubera troche mnie zniecheca ta skladana raczka ktora z czasem dostaje luzow. Moze cos doradzicie...Spro Red Arc. Za 300zł masz z wysyłką i zostaje Ci 100zł na przynęty/plecionkę/wódkę. Za te pieniądze bardzo dobry kołowrotek. Mi służy do ciężkiej Wiślanej orki i nie ma z nim żadnych problemów. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawloszczak Opublikowano 9 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Moze to troche trywialna sprawa, ale red arc mi sie po prostu nie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas24 Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Jak nie red arc to może któryś z jego braci blue lub black Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Znajomi katują blue arc-i 730-740 i zepsuć się nie chcą, a najlepszy to będzie któryś z emblemów ino ciężkawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Jestem w trakcie wybieranie kolowrotka do sredniego spinningu biore pod uwage:penn batlle 3000Ryobi Zauber 2000Drogon fishmaker II 1130Dragon ultima 830 Przeczytalem setki postow artykulow itp i nadal nie wiem na co sie zdecydowac. Szczerze to jestem najbardziej za fishmakerem tylko prawie nie ma opinni na temat drugiej wersji, ale jesli problemy z 1 zostaly wyeliminowane to moze byc naprawde fajny kreciol. z tego co czytalem z ultima i pennem sa czasem problemy z nawijaniem plecionki a u zaubera troche mnie zniecheca ta skladana raczka ktora z czasem dostaje luzow. Moze cos doradzicie...Temat do fishmakera II http://jerkbait.pl/topic/28629-dragon-fishmaker-ii-opinie/Każdy z wymienionych młynków spełni swoje zadaniei każdy wytrzyma przynajmniej dwa sezony, jednak przy dużych przeciążeniach szukałbym czegoś z mniejszym przełożeniem, chyba że to młynek na bolka wtedy penn batlle pod żyłkę będzie OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Pomyśl nad kupnem DAM Quick Retro- jest na ślimaku i nie chodzi o ślimakowy posuw szpuli tylko o przekładnię. Jeżeli w perspektywie masz kołowrotki, które "ze dwa sezony pochodzą" to warto rozważyć ten zakup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TadekPodjadek Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 DAM Quick Retro - piękny kołowrotek, tyle, że 3000 waży "pół kilo". Czy orientuje się ktoś jaka wielkość tego kołowrotka odpowiada Shimano2500/3000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Co do Ultimy to jest dokładnie tak jak napisałeś. Nawija mniej więcej podobnie jak nie gorzej jak spro passion. Ja swój model wysłałem do reklamacji, dodali jedną podkładkę i nawija lepiej choć i tak nie jest to dobre nawijanie jak za młynek za takie pieniądze. Lecz wydaje mi się, że jest to jedyny mankament tego kołowrotka. Poza nawijaniem spisuje się rewelacyjnie. Byłem na Wiśle stosowałem główki 20-25 g bez problemu daje radę. Ja go od siebie nie mogę polecić bo mam go od lipca, więc tyle co nic. Gdybym miał go 4 czy 5 sezon to wtedy mógłbym coś więcej napisać, no ale jest to nowość więc wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawloszczak Opublikowano 9 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 (edytowane) A co myslicie o Spro grand arc lub opera w necie sa w podobnej cenie a jakos malo opinii bo to swierzaki Edytowane 9 Września 2013 przez pawloszczak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 ja mam zaubera zwykłego wielkość 3000 nie mogę narzekać nawet rolka nie szumi chociaż na początku słyszałem jakieś klikanie to teraz jakby zniknęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Criszander Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Zalezy co chcesz nim łowić ja posiadam zaubera 3000 Japan i jestem zadowolnny dobrze nawija dalekie rzuty troszkę szumi rolka ale przesmaruje i powinno być ok jak za tę cene. po raz pierwszy kupiłem coś innego niż Daiwa i Shimano, ale jak bym miał kupić co kolwiek z dragona to odpada.Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Zauber Japan, chyba kolega nie myśli, że on jest made in Japan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trinka Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Poleciłbym Ci Saline 30, tylko bys musiał ciut wiecej wyłożyć ale kołowrotek wart swojej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawloszczak Opublikowano 10 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Dzieki za opinie, jednak zamowilem spro opera, lubie nowosci a ta zapowiada sie calkiem ciekawie...mam andzieje ze sie nie zawiode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi